14 år och pirr i magen!

Igår satt jag och bläddrade i en Glöd-tidning som jag fått på bokmässan. Är en ganska mysig tidning, dock inte så aktuell för gamlingar som en själv men ändå. I tidningen fanns det en massa insändare om sex och sådant som blev besvarade av "experter" typ sexologer och barnmorskor. Kunde inte låta bli att tycka alla insändare var så söta, typ 14 åringar som hade frågor kring sitt sexliv, hur mycket de skulle våga ta på sin pojkvän/flickvän och liknande, sååå sött!

Är jag knasig som tycker det är gulligt?

Är nog kanske det men jag tror det handlar om nostalgi, inte för att jag hade nåt sexliv när jag var 14 år men allt det där var spännande då. Träffa killar var spännande, minsta lilla grej åt det hållet var spännande.
Tidningen fick mig nästan att vilja bli 14 igen, men bara nästan, för det är faktiskt inte mycket jag saknar från den tiden av mitt liv (kanske att skolan var lätt, mycket fritid och gå i samma klass som mina bästa vänner), skulle inte byta mitt liv nu mot mitt liv då för allt smör i småland. Men den där spänningen kommer man ju aldrig få igen.
Kanske jag till viss del känner så för att jag varit i förhållande så länge (sen skulle jag ju inte byta Niklas mot all spänning i världen) men även om jag vore singel vore det ju inte samma sak. Pirret i magen skulle inte vara detsamma och skulle nån vara osäker eller så, så skulle det ju inte vara gulligt nu utan snarare jobbigt. I och för sig så skulle man nog tycka det var jobbigt när man var 14 också, är ju bara jag såhär efteråt som tycker det är gulligt ;P.

Hur som helst kommer man ju aldrig mer vara 14 år och kär, på gott och ont...

Bokmässan!

Lyckades fixa så att jag kunde gå i alla. Krävdes en del krångel men det gick. Snackade med Lollo på jobbet igår och med lite pussland fixade vi så att jag inte behövde börja förrän kl 18 idag så att jag kunde gå innan. Men då dök nästa problem upp, mässan var bara öppen för press- och buisnessfolk idag. Men ibland har man tur för min mormors sambo Pisse fixade en fribiljett till mig eftersom han jobbar för bibliotekshögskolan i Borås. Blev sååå glad! Fick förvisso gå själv, men det kunde jag leva. Var faktiskt ganska trivsamt att vandra runt där själv. Handlade alldeles för mycket förstås men det blev en del vettigt också, lite julklappar och så.


Sån här fin grön skylt fick man ha när man gick idag. Lägg märke till den snygga detaljen att jag stavat fel på bibliotek ;P


Kul fotoutställning de hade med en massa BDSM motiv.

Nu ska jag äta lite middag innan jag åker till jobbet.

Writeya!

Tomie

Har precis kollat på den första av fyra japanska skräckfilmer om Tomie. Dessa filmer är föregångarna till The Ring, The Grudge och the rest of the gang.
Den var inte speciellt läskig, men mycket spännande och hade en bra story.
Japanesarna kan det där med att göra film.
Ska bli skoj att se de andra tre filmerna nån gång framöver. Dock blir det väl inget de närmaste dagarna eftersom jag kommer försvinna från the face of the earth de kommande fem dagarna. Ska jobba...
Är så segt med mitt jobb att när jag jobbar varken hinner jag eller orkar jag göra nåt annat.
Det taskigaste är att det är bokmässan i helgen. Jag ÄLSKAR bokmässan! Men jag fick inte gå förra året för då var jag i London och nu jobbar jag heeeela helgen. Så jävla surt! Hoppas att jag kan byta bort nåt pass, typ söndag. Men än så länge har jag inte lyckats även fast jag frågat några stycken. Ska se om jag kan höra med några till nu imorgon.

Vill verkligen gå!


Västihöst

Jag har idag gjort ytterligare ett köp jag inte trodde jag skulle göra.
Jag har köpt en väst. Är inte mycket för västar men blev lite kär i denna och kunde inte låta bli.



