Vilken kväll!

Vilken jävla kväll det har varit. Sååå jävla mycket att göra på jobbet, helt sanslöst. Dessutom århundrandets grinigaste gäster. Så jävla mycket surpuppor. Usch! Kom alltså ifrån jobbet nu nyss, ska upp om 2 timmar. Lyckat? Nej!
Camilla var dock snäll och stannade och stängde med mig, hon är toppen, blev 14 timmar jobb för henne.
Det knäppaste under hela kvällen var hur en gäst lutade sig mot en av våra murar som delar av restaurangen och hela muren välte, kabrak! Tegelsten och murbruk överalllt typ, helknäppt. Det var verkligen kronan på verket ikväll.
Nu blir det 2 timmar sova och sen upp igen.

Nattnatt!

Snartsnartsnart...

...åker jag till London. Wei! Nu på lördag bär det av för mig och Robin och ska bli så skoj. Idag jobbade jag min sista dag för ett tag framöver. Jobbar bara en dag de kommande 2 veckorna, ska bli såååå skönt!
Idag blev det jobba superkort pass som jag tagit från Jon, tre timmar var det men jag jobbade över lite (som vanligt) och det blev 3,5 istället ;)
Idag kommer familjen hem från landet också, så inget mera ensam. Tycker det är tråkigt att vara ensam hemma, ingen att prata med. Nu ska jag börja packa och städa lite. Måste komma fram till vad jag ska ha med mig, kan ju inte packa för mycket, måste ha plats för mina och malins grejer som jag ska ta hem och för massa shopping såklart ;).


Update: Det kunde man ju nästan gissa att jobbet skulle ringa mig såhär nu när jag ska vara ledig och vill att jag ska jobba imorgon, stängning dessutom :S. Och vem kan aldrig säga nej?? Suck, vad trött jag blir på mig själv! Men det är pengar antar jag.

Dagarna som gått.

I söndags kväll såg jag Sex and the City filmen och jag insåg att jag inte skrivit vad jag tyckte så här kommer det.
Jag tyckte om den, helt klart. Jag hade varit rädd att den skulle vara för amerikansk romantisk-komedi kliché eftersom jag hade läst att den skulle vara det, men jag höll inte med. Jag tyckte faktiskt den lyckdes hålla lite avstånd från det (så mycket som det gick utan att allt skulle sluta åt skogen). Däremot tyckte jag den var något Sex and the City klichig. T.ex. var det sån märkesfixering. Det är det ju i serien också, men inte så uttalat, vilket är det fina. De har skor och kläder av alla dessa märken men det är sällan de faktiskt nämns. I filmen är det en väldigt fixering vid att visa att allt är så trendigt och att det är så mycket märke eftersom det "ska" vara så mycket Sex and the City med alla märken och mode och så, jag tycker det blir lite för mycket. Blir liksom att de namedroppar bara för att. Likadant känner jag med flera andra saker som jag inte ska säga exakt eftersom folk kanske ännu inte sett filmen, men just det att de gör saker så övertydligt bara för att det ska vara med sånt i Sex and the City, som t.ex. Samanthas sexfixering, de tar liksom i för mycket. Annars bra, mycket underhållande. Kommer troligtvis hamna i filmhyllan när den släpps framöver.

Det var söndag, i måndags och tisdags har jag jobbat, men idag har jag varit ledig!
Så idag har jag varit på historisk utflykt med min familj. Vi har varit i Tanum och tittat på hällristningar, en liten bronsåldersby, stenrös och deras lilla museum. Mysig utflykt, är trevligt att göra saker med familjen.
Tog såklart en massa bilder.


Hällristningar


En blåval :)


Utsikten var fin uppe ifrån stenrösen


Stenrös


Jonna

Orkar inte lägga upp fler. Dessutom märker jag att min blogg blir nästan bara en massa bilder som är helt ointressanta för de flesta, men har man ny kamera så har man ;)

Nu ska jag spela lite Conan.

PoK
Lina

Jag dog inatt.

Jag drömde att jag dog inatt, eller ja, snarare nu imorse, drömde jag att jag dog. Är nog första gången jag drömt det, som jag kommer ihåg i alla fall. Det hela var väldigt bisarrt, speciellt hur jag dog. Jag jobbade, fast mitt jobb såg självklart inte ut som det gör, och det var massor att göra, men jag hamnade utanför stället på nåt sätt. Utanför var det typ värsta vildmarken och jag stog på nån liten udde i en liten sjö, eller snarare damm och på andra sidan stod de andra laget. Vad det innebar med andra laget vet jag inte men det var helt enkelt andra laget. Tror det blev lite spelinriktat här, lite Age of Conan, för andra laget bestod till viss del av några infödingstyper, ála pictsen i Conan. De kastade spjut på mig och träffade mig i hjärtat och jag dog. Det hela låter ju så bisarrt när man beskriver det såhär och tänker på det efteråt, men det var ju inte så bisarrt i drömmen, det var helt naturligt alltihop. Grejen var att jag blev typ inte ledsen, arg eller rädd när de dödade mig, bara nyfiken. Vad skulle hända nu? Vad händer när man dör? Jag vet att jag i drömmen tänkte: "Hoppas allt blir svart". Jag ville att allt bara skulle försvinna, för jag ville inte ha nåt mer och orkade inte nåt mer. Inte av trötthet på livet utan snarare av trötthet i allmänhet, som när man är riktigt sömnig och allt man vill är sova. Svårt att förklara en känsla man hade i en dröm. Precis när jag dog trillade jag ner i dammen och sjönk mot botten. När man nådde botten var det som jag sjönk igenom den och hela min kropp vibbrerade, sen vaknade jag.

Det var min mycket konstiga döttsdröm. Som sagt var drömmen väldigt bisarr, men jag tyckte ändå att det var en spännade dröm just för hur jag i drömmen kände inför allt. Hur lugn jag var, att jag inte var rädd och hur det kändes precis innan jag dog. Jaja, skulle inte vara så lugn i verkligheten den saken är säker. Kanske när jag blir gammal, för när man är gammal och nära döden tror jag man säkert kan känna den där känslan av trötthet, att man bara vill sova i lugn och ro.

Nu måste jag rusa iväg till tåget så jag inte kommer försent till jobbet.

/Lina


Midsommarbilder

Var härligt ute på landet, även fast vädret var lite trist. Är verkligen världens underbaraste ställe, underbart litet hus med enorm tomt och allt precis vid havet i Berga på Tjörn.

Blev mest bilder på dessa små skruttor


Min lilla syssling Erna och min älskade vovve Sandy. Så underbara och så söta!

Midsommar började med ösregn, men min familj var tappra och drog på oss regnkläder och gav oss ut regn och åska och plockade blommor.
Sedan klarnade det upp och det blev kransbindning på altanen med utsikt över havet.




Sedan bar det av till tjörns hembygdförening för att slåss med tanter om onödiga loppisgrejer och lotter. Vi var dock mycket upprörda för att de tagit bort det bästa lotteriståndet, det där man kunde vinna onödiga saker. De hade bara kvar matlotteriet, där Jonna lyckdes dra en vinst. Så med vår vunna brödkaka åkte vi hem efter någon timme, då stod vi inte ut längre.


Mamma, Jonna och Sandy var midsommar-fina


Hemma blev det massa god mat.

Blev en lugn och trevlig midsommar med familjen. Precis vad jag behövde.
Nu ska jag åka med mamma och Malin och köpa thaimat.

PoK
Lina

Sjukigt

Uschauscha, vilken hemsk dag det var igår. Åkte direkt från landet till jobbet på morgonen och mådde bra, men den sista kvarten eller så på bussen började jag må jag urkigt värre. Jag tänkte att det nog bara var åksjuka och att det skulle gå över, men inte då. Efter att ha jobbat 1 timme pallade jag inte längre och fick gå hem. Detta med väldigt dåligt samvete med tanke på att vi var bara 4 st som jobbade. Jag lämnade 3 stackare med 240 lunchgäster. Men jag har ju sådana toppen arbetskamrater som klarade det. Själv gick jag hem och hade hemska magkramper och allmänt hemskt illamående. Ringer och gråter för mamma i telefon flera gånger och tillslut säger hon att hon kommer hem till mig. Så min underbara lilla mamma och min syster kom hem från landet för att ta hand om mig. Var skönt för jag kände mig helt hjälplös där jag låg för jag hade så ont att jag inte kunde röra mig, kunde liksom inte ta mig ur sängen. Kommer knappt ihåg hur jag lyckades ta mig ur soffan och upp till min säng med en hink och ett glas vatten. Spydde en massa och sen mådde jag lite bättre. Efter att ha sovit massa i natt så mår jag nästan bra idag, är mest trött och sliten i kroppen efter gårdagen, så det blev inget jobba idag heller (de ringde redan igår och sjukskrev mig idag när jag sa att det var magsjuka). Dock blir det nog bio ikväll, en lagom aktiv aktivitet för mig idag, dessutom måste jag ju se Sex and the City filmen, har ju längtat så!

Nej, nog om min hemska dag igår, ska lägga in lite bilder från midsommar nu så blir det ett inlägg om det istället.


Landssorg! :'(

Jag ska fan inte titta på fotboll! Går ju inge bra då ju! Jag som var så glad för att jag fick sluta tidigare så jag hann hem och titta på matchen. Det hade jag ju inget för! Nej, usch nu vill jag skriva om nåt trevligare.

Som den lilla ludna sak som befann sig på tomten när jag kom hem







Var sååå söt. Men man blir ju lite orolig att den blivit övergiven där den satt alldeles ensam. Dessutom verkade den ha ett skadat ben. Men vi tänkte att vi låter den va och är den kvar imorgon kanske man ska fundera på om man ska ingripa på nåt sätt. Egentligen ska man ju vara försiktig med sånt när det gäller vilda djur men om den är skadad vill man ju inte att den ska sitta och svälta till döds eller vänta på att en katt ska ta den. Är ju bättre att få den avlivad på nåt sätt. Men som tur var, var den borta när pappa kollade ut för en liten stund sen, så den har nog lyckats ta sig iväg.

Förövrigt idag har jag jobbat och sen tog jag en sväng på stan för att leta efter nåt att ha på mig på midsommar. Vill ha en fin blommig kjol, men jag vet precis hur jag vill ha den vilket gör att jag inte hittar någon. Eller jo, hittade en på H&M men den var lite konstig i modellen så jag tvekade när jag provade den igår och idag var den slut överallt, såklart!
Jaja, köpte mig ett par skor och ett linne (som jag nog mest kommer använda som klänning) istället. 50kr/styck kändes som bra pris på saker jag inte behövde. Skorna är jag högst tveksam till, funderar på att höra om min lillasyster vill ha dom, är mer hennes stil. Annars sparar jag dom kanske till hösten. Vad tycker ni?



Imorgon blir det landet efter jobbet. Världens underbaraste ställe, ska ta massa bilder där med nya kameran i sommar.
Nu ska jag kolla på sista avsnittet av Big Love säsong 1.

Writeya!

Lina

Big Love

Sitter och kollar på de sista avsnitten av serien Big Love nu. Så bra och välgjord serie. Handlar om en mormonsk man och hans tre fruar. Kunde ha varit stelt, dömmande och förutsägbart, men det är det inte. Den där jättecharmig, mysig och man känner verkligen för familjen i alla deras problem. Se serien! Första och andra säsongen finns ute och första går på tv4 också, men tror den har gått ganska långt. Helt klart värd att dra ner i alla fall.

Nu ska jag se ett avsnitt till innan jag går och lägger mig ;)



Nattnatt

Lina

Long live the ledighet

Nu har det varit ledigt och härligt i Växjö. Jag och Malin åkte tidigt, tidigt i fredags till Växjö där vi mest har slappat och sovit. Var en liten sväng ute med folk i fredags vilket var helt okej. Igår blev det mest sova och fotboll. Fotbollen var ju skoj tills sista minuterna :(. Jaja, man kan ju inte vinna jämt och jag tror nog vi går vidare ändå.

Jag hade ju egentligen tänkt fota en massa nu när jag var här, men det har jag inte gjort. Har varit lite för tråkigt väder. Men har nu lagt in bilderna jag tagit för att testa kameran, bjuder på en blomma, min finaste lilla kisse och en mycket vacker festbild från i fredags (tagen av gustav med hans kamera och inte min finkamera).







Skriver kanske nåt skoj ikväll eller imorgon.

/lina

Ingen festival :(

Ska bli jättekul att åka till London med Robin. Verkligen skoj! Men tyvärr innebär det att det blir en festivalfri sommar för min del :'(. Gillar verkligen att åka på festival, är för det mesta massa skoj. Men det kanske är lika bra, är liksom inga av de som jag brukar åka med som ska åka i år. I alla fall inte till Arvika som var min planerade festival i år. Får bli lite nostalgi-bilder från tidigare festivaler istället (hittar inga bilder från arvika 2004 eller den gången jag och malin var en dag på swedenrock, så de får falla i glömskan).


Hultsfred 2005




Arvika 2005



Arvika 2006





Arvika 2007




Mycket knas har det blivit, mycket mer än vad några bilder kan visa. Får se om jag kan återuppväcka festivalandan nästa år och se till att faktiskt ha lite tid och sen bröda järnet.

Nu ska jag äta Pannkakor.

Writeya!
Lina

Äntligen!!

Nu är jag äntligen ledig. Är så jävla förbannat megatrött att jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Idag som var den sista dagen av de 10 dagar jag jobbat nu blev förbannat jobbig (likt de två senste dagarna). Vi har haft massa att göra och lite personal. Har jobbat som små blå. Idag t.ex. skulle jag jobbat springpass vilket innebär 11-15 och sedan 18-22, så man har 3 timmar ledigt på dan. Men det var så knasigt mycket att göra med kö ut på gatan och grejer att jag fick stanna över de timmarna. Blev helt enkelt ett härligt 11 timmars pass idag. Pust! Är heeeelt slut. Men imorgon eller på fredag bär det av till Växjö tillsammans med Syss och det ska bli så skojsigt och så skönt. Ska bara slappa, umgås med några av de människor jag tycker allra mest om och fotografera. För jag har nu införskaffat mig i en kamera!!

Jippi, jippi! och den är såååå fin! En Nikon D60 blev det. Men tyvärr måste jag tillbaka till Netonnet imorgon för det är en massa knas med minneskortet. Köpte nämligen det minneskortet som var rekommenderat till kameran på hemsidan, tänkte att de måste ju vara det bästa. Men när jag kom hem passade ju inte kortet i kameran :S. Gick inte att sätta i alls. Var jätteknas. Så jag ska ta med kameran och minneskort tillbaka imorgon och om de inte kan visa mig hur man sätter i det så får de fan ta ge mig ett nytt som passar, det var ju liksom ändå detta de rekommenderade på hemsidan.

Nu ska jag gå och lägga mig i koma i ett par timmar, behöver det.

Nattnatt!
Lina

Kvällen jag blev fistad i munnen av en bög...

...kom vi fram till att titeln skulle vara på mitt nästa inlägg i min blogg efter att Andreas igår i princip körde in en knytnäve i munnen på mig (allt jag gjorde för att förtjäna det var att försöka tala om för honom att man kan få aids i ögat och att han inte ska låta killar spruta honom i ögonen). Detta var igår när jag och alla mina darling faggots och Hakan var på Gossip. Hade en toppenkväll! Jätteskoj, verkligen. Är väldigt bekväm i dessa människors sällskap, är vansinnigt roliga och trevliga, men de är inte kloka nånstans! Men vem är det ;)
Även om det var bra jobbigt att jobba idag efter gårdagen och efter att ha jobbat i ett antal dagar nu (sju närmare bestämt) var det klart värt att gå ut igår, kändes som jag behövde ha lite kul.
Men det känns lite i kroppen nu att jag jobbat så mycket, speciellt eftersom jag har jobb där jag inte sitter still mer en nån minut i taget. Är ju på fötterna hela tiden och springer runt som en tok.
Imorgon är det personalmöte vilket innebär att jag ska vara på jobbet kl 8 imorgon och sen börjar jag mitt pass kl 11.30 och jobbar till 21, blir tidigt i sängs ikväll för min del.

Nu ska jag spela lite Age of Conan. Mina systrar levlar ifrån mig eftersom jag aldrig hinner spela.

Pusspuss
Lina

Min dag och allmänt om kontiga saker man sätt

Idag jobbade jag som sagt. Var ganska mysigt. Glassiären är en trevlig enhet, jag jobbade med trevligt folk och tiden gick fort (var bara 5 timmar, men ändå). Efter träffade jag Dennis, som jag inte träffat på alldeles för länge (som vanligt). Vi fikade och promenerade i det fina kvällsvädret, myyys. Nu när jag kom hem var fick jag mig ett glas vin som min familj sparat till mig. De hade nämligen öppnat en av flaskorna som pappa hade med sig hem från Moseldalen. Mycket gott riesling vin. Sen ringde jag min moster Emma nyss och sjöng för henne eftersom hon fyller år idag och frågade henne om det var okej att jag och Robin kom till henne i London vid den tilltänkta tiden och det var det så nu ska vi åka! Yippieee! Ska bli toppenkul! Ska gå på museum, festa, shoppa och allmänt njuta av staden och sommaren och ledigheten. Hurrahurra!

För att skriva om nåt helt annat så såg jag nåt väldigt skumt idag, rent bisarrt faktiskt. När jag satt på spårvagnen, som just då stod stilla vid kungsportsplatsen, såg jag en något äldre dam. En välklädd dam i tidigt 60 års ålder som i ena handen höll en öl och på huvudet ett par string-spetstrosor, klockan var ca ett på dan. Tanten var för välklädd och fräsch för att vara uteliggare (eller grov alkolist) och för ung för att vara senil. Hon var uppenbart packad och var väl troligen alkoliserad (men som sagt för fräsch för att vara helt nergången) men ja, det hela var helt enkelt en mycket bisarr syn. Nästan lika skum som den gången jag och Robin var ute och promenerade och gick över en av broarna över vallgraven och hör någon ropa: Hallå, Hallå! Vi tittar ner i vallgraven och ser en kille i kycklingdräkt komma paddlande i en liten gummibåt. Detta var troligtvis nåt spex av nåt slag men vi såg inga gravande polare och det var ingen speciell dag i sig så något skumt var det.
Är det nån annan som sett nåt sånt där riktigt skumt som bara är konstigt rent ut sagt?

Nu ska jag dricka lite te med mammis, pappis och lillasyss.

/Lina

Vilken kamera?

Kollade lite på kameror på netonnet igår. Detta är alternativen jag hittade:

Nikon D60
Canon EOS 400D
Olympus E-420
Olympus E-510

Är nästan mest sugen på Nikonen, men Olympus kamerorna var klart billigare. Frågan är om det är för att Olympus är ett sämre märke eller för att det är ett mindre etablerat märke när det kommer till just systemkameror. Please help! Jag är ganska lost.
Får se när jag hinner ta mig iväg till en netonnet affär, kanske tisdag eller torsdag nästa vecka. Ska kika på lite fler affärer också.

Ha en trevlig dag :)

Lina

Fjantiga mig

Jag är allt fjantig. Var självklart inte så farligt att jobba idag, var faktiskt ganska trevligt. Detta tyckte jag dock inte till att börja med, med tanke på att de första de gjorde var att skicka ut mig till att städa bland borden, alldeles själv i en hel timme! Jag gick och muttrade för mig själv att jag hatade Fastfood. Sedan visade det sig att de lurat mig, jag skulle inte alls vara på Halven, utan de hade satt upp mig på stället bredvid, Tex. Kebab som  jag inte alls kan. Hade ingen aning om hur man gjorde nåt där, men det vara bara att lära sig för där tyckte de tydligen att jag skulle vara. Men folk var faktiskt supertrevliga och det var väldigt lugnt, så det blev mycket stå och snacka. Känns bra nu inför ännu en dag på Liseberg imorgon, men då ska jag stå och sälja italiensk glass på Glassiären. Har för mig att det är ganska behaglig enhet och jag har ett kort pass så det ska jag nog överleva.
Dessutom är jag glad, glad, glad för jag har fått min skatteåterbäring vilket innebär att jag kan köpa mig min kamera, yippie!
behöver tips, tips, tips om vad för någon jag ska köpa. En digital systemkamera, helst en Nikon för runt 5000-6000 kr. Några tips på bra modeller?

Nattnatt!

Lina

Villintevillintevillinte

Jag vill verkligen inte jobba på Liseberg imorgon, speciellt inte på jävla Halven. Varför sjutton tog jag det passet? Har aldrig varit på Halven innan, vet inte ens hur man tar sig in på Halven, blääääää! Känner ingen som jobbar där heller. Bäst för allt folk att de inte går på Liseberg imorgon så jag kan typ sitta i interntelefonen med Lovisa eller Jasmine eller nån annan snäll och gråta över att jag inte vill vara på Halven. Kanske inte borde vara så negativ, säkert mycket folk och mycket att göra vilket får tiden att gå fort och de som jobbar där är säkert supertrevlig, men, meeen JAG VILL INTE!
Är ju i alla fall bara för en dag och med lite tur är det nåt gott till lunch och att nån snällis har rast samtidigt som mig (man får vara glad för det lilla).

Ska till banken med en stor påse mynt imorgon innan jag börjar jobba, som jag ska slänga upp på kassan, för då blir de så glada ;P. Men vad sjutton, kan inte gå runt med 1000 kr i mynt och 20:or. Jag brukar lite generat titta ner och säga "drickskassa, blir lite tungt att släpa runt på", då brukar de bli lite snälla i alla fall.

Nu ska jag nana lite och vila min rygg som av någon anledning gjort väldigt ont idag.

Sweet dreams!
Lina

meepmeep

Var segt att jobba igår, men lite skönt också. Var nämligen ingenting att göra, vi hade två bord när jag började vid 17, var av det ena gick nästan direkt när jag kom. Blir en snabb stängning ikväll, tänkte jag men inte då. Blev lite mer att göra senare under kvällen, men fortfarande väldigt lite och Sandra förberedde allt inför stängningen typ. Sen gjorde jag resten ganska snabbt tills det bara var kvar att duka de bord de satt gäster på. Men de gick ju för tusan aldrig. Jag fick sitta i baren och äta glass och bara vänta på att de skulle resa på sina arslen och gå. 23.12 gick de, lagom så jag inte skulle hinna med varken tåget eller bussen. Fick vänta en trekvart på nästa tåg när jag var helt klar sen, great! Jaja, ska inte klaga fick ju betalt för att äta glass den sista halvtimmen i princip.
Sen när jag skulle åka hem lyssnade jag på radio, vilket jag brukar göra när jag åker kollektivt eftersom jag aldrig orkar ladda batteriet på mina mp3-spelare, och då slog det mig att de alltid spelar väldigt kass musik sent på kvällarna på radio för de spelar 90% ballader. Jag pallar inte ballader, eller i alla fall väldigt få ballader. Är ju sååååå tråkigt att lyssna på. Okej, om det är nån speciellt ballad som man gillar och känner för att lyssna på för man är på sådant humör men inte på radio när man är påväg hem och ändå är påväg att somna för man jobbat en massa. Nej, bajs på ballader på radio.

Nu ska jag åka jobba igen.

Writeya!
Lina

Workwork

Idag har jag jobbat och vad ska jag göra imorgon? Jo, jobba och dagen efter det, jobba och de kommande 6 dagarna efter det. Gissa? Biiig suprise! Jag ska jobba. Dessutom har jag lovat mig själv att inte gå hem tidigare en massa, behöver faktiskt timmarna. Så nu är det bara att kämpa på, men sen när jag tagit mig igenom denna jobb period ska jag åka till Växjö (troligtvis), tjo! Gillar Växjö på sommaren. Med lite tur tänkte jag tvinga med min kära syster också eftersom hon inte varit där.
Men nu ska jag sova så jag orkar jobba imorgon. Kommer nog bli mycket "intressanta" inlägg framöver om hur jag, ja, jobbar ;)

Huuuuungrig!! Detta eviga dilemma, orka äta nåt innan man går och lägger sig eller lägga sig hungrig....
Hmmm...

Cliff-hanger ;D

Sommar och sol

Idag har jag varit somrig. Jag har sett somrig ut och haft somriga aktiviteter för mig (om man räknar bort det att jag spenderade min förmiddag framför tvn) så som sitta på uteservering och promenera vid vattnet. Lämnade Niklas vid tåget :'( och hämtade pappa på flygplatsen också. Sen träffade jag Robin och ägnade mig åt dessa aktiviteter, mycket trevligt. