Work it girl!

Både igår och iförrgår har vi haft lite festligt här hemma. Druckit massa vin och lekt jag har aldrig. Iförrgår var det jag, Jon och Kameron och Johnny en liten stund (sen kom Fred också, men det var bara jag som umgicks med honom ;P). Igår var det jag, Kameron och hans vänner Scott och Josh. Väldigt kul kvällar båda två, man kan faktikt ha riktigt kul kvällar när man bara sitter hemma också ;).

Lite bilder från igår


Jag och Scott


Haha, Scott och Kameron


Mindre lyckad bild på mig och min darling flatmate

Nu har jag Xena cravings.
Writeya!

Life

Lite bilder som jag tog igår under dagen. Lite fina saker jag ser under min vardag här :)


Detta är min vän Birger. Ingen i lägenheten utom jag gillar Birger.


Jag och Jon lever in oss i den nya kulturen, eller inte. Svenska köttbullar från Scan är ett måste i kylskåpet ;)


Utsikten från vårat sovrumsfönster, typiskt förortigt sådär


Här Bor Viiiiiiii! ;)


Min väg till jobbet börjar här, promenaden från mitt hus till tuben


När jag går mellan sketch och fortnum and mason går jag igenom denna fancy shopping "gång". Där finns massa mega lyxiga butiker som säljer vintage rolex klockor, smycken som drottingen nog skulle ta på sig med hundra tusen diamanter och små franska caféer som har pyramider av macaroons.


I närheten av mitt jobb finns det en affär som bara säljer dyra hattar, typ stråhattar ;)


så fint!


När jag kom hem lagade Kameron mat till oss. Fint att bo med två kockar ;)


Kameron har nästan en tanline :P


Nån smygfotade mig en massa när jag diskade...

Yesyes, det var lite random bilder från en dag här :P
Nu ska jag göra mig iordning lite för att gå ut i det fina vädret. Funderar på om kameran ska med.
Kommer i alla fall att lägga in massa kul bilder från min hemmakväll med Kameron med vänner igår ;)

It's just a little crush...

Jag har en minicrush på en kille på mitt jobb och det är såååå kul. Haha! Är sjukt skojigt att känna lite fjärilar i magen när jag ser honom eller när han pratar med mig. Grejen är att jag egentligen inte är intresserad, jag tycker bara han är väldigt gullig och trevlig. Det som är det roliga är att jag liksom låter mig stå och dagdrömma lite om honom och låter mig tänka att jag har en crush på honom, bara så att jag ska underhålla migsjälv med nåt. Haha! Snart kommer nog mitt undermedvetna ikapp mitt medvetande och då kommer nog fjärilarna försvinna. Men tills dess kommer jag fortsätta titta drömmande åt hans håll ibland på jobbet ;)

Puss och Kram alla söta!

Gissa vem jag sålde cupcakes till idag??

Helena Bonham Carter!!!
Jag var helt ställd när jag såg henne. Såå fin hon var. Hon såg seriöst ut som hon precis stigit ut ur en scen i Sweeny Todd med en kjol i spets och vitt smink med sotiga ögon (inte på det classy sättet). Jag var helt WOW!
Är egentligen inte så mycket för kändisar och så men vad fan, det var liksom Helena Bonham Carter. Det är ju nån jag ser upp till och beundrar. Var nästan tur att hon inte hade med sig sin man, Tim Burton. Då hade jag ju svimmat ;)


Lolololondon

Stackars Jon. Jag har varit så gnällig de senaste dagarna. Men det är mest för att vi inte gör nåt annat än sitta inne eller gå ut och supa. Vi bor ändå i london, jag vill göra grejer på dagarna, typ gå på museum och shoppa. Vi är förvisso luspanka men man kan göra saker billigt. Museum är faktiskt gratis här och det finns nåt som heter föntershoppa. Idag lyckades jag i alla fall tjata till mig en dag på stan, även fast det inte blev förrän kl 15-16 Ô_ô, alltid nåt i alla fall. Jag hann faktiskt med en liten promenad innan frukost och innan bitch vaknat också. Asskönt, att röra lite på sig och vädret var underbart.
Väl i stan släpade jag runt Jon i en del affärer, men han är noob shopper. Jag va inte det minsta trött när han var redo att fall ihop, owell. Jag hade inte råd att shoppa så mycket. Sen stack han iväg till nån kanadensare medans jag åkte hem.
Köpte lite fina grejer, även fast jag inte hade råd ;P


Den här fick följa med hem fast jag inte hade provat den. Provade den hemma och den passade fin och fick godkänt av Kameron och Rory så den fick stanna ;)


Min nya keps som ingen utom jag gillar men jag tycker den jättefin och den ska jag ha när jag har dagar som jag känner mig blingit hiphopig men egentligen mest ser ut som en tönt, yesbox!
Blev lite annan småshopping också, typ strumpor och underkläder.

Nu ska jag ge kärleksråd till en 17 årig spanjor, writeya!

That's what makes my life so fucking fantastic

Har haft två party dagar nu. Fredag skulle Jon träffa nån kompis så jag följa med Kameron och Rory ut (våran nya flatmate och hans kille). Vi Kamerons bästa kompis i Camden och gick till The Black Cap. Hemskt trevlig pub med en helt underbar takterass som kommer vara fantatisk när sommaren kommer (den är påväg, typ 20 grader idag) och sen en nattklubb i källaren. Var jättetrevligt! Dock lite svårt för mig att hänga med i deras snack då det handlade om en massa av deras gamla kompisar, dessutom på vansinnigt snabb engelska med en hel del slang, sludder och mycket ljud i bakgrunden. Då känner man verkligen att det inte är ens modersmål. Men Rory var inte alltid helt med på alla de snackade om heller så vi satt och snacka en massa, så gullig kille. Jättetrevlig! Hoppas han kommer bo mycket hos Kameron hemma hos oss :)


Rory och Kameron


Rory och jag

Igår var jag och Bitch ute. Först träffade vi hans kompis Aron och gick till några olika pubar i Soho. Gillade den sista vi var på, The Edge. Sen Gick vi till Heaven där vi träffade Kameron. Men han hängde i VIP rummet och där var det nån privat fest så vi fick inte komma in just då. Så vi gick och dansade istället. Hittade en fransk tjej som såg uttråkad ut så vi släpade med henne ut på dansgolvet också. Helt okej kväll.


Fransk brud + bitches


haha


Fyllemat med Lord Nelson på Trafalgar Square

Hihi

Blev inget mer inlägg igår. Jag blev busy och sen var jag helt trött och somnade under filmen som jag och bitch skulle kolla på. Owell, kommer ett inlägg nu istället.
Gårdagen var himla trevlig i alla fall. Jobbet var långtråkigt men okej, sen träffade jag Jon och Nigel. De tänkte gå på bio men filmen gick så sent så vi sket i det. Blev ett glas vin i Covent Garden istället. Jättemysigt. Var riktigt skönt ute så vi kunde sitta på uteserveringen. Tyvärr blev det knappt några bilder då min kamera dog. Blev bara en på Nigel



På vägen hem var jag tvungen att gå in och kika i American Apparel affären vid Covent Garden.
Kom ut med denna sötsaken

 

Jag vågade gå ur min safety zone och köpa nåt som inte var svart, är lite stolt över mig själv.

Sen åkte vi hem och lagade mat. Sedan fick jag besök av Fred. Var trevligt ;)

Idag har varit en händelselös dag. Fick dock en ny flatmate. Han verkar skitkul och jättetrevlig och hans pojkvän likaså. Känns verkligen som människor man kan umgås med! Känns kul med lite nytt folk då Jonny flyttar ut och den andra killen aldrig är hemma. Verkligen aldrig, han bor tydligen större delen av tiden hos sin kille. Dominik, som är våran hyresvärd, har bott här mycket det senaste men nu flyttade den nya killen in i "hans" rum så tror inte han kommer bo här mer. Synd för han är trevlig, dock säger han typ inget, är nog väldigt blyg.
Om nån inte hänger med så kommer en kort förklaring här
Finns 3 rum.
I rum 1 bor Jonny som är från Italien och ska flytta ut om 2 veckor. Trevlig kille dock inte nån jag tror jag skulle umgås med eftersom vi verkar väldigt olika. Jonny delar rum med en polsk kille vars namn jag inte kan stava till. Det var han som aldrig var hemma.
Rum 2 har stått tomt och där har Dominik bott ganska mycket då. Dit in har den nya killen flyttat.
Rum 3 bor jag och bitch.
Sen är det gemensamt kök och toalett.
Yesyes. Nu sova!

Booty Call


Konversation nyss:

Jag: -Avundas er killar som bara kan slå på "det"
Jon: -Det är bara för att vi killar alltid är kåta
Jag: - Jag är väldigt bra på att slå av "det"


Flummigaste inlägget någonsin. Blir ett seriöst när jag laddat batterierna till min kamera, då blir det nån bild eller två och lite om min dag.

Blablabla

Idag har det inte hänt nåt speciellt. Har jobbat och nu sitter jag och Jon och spelar Heroes. Det samman fattar typ dagen om man tillägger en morgonsur Lina (för en gång skull var jag den griniga på morgonen ;P), fula jävla kockbyxor, xena och futurama.
Igår skulle vi ut och ta EN drink. Blir ju aldrig så när man tänkt det. Jaja, hade kul i alla fall. Vi fick med oss Claudio en trevlig italiensk kille vi träffade för nån vecka sedan. Han drog med sin estniska kollega också, som var supertrevlig men drog hem efter en liten stund. Vi var på massa olika pubar och grejer och sedan gick vi på G-A-Y late fast vi är lite trötta på det stället. Men de har så billiga drinkar på vardagar. Dansade loss en massa tills vi blev alldeles trötta och svettiga. Nice! ;)


Claudio är en poser


Esten vars namn jag verkligen inte kan komma ihåg ville inte vara med på bild


Jon och Cludio på G-A-Y Late


Jag och Bitch kan det där med att bli snygga på bild ;P

Nightnight :)

Lite tips för folk som ska flytta till London

Idag har jag varit och fixat med nästan allt såntdär som man behöver när man är ny i ett land. Har haft möte med min chef och fyllt i en massa papper, skaffat mig ett bankkonto och varit på intervju för att få ett national insurance number. Men jag ska då säga att det är mycket papper som behövs för att fixa med allt det här och ibland kan det vara svårt att veta i vilken ordning allt ska göras och vad som behövs för vad och till vad. så här kommer lite tips utifrån mina erfarenheter.

Bostad: Detta är det du behöver fixa först. Enklast är att hyra ett rum i en lägenhet eller i ett hus. Detta är det billigaste alternativet plus att det är ett bra sätt om man ska lära känna folk, för förhoppningsvis kommer man då bo med nya roliga människor som man kan bli vän med. Bästa sidan att hitta rum och lägenheter på är gumtree.com. Här finns massa annonser på allt från egna lägenheter, dubbelrum, enkelrum, couchsurfing, gayflatshare osv. Dock finns det en massa scammers där, liksom på andra sidor. Regel nummer ett är att aldrig betala några pengar till nån som du inte träffat eller för en lägenhet du inte sett! Ibland om man är två eller fler kan de be en att göra en överföring med Western Union från dig till din vän och sen skicka kvittot för att visa att ni har pengarna. Gör inte detta! Pengarna kommer inte finnas kvar sen! De gör falskleg och går och hämtar ut pengarna. Betala heller inte in nån deposit innan du har kollat på lägenheten, risken finns ju att lägenheten inte är vad den sägs vara eller inte finns alls. Du behöver helt enkelt vara på plats för att söka lägenhet. Jag hade ju tur där då jag har min moster här som jag kunde bo hos de första dagarna. Har du inte nån släkting eller vän i London så finns det massor av hostels som är både billiga och bra. Det går oftast fort att få en lägenhet (vi fick vårt rum dagen efter vi kommit och flyttade in tre dagar efter) så man behöver inte bo på hostel så många dagar (om man inte är väldigt kräsen). Hostels kan annars vara en bra och rolig start då det är många som bor och jobbar på hostels de första veckorna under sin vistelse i landet. Mycket bra sätt att lära känna nytt folk.
Andra saker att tänka på när man hyr ett rum är att det inte är overcrowded. Lägenheten måste enligt lag ha vardagsrum om man ska dela den. Detta är dock lite upp till var och en hur petig man vill vara med det. Våran lägenhet nu har inget vardagsrum och det funkar fint. En annan lag som vi bryter mot nu är att tjejer och killar som delar rum måste vara par. Fånig lag tycker jag men den är väl antagligen mest till för att skydda folk som hyr in sig i ett rum som de ska dela med någon de inte känner. Att man helt enkelt ska kunna protestera om det är någon av ett annat kön.
Var noga att kolla hur fräsch lägenheten är när du är på visning. Bedbugs, kackerlackor, råttor och möss är vanligt förekommande, likaså mögel och fuktskador. Kolla efter saker som sprickor i väggarna och liknande. Men tänk också på att standarden på bostäderna är lägre här än i Sverige så man kan inte vara för petig. Kom ihåg att fråga landlorden om saker som varmvatten finns det 24 timmar om dygnet och är internetet unlimited, det vill säga kan det användas hur mycket som helst. Räkningar är ofta inräknade i hyran, är de inte det så fråga efter hur mycket de går på. Räkningarna brukar vara för el, gas och internet (eventuellt någon council tax).

Jobb: Jobb är lätt att få i London, speciellt pub och resturang jobb. Dock kan det vara riktiga skitjobb. Hierarkin på en arbetsplats är väldigt annorlunda här från i Sverige, cheferna är på nåt sätt mycket högre upp eller hur man ska uttrycka det. Detta varierar självklart från arbetsplats till arbetsplats. Mitt tips för jobbsökande är återigen gumtree.com. Där finns massa jobbannonser för alla olika yrkesklasser. Andra tips är att gå och lämna ut CVs (detta funkar faktiskt! Jag fick mitt jobb förra gången jag bodde här på det sättet) och att anmäla sin CV på stora företag som Topshop och Harrods.
Många jobb är svartjobb, speciellt inom resturangbranchen. Detta är kanske inte att rekommendera men kan vara bra som start, få in pengar snabbt. Dessa jobb får man oftast väldigt snabbt och man kan sluta lika snabbt, vilket är bra i början. Så var inte rädd för att sluta på en sådan arbetsplats ifall de behandlar dig dåligt, vilket inte är ovanligt på sådana arbeten. Sådana jobb funkar ju även som extrajobb om man till exempel bara får ett deltidsjobb till att börja med.


Bankkonto: Att få ett bankkonto är lättare sagt än gjort måste jag säga. Kan inte bara valsa in och säga "Hej jag vill öppna ett konto" eller nästan inte i alla fall ;). Vissa arbetsplatser vill att du ska ha ett bankkonto innan du börjar men jag skulle säga att det är bättre att skaffa ett efter. Då kan du fråga din arbetsgivare vilken bank de rekomenderar och be om ett brev att ta med till banken. Detta gjorde jag idag, behövde ett brev från min arbetsgivare som sa att jag var anställd där, arbetsplatsens address, min address i London, min address i Sverige och en massa annat. Min arbetsgivare hade koll på vad som behövdes och det har de flesta seriösa arbetsgivare. Börjar du som till exepmel Au Pair brukar det räcka med att du har med dig ditt pass (som du annars också behöver ha med dig eller ett id-kort) och eventuellt ett brev från familjen. Jag har ju inte stenkoll på exakt vad som behövs, har fått höra lite olika, detta är ju vad mina erfarenheter men fråga på närmaste bank, de brukar vara trevliga och bemötande och villiga att svara på dina frågor :)

National Insurance Number:
NI-nummer behöver du för att inte betala för mycket skatt. Du behöver inte detta för att få anställning, men de flesta arbetsplatser vill att du söker det så snart som möjligt. Jag vet faktiskt inte riktigt hur man normalt sätt söker detta men jag gjorde det genom taxback.com. De tar en avgift för att fixa detta åt dig men det ska tydligen gå fortare att få det med deras hjälp. Jag tyckte det gick väldigt smidigt, dock har jag ju inte fått nummret än ;P. Det som var mindre smidigt var att jag inte visste allt som behövdes innan förrän veckan innan jag skulle på intervjun. Detta gjorde mig väldigt orolig och jag hade sluppit en massa magont om jag bara vetat innan. För att få ditt NI-nummer behöver du i princip vara anställd. Du kan få det utan att ha jobb men då måste du bevisa att du är aktivt jobbsökande genom att ta med papper från företag som visar att du har varit i kontakt med dom, antingen via mail eller intervju eller likande. Du behöver minst tre sådana papper. Om du är anställd så behöver du ett brev från din arbetsgivare. Detta brev ska innehålla arbetsplatsens namn, address och nummer, ditt namn, bekräftelse på att jobbar där, vad din position är och hur mycket du tjänar. Du behöver också proof of adress. Detta får man genom antingen ett brev skickat i ditt namn till din address, då inget vykort från mamma utan typ ett brev från banken eller för fast telefoni eller liknande. Annars behöver du ett kontrakt som visar att du hyr ett rum eller en lägenhet som är underskrivet av både dig och din hyresvärd. Jag hade med mig ett brev från min hyresvärd där han skrivit att jag hyr ett rum hos honom och både han och jag hade skrivit under det. Om du bor hos vänner eller familj kan du ta med ett brev från denne och ett brev skickat till den personen (samma som innan då, det vill säga typ ett bankbrev). Dessa grejer och ditt pass eller ett id-kort ska tas med till den intervju du kommer bli kallad till (som jag var på idag). När du söker så ska du först fylla i dina uppgifter, sen blir du uppringd för att bekräfta dessa, sedan får du ett mail i detta mail får du en länk till fler grejer du ska fylla i och sen ska du betala. Efter att du betalat kommer du få ett mail inom 24 timmar om vart din intervju kommer vara och när. På intervjun ska du visa upp dina papper och svara på en massa frågor, var beredd på att kunna svara på frågor om alla platser du bott på och alla ställen du jobbat på i Storbritannien. De vill ha uppgifter som när man flyttade in och ut från en bostad och vad den hade för address och namn och address till tidigare och nuvarande arbetsplatser och hur mycket du tjänar och hur många timmar du jobbar/jobbade. När din intervju är klar är det bara att vänta, du får ditt nummer inom 2-4 veckor.

Där har vi lite tips från mig till de som är sugna på att flytta hit. Tänkte nån gång lite längre fram när jag har lite bättre koll ge lite tips på roligare saker som butiker, uteställen och resturanger ;).
Nån som vill ha mer och bättre tips rekommenderar jag londonsvenskar.se, här kan du även hitta jobb och bostadsannonser.

Nu posebilder, xena och jorgubbar.

Maghelvete.

Min mage har börjat göra ont igen, precis så som den gjort tidigare. Orkar inte gå till nån läkare här i London. Varför ska det komma tillbaka nu? Jag har ju inte direkt stressat, har tagit det väldigt lugnt snarare. Har ju varit ganska mycket festande och dålig mat dock, kan vara det. Men jag tror mest det är att jag gått och oroat mig över en massa grejer. Känner av magkatarren direkt när jag känner mig orolig över saker nämligen. Usch, vill inte vara sjuk nu. Kan inte, vill inte! Ska ju jobba en massa (dock är ju mitt jobb så stillsamt att knappast påverkar) och sen vill jag ju utnyttja min tid här, festa och träffa människor. Inte ligga hemma. Ska se om jag kan hitta nån liknande medicin som jag tog förra gången på nåt apotek och sen ta det lite stillsamt under veckan som kommer nu. Blir det inte bättre får jag väl uppsöka läkare.
Har ändå haft två trevliga dagar, igår jobbade jag och det gick fint, var lite mer att göra vilket var kul. Sen på kvällen såg vi på eurovision och sen var vi på Heaven. En av våra flatmates var också där vilket var kul. Var lite segt där bara för det spelades ganska trist musik och i det stora "rummet" hade de nån konsert med nåt brittiskt schlagerband som vi inte alls visste vilka det var.
Idag träffade vi Boris som var här i London på besök. var riktigt trevligt. Vi käkade lite och promenerade lite i centrala London och sen tog vi en fika. Pratades en massamassa, kul!




Fick brittiska flaggor ;P


Värst vad jag ska tugga på allt då :P


Jag och Jon dog och vaknade i fyllemats himlen.. 20 Chickan nuggets ;P


mmm...


Boris och Jon inne på Fortnum and Mason, där jag jobbar vill säga ;P


Ganska posht va? ;)
Ska ta lite vettiga bilder nån annan gång. Typ på disken där jag står och så. Kanske kan ta min stora kamera på promenad nån gång ;)

Mjau

Idag har jag jobbat. Var ganska mysigt, men mest ganska tråkigt. Efter jobbet träffade jag Jon och hans "dejt". Hemskt gullig kille som pussade mig på båda kinderna när jag träffade honom. Vi (läs jag) shoppade loss på primark. Köpte pyjamasbyxor, några baslinnen, underkläder, kostymbyxor (som jag ska övertyga min chef om att jag ska jobba i istället för de clownbyxor till kockbyxor jag har på mig nu) och en kofta. Alltihopa sammanlagt gick på under 300 kr, I love Primark! Sedan gick vi och åt pizza. Det var gott men jag blev så mätt att det fortfarande känns som jag ska spy :P.
Nu sitter jag i mina nya pyjamasbyxor och lyssnar på Tarkan och försöker ta mig iväg till duschen för att göra mig iordning så att vi kan ta oss iväg in till stan. Vi hade tänkt dra till Friendly Society ikväll men de stänger kl 23 och jag tvivlar på att kommer komma iväg så att vi är inne i stan till dess. Är så sega och det regnar ute, så det blir festa med motstånd. Men alla vet ju att det är bäst så ;).


Saker som just nu är...

Trevligt

-Att mitt jobb är så mysigt
-Att alla som jag jobbar med är så gulliga
-Att jag inte har nån hemsk chef som flåsar mig i nacken och talar för mig vad jag gör fel (min uppfattning av engelska chefer)
-Att Jon är och förblir en bitch ;)
-Heroes of Might and Magic
-Att lönen kommer imorgon (från böffen)
-Att jag fick ett fint papper från min chef idag för att ta med till min National Insurance Number intervju på måndag


Jobbigt

-Att gå runt och vara orolig för saker
-Att beskymra sig över min National Insurance Number intervju
-Att mitt jobb är väldigt långtråkigt
-Att lönen inte kommer förrän imorgon vilket innebär att sitta hemma och vara pank ikväll också
-Hemlängtan


Oowell! Känns klart mer trevligt just nu än jobbigt faktiskt ;)

You are prettier than your cakes!

Imorse var jag lite ledsen. Hade hemlängtan. Har inte haft nån förrän nu. Saknade mamma och pappa, saknade mina systrar, min katt, min hund och min säng. Sen saknar jag Ellen och Annicka. Jon är toppen, kunde inte flyttat hit med nån bättre egentligen men jag saknar girltalk. Killar fattar inte att tjejer vill snacka igenom vissa grejer, typ nästan älta dom. Gå in på alla detaljer. Kändes även jobbigt att åka och jobba imorse/förmiddags. Inte för att jobbet känns jobbigt utan det är bara det med att det är så jobbigt med nya jobb. Kan inte alla rutiner och småsaker. Som jag vet inte vilken ingång jag ska ta in till sketch, vem jag ska prata med dirket när jag kommer, ska jag prata med nån alls? osvosv. Fjatiga saker som egentligen inte spelar någon roll och alltid löser sig när man är på plats men som ändå gör mig alldeles orolig. Ringde i alla fall min mamma och pratade lite och det kändes bättre sen (även om jag nästan saknade mamma ännu mer då).
Jobbet gick jättefint. Är lätt och ganska tråkigt. Men jag för pengar för att i princip inte göra nåt. Dock är det tydligen mer att göra till helgen, dock tvivlar jag på att det kan röra mina stressnerver efter böffen och liseberg ;). Blir nog bara roligare att ha nåt att göra. Alla som jobbar på Fortnum and Mason är i alla fall himla gulliga och man kan oftast prata med nån när det är dött. De flesta kunder är också jättegullliga, var faktiskt en tant som sa titeln till detta inlägg till mig idag ;). Tog det som en komplimang då alla bakelser jag säljer är urtjusiga.

Nu ska jag peta på Jon och se om vi ska titta på film eller nåt.

Fått jobb!

Idag har jag provjobbat och det gick fint så imorgon jobbar jag min första riktiga dag :). Jobbet jag fått är på det lilla lyxkonditoriet eller vad man nu ska kalla det som jag var på intervju för igår.
Tror jobbet kommer vara ganska trist, men enkelt och det är bara 20 timmer i veckan (4 timmar om dagen 5 dagar i veckan) vilket känns lagom mycket just nu.
För att berätta lite mer om det så är jag anställd av Sketch som är ett supercoolt resturang företag. De har jättrhäftiga lokaler på en liten sidogata till Regent Street. Är inte bara rusturanger utan även en tesalong och gallerier och grejer. Jag jobbar inte där utan en liten promnad därifrån på Piccadilly Street i Fortnum and Masons lokaler. Också supertjusigt! Där kommer jag sälja massa små lyxiga bakelser och tårtor till en massa posh engelska människor. Funkar för mig just nu ;)
Nu ska jag och Jon äta färdig mat och sedan blir det (på nåt sätt) eurovision och sedan öl i Soho.

Nervös!

Eeek! Imorse blev jag väckt av att telefonen ringde. Det var en väldigt trevlig tjej som frågade om jag ville komma på intervju idag till ett jobb jag sökt. Jag var så förvånad och nyvaken att jag sa bara tack så mycket och tog addressen och tiden och somnade om typ. Nu när jag är vaken känner jag nervositeten komma. Har ju mest dåliga erfarenheter från jobb, jobbintervjuer och provjobb i detta land. Dock lät tjejen jättesnäll och trevlig över telefon och jobbet verkar supermysigt. Är nämligen i ett litet lyxkonditori. De säljer alla möjliga små roliga och lyxiga bakverk och lokalerna verkar helt underbara. Tror inte jag får jobbet eftersom jag inte har nån erfarenhet av sådant, men jag trodde inte jag skulle få komma på intervju heller så ;).
Håll tummarna för att de är snälla mot mig och att jag inte gör bort mig.

PoK

Crazy, crazy!

Kvällen igår ligger ganska högt på listan av knäppa, dumma och galna grejer jag gjort måste jag säga. Kors, så det kan gå.
Men det var kul! Bara lite synd om bitch för att jag dissade honom en stund, men jag bad om ursäkt efteråt ;). Vi var på en massa roliga klubbar och barer. Ku Bar, Friendly Society och slutligen Heaven. Fick även höra talas om klubbar som det nån gång kanske blir ett besök på, nån som hette Fire som skulle vara bra och en som hette Beyond som inte öppnade förrän 6 på morgonen ;P, ett riktigt efterfest ställe. Dock tror inte jag att jag skulle orka gå vidare vid 6 på morgon, är för gammal för sånt.
Friendly Society var i alla fall ett spännande ställe som hade Barbie dockor i taket och tapeter som såg ut som de skulle sitta i en barnrum på 50-talet. Kul!
Idag är det bara slappdag som gäller. Spela Heroes, äta Sainsbury Basic pizza och eventuellt tvätta lite.
Nu är det min tur i Heroes.

Writeya!

Star Trek

Igår var vi på bio och såg den nya Star Trek filmen. Jag tyckte faktiskt oväntat mycket om den, Jon var mest bitter.
Dock har detta en logisk förklaring. Jag har inte sätt så jättemycket Star Trek innan, några få avsnitt av lite olika serier (mest Voyager) då och då. Jag gillar Star Trek, alla vet ju att jag har nördig ådra i mig men inte så mycket att jag lagt nån tid på att dra ner hela serier och kolla igenom. Jag gillade helt enkelt filmen eftersom jag inte kunde störa mig på en massa grejer. Sen kunde jag ju inte heller fatta alla gamla klichiga repliker eller veta vilka alla olika karaktärer som dök upp var, vilket i och för sig var tråkigt. Men grejen är i alla fall den att filmen är en snygg och bra sci-fi action rulle som jag anser värd att se för att storyn är helt okej, effekterna snygga (speciellt inne på jättemegabion vi såg den på, duken var ju enorm) och huvudkaraktären lika så. Dock tyckte jag att Spock var otäck eftersom jag bara ser Sylar från serien Heroes när jag ser den skådisen (Zachary John Quinto).
Nu över till Jons bitterhet. Han gillade inte filmen speciellt mycket pga av en specifik anledning: I filmen sker en tidsresa som ändrar hela historien. Och eftersom filmen utspelar sig innan nästan alla serier (tror bara det är Star Trek Enterprise som utspelar sig tidigare) så gör det att inget av det som hänt i alla 4 serier och 10 filmer (eller vad det nu blir om man räknar bort enterprise) har egentligen hänt eller kommer hända. Saker och personer som är med i tidigare serier och filmer försvinner eller dör i denna film. Den rubbar helt enkelt hela storyn. Jag som inte kan så mycket fattade ju inte detta under filmen men när Jon berättade den förstod jag ju klart hans bitterhet. Det dom gör är förvisso smart då det gör att de kan börja om på nytt. De kan göra serier som utspelar sig då de andra serierna utspelat sig fast med en ny story. Smart av skaparna men trist för de fans som Jon som hoppas på nya serier som ska utspela sig efter Voyager.
Jag ska nog inte gå in så mycket mer på detta eftersom jag egentligen inte har nån koll och för att det känns som jag nu skrivit en helt oförstålig recension om man inte sett filmen :P. Så gå och se den, för jag tycker i alla fall den var sevärd!




Osminkad, oborstad i pyjamas sitter jag här och tester min webcam.
Min Star Trek mugg som jag ska sälja för en förmögenhet på Ebay om 20 år och ett patetiskt försök till Star Trek hälsning :P

Man blir tjock av att vara arbetslös

Jag och Jon bara äter och äter och äter. Så fort vi har tråkigt så äter vi och när vi har ätit så är vi fortfarande hungriga och skulle kunna äta lite till. Kommer bli tjock av att vara arbetslös.


När jag lagar mat blir det bara lyx på menyn ;), swedish meatballs :P


Vi köpte en megagigantisk donut som mest var torr och lite äcklig

Igår på kvällen åkte vi in till stan och träffade Emelie för en drink.



Sen var tyvärr Emelie tvungen att åka hem eftersom hon skulle jobba tidigt imorgon.
Men jag och Jon drog vidare till G-A-Y och sedan G-A-Y Late. Var riktigt trevligt




Dag 4 i London: Slappdag.

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Sov länge och låg kvar i sängen med varsin dator och blippade lite. Eller jag blippade och Jon skrev tenta ;). Jag sökte faktiskt en del jobb också. Varav 1 av dem ringde upp senare på dan, blev lite chockad så den lilla telefonintervjun gick inte jättebra men de ringer förhoppningsvis upp igen ändå. Antagligen ringde ytterligare en arbetsplats senare men jag hade lyckats glömma min mobil hemma, duuuuktigt Lina! De kanske ringer imorgon igen, annars så får jag väl stå mitt kast.
Vi drog oss iväg hemifrån vid 5 tiden för att göra nåt med dagen. Vi åkte ned till London Bridge och traskade bort till Tower Bridge och Towern för att titta lite. Åkte sedan till Leicester Square och åt på en jättemysig liten italiensk resturang. Sen blev det lite mat/kakhandling innan vi åkte hem. Nu blir det kanske nån film eller nåt.


Bitch och jag vid Tower


Bitch äter pizza

Tredje dagen i London: Flytt!

Igår flyttade jag och Jon in i vårt nya rum. Blev det vi var och tittade på i söndags i Wood Green. Än så länge känns det bra. Vi delar lägenheten med en italiensk kille som förvisso är trevlig men han känns på nåt sätt lite dryg. Men han verkar ändå okej att bo med, så det ska nog bli bra.







Inte jättetjusigt men det duger åt oss ;)


Jon utanför den stora biografen på Leicester Square dit vi ska gå och titta på den nya Star Trek filmen på fredag


Blev lite glass igår ;). Fint med Ben & Jerrys som "lösglass"

Andra dagen i London: Legoland och spontan utgång.

Igår blev en lååång dag, Var uppe vid halv 7 på morgonen för att ge mig iväg en timme senare men moster, Luke och småkillarna till Legoland i Windsor. Var väldigt kul att åka iväg så då jag faktiskt aldrig varit nån annanstans än London i Starbritannien. Dock ligger Windsor inte speciellt lång i från London, men det är ju alltid nåt ;).


Windsor Castle













När vi tillslut kom hem vid ca 21 var jag helt slut men Jon var värsta pepp och tyckte att vi skulle gå ut och ta en drink på nån pub i soho. Så det blev en snabb uppfräschning och iväg in till stan. Blev mer än en drink på en pub ;). Satt först på Village och snackade med lite lustiga typer där. Sen gick vi vidare till G-A-Y och dansade lite. När vi skulle gå därifrån för att dra vidare nånstans (G-A-Y late, var det då tänkt) fick vi armband som gav gratis inträde till Heaven där de skulle ha student night (billigare priser i baren). Så det bar av dit istället. Var massa folk, bra musik och MÅNDAG. Inte van vid att det är så livat på vardagar. I Looove London ;)





Fin dag igår ;). Men låååång, men vad gör det när man har roligt ;)


Första dagen i London. Lägenhetsletande!

Ganska sent igår kväll kom vi fram. Känns förvånandsvärt bra måste jag säga. Vi har redan varit och kollat på ett rum. Dock är vi inte hundra på om vi ska ta det eller inte. Är lite i valet eller kvalet. Rummet var helt okej i storlek och det fanns ganska bra med förvaringsytrymmen och två sängar. Köket var också fräscht. Toletten och badrummet (två olika rum) var dock ganska små och inte jättetjusiga med helt okej. Dock kommer man ju dela dessa två med upp till 3 andra, vilket känns lite jobbigt. Sen fanns det inget vardagsrum heller. Detta är något de varnar för, man ska egentligen inte hyra rum i en lägenhet utan vardagsrum, då den då ofta är overcrowded, vilket är olagligt. Dock är det det kanske inget vi egentligen påverkas av. Läget är okej. Lite off (zone 3) men går ganska snabbt att ta sig in ändå, då lägenheten ligger vid Piccacilly Line som är snabb och går direkt in i centrum. Området förövrigt var supertrevligt. Ligger en lång gata med massa affärer, resturanger och en stor biograf alldeles i närheten. Dessutom kändes området ganska fräscht och lugnt och det fanns en massa små gräsmattor och sånt överallt.

Så vill vi ha den eller inte? Ska kolla på ett annat rum på tisdag som ligger kanske lite bättre och troligtvis är bättre på de punkter som detta rum föll på i allmänhet. Men det är en klart dyrare hyra också. Skiljer 30 pund i veckan. Vi kan höra av oss till den vi tittade på idag på tisdag om vi vill, men risken finns ju att det rummet (av de två som fanns lediga i den) vi vill ha kommer ha blivit uthyrt. Skulle nämligen komma några och titta imorgon också.

Mycket att tänka på när man ska hyra ett rum såhär. Ska fundera lite och diskutera med moster så får vi se hur det blir. Var ganska kort uppsägningstid på det här rummet så skulle det visa sig vara åt helvete så kan vi ju bara flytta därifrån.


Blev lite cider på flygplatsen för att fira att vi var påväg


Idag blev det sunday roast dinner till frukost ;)

Nu reser jag!

Nu reser jag! Från och med imorgon går det inte längre att  nå mig på mitt svenska nummer. Ring 0044 7510070990 istället ;)

Önska mig lycklig resa!

Imorgon...

Imorgon åker jag. Kors! Kan inte fatta det!
Men det känns mest som om jag ska på semester eller nåt.
Blev en lyckad fest igår. Hade väldigt trevligt och mycket folk kom.

Idag är packnings dag. Går sådär, har alldeles för mycket kläder. Får röja ur väskan lite till. Villju inte ha med mig för mycket dit, så att jag har möjlighet att ha med mig mer hem ;).
Behövde en paus från packandet förut och tog en promenad med Sofia och Ozra. Tog med kameran också.












Vi hälsade på små söta lamm


Sandy kom också med ut en stund




Ozra gillar att kramas ;)

RSS 2.0