Våga vara slampa!

Inom kristendomen finns det tre bilder av kvinnan, Modern, Oskulden (båda dessa symboliseras då av Jungfru Maria i Bibeln) och Horan (Maria Magdalena). Jag slås väldigt ofta hur starkt denna kvinnobild genomsyrar vårat samhälle, hur kvinnans sexualitet ses endast i dessa stadier.
Modern, som jag tolkar som en symbol för trygghet och stabilitet. I dagens samhälle inte endast en symbol för mamman eller frun, utan även för flickvännen. Sex inom ett förhållande helt enkelt, det ses som okej och "rent".
Oskulden, den rena oskuldsfulla dock inte garanterat oskuld. Men någon ser efter sin sexulitet, som hämmar sig efter hur hon "borde" vara. Någon som kanske inte låter sig själv ha en sexualitet förrän hon är i en sitution då hon är modern.
Horan, någon som inte stämmer in på de ovanstående. En kvinna som har sexulitet, men inte är i ett förhållande.

Jag är så trött på alla tabun kring den kvinnliga sexuliteten! Varför finner vi oss i dessa roller fortfarande, varför?
Varför finner folk det fel att ha sex med vem man vill, när man vill, bara för att man är tjej?
Ja, jag tycker också det är hemskt tragiskt med tjejer som börjar ha sex innan de ens fått mens bara för att de vill få uppmärksamhet från killar. Eller tjejer som ligger med allt och alla bara för att de inte vet nåt annat sätt att uttrycka hur de känner för en annan människa eller som tror att ingen ska tycka om henne om hon inte ligger med dem först eller för någon annan anledning som egentligen inte har med deras egen sexulitet att göra. Men bara för att man har en sex med flera olika innebär det inte att man gör det för någon sådan anledning, tjejer har också vilja och lust, en sexulitet.
Jag känner mig lyckligt lottad som bor och umgås med människor som uppmuntrar varandras sexualitet istället för att hämma och dömma varandra.

Så nu uppmuntrar jag alla tjejer att gå upp till kamp mot alla tabun och alla stereotyper och våga vara slampor!
Är bara du som ska bestämma vem du ska ligga med och ingen annan. Vill du inte så gör det inte men vill du så låt inte idiotiska gamla störda bilder av hur en kvinna ska vara hindra dig, hur rotade de än är i ditt och andras huvuden.

Vi sprang totalt bananer!

Ikväll ska jag och Becca springa bananer, för det är det vi gör bäst! ;)


Bitchorama

Igår var jag, Bitch och Samy på G-A-Y Late. Har blivit lite av en onsdags tradition. Vart en fin kväll, tills jag blev utslängd, haha. För andra gången i mitt liv, jag tyckte det var lustigt. Dock inte för att jag var för full utan av andra anledningar ;). Var inte speciellt full alls faktiskt. Hohoho, lustigt!
Island, check!

Nu ska jag ner till gymmet (har blivit sjukt duktig på detta). Jag tror jag har det finaste gymmet som finns! För hur många andra gym har t.ex.
-Inbyggda tv-skärmar i träningsmaskinerna
-Ångbastu med eukalyptusdoft i simhallen
-Fri tillgång till duschtvål och hudkräm i omklädningsrummen
-Ser till att man får en nytvättad handduk varje gång du kommer dit
-En badklädstork + påsar att lägga blöta badkläder i.

Sen att det är allmänt fräscht, snyggt, modernt och har jättetrevlig personal och jättebra tränare och instruktörer ska väl också tilläggas ;)

Fast nu kanske jag inte hinner dit i alla fall innan jag ska till jobbet. Jaja, få väl bli imorgon istället :)

Lazylazy... and stupid

Usch vad dum jag är. Har fått jättefå timmar på jobbet den här veckan och idag fick jag chansen att få lite fler, tror ni jag tog den? Nee. Det hade dock inneburit att jag fått jobbat 12 timmar idag med typ två 15 minuter raster, men sånt har jag ju gjort förut. Suck, ne jag ska gå och gymma nu istället och ikväll ska jag ut med bitch och supa bort lite sorger för pengar jag inte har. Dock är det väldigt billigt när jag och bitch går ut, en eller två flaskor lambrini innan kostar 1,53 pund flaskan, det vill säga inte ens 20 spänn för 1 liter. Sen får vi till ställen där man kommer in gratis och kan dricka billigt typ G-A-Y Late där en drink kostar 1,6 pund och ikväll blir det nog bara en runda ute.
Så festar man när man är luspank ;)

New Moon och The Imaginarium of Doctor Parnassus

Var på bio både igår och idag. Igår såg jag New Moon med Becca. Var väldigt positiv efteråt måste jag säga. Gillar ju boken och filmen gjorde mig inte besviken, vilket brukar vara fallet när man ser filmatiseringar. Tror dock att det beror på att det är den andra filmen. har redan kommit över de besvikelser jag hade efter första filmen. Sen var det ett litet tag sedan jag läste boken nu, så alla detaljer är inte lika tydliga i mitt minne.
Nåt som jag tyckte var bra redan i den första var att de valt bra skådespelare till rollerna och jag tycker detta ännu lite mer nu. Känns som de lärt känna sina roller ännu lite bättre. Bådar ju gott inför de två kommande filmerna. Är nöjd! :)



Filmen idag var The Imaginarium of Doctor Parnassus, en film jag hemskt mycket sett fram emot att se. Anledningarna? Jo, för det första är den skriven och regisserad av Terry Gilliam, för det andra verkar den efter att ha sett trailern som en väldigt magisk och underlig film (en Lina film helt enkelt ;)), sen är filmen späckad av duktiga skådespelare som Tom Waits och Heath Ledger, som dog innan filmen var klar så resten av hans roll delas mellan Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell. Jag var hemskt nyfiken på hur de skulle lösa detta men det görs hemskt skickligt och jag måste säga att de alla fyra gör ett strålande jobb. En annan som jag var imponerad av är engelska supermodellen Lily Cole, detta var första filmen jag såg henne i och hon var väldigt bra, dessutom fantastiskt vacker och söt.
Filmen i sig är baserad på Faust, det vill säga en historia om en man som säljer sin själ till djävulen. Dr Parnassus är mannen och han har haft många vad med djävulen och har bland annat vunnit till sig evigt liv, på gott och ont. Han kan kontrollera folks medvetande och spelar om folks själar med djävulen, med bl.a. sin dotter Valentina som insats. En väldigt magisk och flummig film. Jag tyckte jättemycket om den men Bitch verkade mest förvirrad och verkade därför inte gilla den. Men vi har ganska olika smak på filmer ;)










Barcelona deluxe del 2

När vi på torsdags natten kom hem var vi alla ganska förfriskade men ändå inte dyngraka. Men tillräckligt för att nån av oss gör ett misstag. Vi går nämligen och lägger oss och sover som stockar. Jag vaknar ganska tidigt, typ 8 - halv 9 nångång. jag kan då inte hitta min väska, varken min handväska eller en av våra resväskor. Jag ser då att dörren står på glänt, jag inser då att vi blivit rånade och börjar hysteriskt väcka alla.
Allt var borta! Mitt och bitchs pass, alla mina kort (två st visakort, körkortet, mitt europeiska hälsoförsäkringskort), de kontanter vi hade, allas telefoner, min digitalkamera, Ks visakort, Ks dator, Ks cykel, mina skor med mina svindyra special inlägg i, bitchs underkläder (de låg i en av väskorna de tog), min bok och en mobilladdare. Det enda av värde jag hade kvar var mina husnycklar och min systemkamera vilket var en väldig tur och jag är hemskt glad för det. Bitchs kort hade de inte tagit heller vilket också var jättetur, de innebar ju att vi i alla fall hade tillgång till hans pengar.
Antagligen har K lämnat nycklarna på utsidan av dörren eller så har nån inte stängt dörren ordentligt. Sen hade M tappat sina nycklar i taxin hem och taxikillen visste ju vart vi bodde och att vi var fulla, så han hade ju kunnat komma tillbaka tillsammans med andra senare. Men jag tror faktiskt mer på nån av de första alternativen.
Hur som helst är det ju sjukt läskigt att veta att nån har varit inne i lägenheten medan vi sov, de hade ju lika gärna kunnat ha ihjäl oss.

Jag känner mig ändå stolt över mig själv i detta läget för jag fick inte panik, inte en tår fällde jag utan nu var det bara att börja försöka tänka och planera hur vi skulle gå tillväga för att fixa allt. Först på listan var att fixa med våra pass då vi skulle åka hem nästa dag. Vi gick ner till banken för att fixa med Ks visakort och Bitch gick iväg och fixade numret till svenska konsulatet. Vi ringde och fick veta att de stängde om 2 timmar och att vi måste fixa en polisrapport innan det och hosta upp 300 euro. Lättare sagt än gjort när vi inte hade tillgång till mina konton. Som tur var kunde K låna oss pengar. Ska tilläggas att när vi stod och pratade i telefon kom jag det närmaste panik jag gjorde under denna händelse då K och M som väntade utanför plötsligt började bråka med nån kille på gatan och började slåss mitt ute på vägen. Då blev jag ganska sur och gick ut och skrek åt dem att vi behöver verkligen inte mer problem just nu. De sansade sig och vi gick till polissationen för att anmäla inbrottet. På sationen pratade som tur var nästan all personal bra engelska vilket gjorde det hela mycket enklare. Dock fick vi vänta ganska länge då K självklart skulle vara kaxig och förklara för den spanska polisen hur dålliga han tyckte de var, jättesmart att göra det när vi ville ha hjälp. Det löste sig och vi fick våran polisrapport och kastade oss i en taxi till svenska konsolutatet. Det tog en hel del tid, två vansinnigt fula bilder och som sagt mycket pengar men vi fick våra provisoriska pass. Nu började saker kännas lite lättare. Några samtal till Sverige och det kändes som vi vågade börja ha semester igen. Dock sov vi rätt stor del av resten av dagen, välbehövligt då jag sovit ca 2-3 timmar per natt de tre senaste nätterna. Sen tyckte vi att vi skulle göra nåt trevligt så jag och bitch gick och handlade och lagade mat till oss alla och sen promenerade vi in till stan och gick längs ramblas. Sen gick vi till en liten gaybar och drack en öl. Sen promenerade vi hem och hämtade hunden för att sen gå till ett stort konstmuseum som låg vid plaza de epaña, alldeles nära där K bor. Det fina med detta museum är att det ligger jätte högt över staden så utsikten därifrån var fantastisk. Klockan var ca 3 på morgonen och natten var vackert upplyst att stadens ljus och högst uppe utanför museet satt två random killar och spelade gitarr och saxofon. Så där satt vi och tittade ut över staden och lyssnade på musik. Ganska flott slut på en dålig dag ;)

Lördagen hände det inte så mycket, vi tog en lugn morgon och sen gick vi in till centrum för att kolla i lite affärer innan vi hoppade på en buss till flygplatsen.
Förlusterna var stora men det blir en historia att berätta för barnbarnen ;)

Barcelona deluxe del 1

Nu är jag hemma i mitt kära London igen och det känns som jag återvänt till trygghet och civilisation efter tre oerhört intressanta dagar i Barcelona.
Här kommer historien:

Efter att ha sovit ca 2 timmar tog vi oss på torsdag morgon iväg för att sätta oss på bussen till Lutons flygplats här i London. Vi tyckte vi hade ganska gott om tid då vi hade checkat in online och endast hade handbagage, men tydligen räckte inte den ca 1,5 timme vi hade då saker självklart skulle krångla. Först funkade inte mitt boardingpass av någon anledning så vi var tvunga att springa tillbaka ner till incheckningshallen för att hitta nån som kunde fixa det. Vi lyckdes till slut och sprang tillbaka upp till säkerhetskontrollen där vi fick gå förbi den långa kön eftersom säkerhetsvakterna var så snälla, men då missade vi grejen där vi fick påsar till vätskorna, men eftersom alla var gulliga och hjälpsamma löste det sig också tillslut, trots lite panik.
Flygresan gick fint, vi sov typ hela vägen. På flygplatsen i Barcelona vart de en hel del köande förstås men när vi väl tagit oss förbi köerna och vandrat genom nästan hela terminalen så möttes vi av våra värdar vars namn jag kan uttala men inte stava, haha, därför kallar vi dem K och M. Båda från Litauen men bosatta i Barcelona. K brukade bo i Köpenhamn och Bitch träffade honom där för typ 1,5 år sedan. Lite galet av oss att kasta oss iväg till ett annat land för att bo hos hans gamla ragg, men jag har aldrig påstått att jag och bitch skulle ha så mycket vett. K har i alla fall en väldigt fin och fräsch lägenhet i centrala Barcelona och har under dessa dagar visat hemskt mycket gästfrihet, så galenheten var inte ett helt dåligt drag ;P. M är Ks kompis och bor normalt sett utanför Barcelona men var nu också och hälsade på. Ska också tilläggas att K har den gulligaste valpen jag sett på länge, en fransk bulldog valp på tre månder som heter Panda, så söt! Vi var hemskt nära att kidnappa med henne hem.

Aktiviteterna under torsdagen då, vi började med att turista lite, en sväng till La sagrada familia och Plaça de Catalunya och lite småkikande i affärer sen hem igen för att laga middag. Sen gjorde vi oss i ordning för att dansa natten lång, vilket vi gjorde. Bar iväg till klubben Arena. Skojig klubb med massa kul folk och dark rooms (haha, hade aldrig sett sådana förut så jag tyckte det var lustigt). Pratade (eller försökte) med en massa spanjorer och fick även lärt känna K och M något bättre, fina, roliga och snälla killar det där, men jag fick även lära känna de sidor jag inte ville som att de är två uppkäftiga bråkstakar. Anade detta ganska tidigt, då de inte var ett dugg diskreta utan förolämpade folk ganska vilt omkring sig, men det var på klubben de hamnade i helgens första slagsmål. Det tyckte jag iiinte om då jag hatar folk som slåss. Jag hamnade dessutom ivägen och blev inkastad i en vägg. Inte kul alls. Men jag lyckdes bryta upp bråket men då kom vakten och eftersom mina vänner inte var spanjorer men de som de bråkade med var det frågade inte ens vakten vem som börjat (vilket faktiskt var de andra) utan kastade bara ut mina vänner. Välkommen till Spanien liksom :(. Vi var ändå rätt redo att åka hem så vi behövde nu bara hitta Bitch som vi tappat bort, efter en del krångel och letande fann vi varandra och tog en taxi hem. Nu börjar de riktigt intressanta bitarna av denna resan för nu började det riktiga kaoset, men nu ska jag sova för jag har mycket att stå i imorgon så fortsättning följer ;)

Sjukt fint!

Livet är sjukt fint just nu. Jag vet att det nog bara är för att jag flyr från massa viktiga beslut som bara ger mig ångest men just nu är allt så bra att jag vill låta det vara så ett litet tag. Har jobbat jättemycket den senaste tiden men det känns okej, trivs på puben lagom mycket. Är inte ett dugg jobbigt att gå dit och när jag är där känns jobbet ibland lite kul till och med ;). Dock känns det också bra att jag bara är kvar denna och nästa vecka. Sen blir det tillbaka till mina sötnosar på Fortnum and Mason.
Det fina som händer då, livet här i London står aldrig stilla, massa kul saker hela tiden. I Lördags var jag i ute och pubade och socialicerade tillsammans med Becca. Var jättetrevligt! Becca är väldigt bra.
Sov hos henne i Islington sen och på söndagen blev det ytterligare en fin dag i Camden.
Måndag jobbade jag igen men bara en stund på dagen, sen gick jag hem för att mötas av Bitch som tyckte det behövdes lite kvällsshopping. Så gjorde oss iordning och gick in till stan kl 19 på kvällen (jag ääälskar London). Jag kollade lite på Jimmy Choo kollektionen på hm för att komma fram till att det nog inte var så mycket för mig. På vägen hem bestämde vi oss för att äta på Pizza Hut för att föda våra tjocka själar, var gott. Sen kastade jag mig iväg till Gloucester Road och mötte upp Liverpool/Lund som han fått heta, fast han egentligen heter Johan. Var trivsamt ;). Sen tillbaka in till stan för att möta Bitch och hans nya vän Sammy (nu är min vän också för han och jag hade massa kul ihop) för att ha ytterligare en galen bögkväll, så som bara vi kan ;). Vart inte hemma förrän kl 4 imorse. Vi var trötta men glada när vi tog oss upp ur sängen i morse för att ta oss ner till Charing Cross för att möta Bitchs kollegor och åka skridskor.
Jag har inte stått på ett par skridskor sen jag var 15. Men jag ramlade inte en enda gång utan åkte som en galning i en timme och hade hur kul som helst. Var helt klart värt de dyra pengarna vi betalde för att åka. Har inte lagt in bilderna och pallar inte att göra det i denna sena (tidiga) timmen heller. Imorgon, om jag hinner och orkar. Jobbade stängning idag och ska göra detsamma imorgon men sen händer det grejer för på torsdag bär det av till Barcelona!! Jaaa!
Som sagt så är livet fint just nu!

Yupyup

Är så fint att ha min familj här i stan, tyvärr har jag inte umgåtts så mycket som jag velat med dem och imorgon åker de hem. Men först ska de hit och äta middag ikväll. Frågan är bara vad jag ska laga? Eller ska vi kanske bara köpa hem nåt? Vi får väl se. Först måste jag städa så de inte ser hur stökigt jag och bitch brukar ha det :P
Malin har ju sett eftersom hon bott här sen i fredags. Nu är hon iväg med lillasyster och shoppar i Camden, resten av familjen är hemma hos moster och umgås med henne. Jag ska som sagt städa och eventuellt gå på en yogaklass eller simma lite.
Nu frukost!

Uppsnärjd i det blå

Dekadens är så svårt

Hup hup (så låter en flodhäst)

Jobbade till 1 igår natt och kom inte i säng förrän runt halv 3 så det var med tungt huvud och tunga fötter jag tog mig ur sängen vid halv 8 imorse. Men upp kom jag för i stan väntade familjen på mig! Hurra! Var underbart fint att träffa hela min älskade familj igen. Blev lite shopping och lunchande. Jag som inte har några pengar för tillfället fick nöja mig med att köpa julklappar, fast jag tycker nästan bättre om att köpa saker till andra än till mig själv så det vart bra det med ;).

Nu ska jag alldeles strax gå och jobba, sen när jag kommer hem kommer min syster vara här och då ska vi ut och dansa hela natten :)
Men tills dess ska jag lyssna på musik som jag lyssnade på när jag var 15, musik som gör mig varm i själen, som Håkan Hellström och Travis.

Over and Out.

Så är det...

Var ute igår, var trevligt men när vi skulle gå hem var jag ledsen. Inte av någon speciell anledning, utan bara ledsen för saker generellt. Grät en massa och bitch visste inte vad han skulle göra för att trösta mig, det visste inte jag heller. Räckte egentligen bara med att han försökte, vilket han gjorde. Skrev ett ledset inlägg här, men vill inte ha sånt trams i min blogg.

Idag har jag varit på Ikea med Becca och mamman i hennes au-pair familj och deras lilla bebis. Var väldigt trevligt och precis vad jag behövde idag. Köpte massa saker till rummet och lite svensk mat även fast jag inte hade råd, men ibland måste man få köpa sig lite lycka. Ska sätta igång och städa och göra fint här i rummet nu då min familj kommer hit från Sverige idag, hurrahurra! Dock får jag inte träffa dem förrän imorgon då jag ska jobba sent ikväll så det blir först imorgon. Malin ska sova här och resten av familjen hos moster Emma.
Så det finns inget att vara ledsen för, för det är bara fina saker som händer nu framöver.

:'(

Är jättehungrig men vågar inte äta :(. Igår svullnade min käke upp medan jag åt middag och de gjorde jättteont. Det kom verkligen helt random. Hela vänstra sidan av mitt ansikte är typ svullet och gör ont. Helt knasigt. Måste nog till doktorn, men först ska jag ringa mamma och fråga vad hon tror det kan vara.
Mina gissningar låter såhär

-Svullen körtel av något slag, typ lymfkörteln

-Visdomstand

-Allergisk reaktion (men mot vad??)

-En hemskt elak tumör :(

Varför blir man så paranoid och hypokondrisk av sådana här saker?
Skulle egentligen gå till gymmet nu och möta bitch som redan är där, men jag tror jag ska försöka se om jag kan klara av att äta nåt istället tills han kommer hem få han kan följa med mig till öppna kliniken i Soho sen.

Amelie from Montmartre

Har precis kollat på Amelie från Montmartre bara för att det är en av de finaste filmerna som finns.

















SuperBarbie

Intensiv och utröttande helg, dock väldigt rolig. Efra kom i torsdags och sen vart det fullt ös. Shopping och grejer stog på schemat, sedan jobbade jag både torsdag och fredag också. Lördag var det halloween fest hos Jons kollegor som gällde. Vi hade lite svårt att bestämma oss vad vi skulle klä ut oss till och till slut blev det färger. Jag var rosa, Jon blå och Efra var grön.



Som man kan se ser vi mest ut som Super Barbie, Super Smurfen och Super GiJane eller nåt men det gjorde inte så mycket för vi var fina ändå ;).
Efter festen (som inte var jättespännande) drog vi till Heaven och mötte upp Johnny och dansade en massa fram till kl 6 på morgonen.

I söndags fick det bli mer stillsamma aktiviteter på schemat. Jag och Efra tog sovmorgon (stackars Bitch jobbade) och sen drog vi ner på stan och gick i de få affärer som fortfarande var öppna. Sen gick vi på bio och såg filmen 500 days of Summer.









En jättefin film som får mig att längta efter fjärilar i magen och att vara nykär. Att den dessutom var hemskt rolig gjorde den knappast sämre ;)
Se se se!

Efra åkte hem med ett flyg tidigt, tidigt på måndag morgon och var tvungen att åka till flyplatsen 4 på morgonen så vi satt uppe med henne på olika nattöppna restauranger och caféer fram tills hennes buss gick, mysigt.

Nu ska jag åka med godis till min moster :)

Over and out.

RSS 2.0