Känner mig lite som en cirkusdirektör eller nåt i den.
Men den är i alla fall väldigt söt och jag gillar att en bara har en knapp.

Nu ska jag spela Spore.

Födelsedagsfirande

Idag fyller min lillasyster 15 år! Hurrahurra! Det firades med Malin hem, isättning av extensions (blonda, rosa, ljusrosa, ljuslila) (på moa då såklart), besök av farmor och farfar och besök av mormor. Finfint!

Vi började dagen med ett besök på Östen. Jag köpte faktiskt en klänning, vilket är kors i taket! Jag har nämligen något av en avsmak för secondhand kläder. Folk hittar ofta en massa fint i secondhand butiker men jag pallar inte riktigt detta med att det är någon annans avlagda gamla plagg. Men klänningen jag köpte är absolut bedårande. Spets upp till gör den väldigt trendig inför hösten ;). Jag känner mig sååååå trendig som handlar trendiga vintageplagg :P.
Den ska bara saneras lite innan jag klarar av att använda den...



Efter östen åkte jag, Malin och Moa in till stan där jag bjöd på bio och lunch. Blev lunch på Pizza Hut och Wall-E på bio. Sååå söt den filmen var! Gillade den skarpt.
Nu blir det födelsedagsmiddag!


Varför så bråttom?

Jag känner mig så stressad inför detta med att komma in på den utbildning jag vill gå. Ska inte ens söka in förrän nästa höst men jag är ändå stressad. Mest för att jag vet att jag inte kommer komma in. Men frågan är ska jag leta efter annat att gå som jag också söker in på och går om jag inte kommer in på det jag vill mest?
Eller ska jag ge det några år (typ 2-3) och fortsätta försöka och om jag inte kommit in då läsa nåt annat?
Behöver jag ha så bråttom?

Det som är mest pushande är ju det faktum att jag känner mig taggad för att börja nästa höst, tror inte jag pallar att gå och drälla som en oviktig, outbildad jöns mer då.
Men jag behöver ju inte gå och drälla som jag gjort nu bara för att jag inte börjar plugga.
Kan ju ut och resa mer eller skaffa en lägenhet eller nåt annat lite vettigt.
Måste lugna ner mig lite i alla fall, ge mig själv lite tid och en chans att komma in på det jag vill helst.

Upptadering

Dags att uppdatera lite här:

Whats new?
Inget

Vad har jag gjort?
Jobbat
Simmat (har köpt mig ett badkort, så nu jävlar)
Lunchat med Jon

Vad ska jag göra?
Jobba

Mitt liv är spännande ;)

Next big happening?
Imorgon!! Storasyster hem från Sydafrika! Hurrahurra!!

Ska bli en härlig ledig helg med umgås med storasyster och fira lillasysters födelsedag i alla fall :)

Nu ska jag ut med lilla vovvsingen och sen åka till jobbet.

Spore

Idag har vi inte gjort en vettig sak. Gick ur sängen satte oss och spelade dataspel fram till kl 18 då vi kom fram till att det var dags att äta nåt annat än skorpor och ramlösa. Då gick vi ut och åt lite mat på ett hak här i närheten. Sen bara tv. Har varit rätt sweet faktiskt att ha tagit det så lugnt, behövde det. Imorgon ska vi nog kolla runt lite mer här i Karlshamn eftersom saker är öppet imorgon.

Det som tagit upp våran dag har varit ett hemskt skoj spel, Spore. Ett nysläppt rent genialt spel. Du ska styra en varelse genom evolutionen. Du börjar som en liten varelse i vatten, bara några celler stor, du bestämmer om den ska vara köttätare eller växtätare och hur den ska se ut. Om du vill lägga till saker som gör den snabbare eller saker den kan försvara sig med.
Alla val du gör redan här påverkar resten av spelet. Sedan rör du sig upp på land, ska leta efter mat och bli vän eller fiende med andra varelser. Hela tiden kan du utveckla din varelse med nya grejer och ändra utseende på den. Du samlar nya grejer till din varelse genom andra varelser och kadaver som ligger lite överallt.
Nästa steg i spelet är stamdelen, nu lever din varelse i en stam och du ska jaga, fiska, föra jordbruk och liknande för din överlevnad. Det finns även andra stammar som du ska bli vän med eller utplåna och på så sätt bli den mäktigaste rasen. När du klarat av det går du vidare till civilisation. Detta går ut på typ samma som steget innan, bli vän eller utplåna de andra städerna. Men nu bygger du städer med hus och fordon av olika slag (du själv får designa alla fordon och hus). När du är herre över världen ska du ge dig ut i rymden. Här någonstans orkade jag inte spela mer, Niklas fortsatte själv en stund men orkade inte så länge till han heller. Men det är det sista steget i spelet.

Det är som sagt ett fullkomligt geneialt spel. Hur dom fått ihop det och det fantastiska sättet man faktiskt styr sin varelses utveckling! Wow! Hur du än gör med ben, fötter, armar, skelettet så ändras det hur din varelse rör sig och allt, är bara så snyggt gjort. Och de stora valmöjligheterna man har när man gör sin varelse också, man kan göra nästan hur man vill. Jättehäftigt och snyggt gjort. Roligast tyckte nästan jag och Niklas att det var innan stamdelen eftersom efter det blir det ganska likt men sämre än många spel som är helt inne på sånna genres, typ bygga-stad-och-erövra-andra-städer-genren. Är i alla fall ett hemskt kul spel som nästan vem som helst skulle kunna spela och tycka om, även folk som annars inte spelar spel (till och med du Ellen hade kunnat gilla det ;) ). Är på det sättet lite i samma stil som The Sims, och det märks lite att det är samma företag som gjort spelet.
Testa det!



Karlshamn

Nu är jag i Karlshamn, verkar litet men trevligt.
Niklas rum är detsamma. Är, som tur är, inte alls så hemskt som jag fasat. Rummet är jättefint och fräscht, är ett gammalt hotell och det syns. Det delade köket är jag dock fortfarande högst skeptisk till men det är ju som tur är inte jag som ska bo här.

Nu orkar jag inte skriva mer för jag mår illa. Skriver lite mer imorgon.

Mjamja

Har bara varit en massa jobb nu, jobbade över både igår och idag men imorgon åker jag till Karlshamn i 4 dagar. Ska bli sweet att få ta det lite lugnt, slappa, sova och umgås med den jag tycker om mest.
Borde packa med det är lite orkigt men tåget går ganska tidigt så den hinns inte med imorgonbitti. Borde duscha också för det vet jag heller inte om jag orkar imorgon.

Tror jag kollar på lite Top Model först så gör jag nåt vettigt sen...

Stängnings springis

Nu är jag hemma kort från jobbet för att äta lite och så. Hamnade en sväng på östen hjälpen med mormor och köpte mig en tavla. Typiskt mig att göra en sådan grej! Fin är det i alla fall och kostade bara 40 kr. Den går i asiatisk stil och föreställer en häst. Är några kinesiska eller japanska tecken nere i ena hörnet, borde nästan kolla vad de betyder. Kan ju vara konstnärens namn förstås.




Nu ska jag försöka äta något innan jag ska åka tillbaka till jobbet.

Druvgalen

Jag har ätit så mycket druvor att jag nästan skulle kunna spricka.

Nu ska jag sova

Godnatt!

Sämst på personalfest!

Jag ska nog strunta i detta med personalfester, är inte min grej. Klantar mig bara ju. Alla mina personalfester har slutat ganska illa (har dock haft riktigt kul på alla fram tills tillfället då det gått fel).
Festen igår var skoj, men jag lyckades glömma mitt leg hemma vilket innebar problem när vi skulle gå vidare. Sedan lyckades jag få mitt visa-kort uppätet av en bankomat, smart Lina! Så där stog jag utan pengar och leg så det var bara att ringa pappa och be honom hämta mig. Fick komma hem i alla fall, vilket var bra med tanke på att hunden hade varit ensam på morgonen annars och jag hade fått skynda mig hem till henne.

Idag har jag varit inne i stan och lunchat med Lovisa som nu är hemma från London, men flyttar till Malmö om en vecka. Mycket trevligt var det att träffa henne innan hon åker.
Sedan var jag och Ellen och tränade ett danspass på friskis.

Imorgon jobba och simma. Och om jag vågar ännu en personalfest, det vankas Rixfest! Men jag stänger på Jensens så jag får se om jag tycker det är värt.

The return of the nun, this time in cocktaildress!

Chefen kom inte, såklart! Men har höst att han bara åker till de resturanger som går dåligt så att han aldrig kommer till oss beror väl på att vi är så jävla bra ;).
Men alla andra höjdar chefer var där så allt var tvunget att vara perfektigt i alla fall och det var det också... nästan ;P

Idag står personalfest på schemat. Denna gång med cocktail-tema. Ska ha min fina klänning som jag köpte i London i vintras för att ha på nyår.


Bild från när jag hade på mig den på Ruffas 70 års fest.
Idag blir det dock utan kofta och med stay-ups istället för tights. Då ville jag klä ner den och nu vill jag klä upp den.
Ska se om jag kan lyckas göra nån fin cocktailig frisyr, är sämst på att göra grejer med håret.

Nu måste jag ut med lilla hunden, sen banken.

Writeya!

Imorgon kommer chefen... sägs det i alla fall.

Imorgon kommer Palle Skov Jensen till vår lilla resturang här i Göteborg. Hua, ska bli hemsk. Detta är då killen som äger hela kedjan. Usch, vad hemskt det ska bli att jobba imorgon, allt måste vara perfekt.
Men man vet inte om han kommer, förra gången han skulle komma kom han aldrig och så har det tydligen varit flera gånger förut.
Hoppas jag får baren imorgon, för säkerhets skull!

Nu ska jag sova.

nattnatt!

Simma, sam, summit...

Igår var jag sååå duktig. Jag hade stängnings springpass och på mina tre timmar ledigt mitt på dan åkte jag och Jon till Lundbybadet och simmade. Jon var ganska lat och otränad och ville ge upp ganska snart, jag ville simma mellan 800-1000 meter. Blev bara 600 m, men det får väl duga för att vara första gången. Fler gånger ska det bli, jag och Jon ska fortsätta att göra det på onsdagar, för vi båda tyckte det var väldigt skönt och hoppas på snygga vältrimmade kroppar ;P.
Idag har jag bara jobbat och det är vad jag ska göra hela helgen också, kul :S

Nu ska jag köpa en tågbiljett till Karlshamn och sen gå och lägga mig.

PoK

Stan med mamma

Idag blev det massa shoppa, shoppa. Kom hem med en trött mamma (och en trött migsjälv) och en massa fint i påsarna.


T-shirt och bälte från Monki


Tjock och mysig tröja från Bik Bok inför hösten, kände mig i allmänhet ganska höstinspirerad idag.
Ett par tjock gråa strupbyxor från H&M också.


Och skor, skor, skor...
Jag behövde faktiskt skor, alla mina vardagsskor är trasiga. Blev ett par tygskor från H&M och ett par svarta Converse som jag planerar ska bli mina vapendragare under hösten (och troligtvis vintern).

Blev en trevlig lunch för som jag bjöd mamma på, på etc grande också. Allmänt bra dag på stan!

Nu ska jag iväg och träna med Ellen (vi är så duktiga). Vi ska på ett Dans pass på friskisosvettis, får se om det är kul.

Writeya!

Tantfika och sol

Idag träffade jag Robin på stan och tog en tantfika på Brogyllen


Blev pastasallad, en höstsvamp (bullen heter så ;), supergod) och stans bästa varma choklad.


Robin + Weinerbröd = Sant!

Efter fikat gick vi på antikhallarna, är så mysigt! Ville ha en jättefin kista som jag hittade, även fast den luktade lite konstigt.

Imorgon blir det stan med mamma och ikväll blir det film, funderar på Laputa (castle of the sky) eller Navsicaa the valley of the wind. Nån som har sett någon av dom?

RSS 2.0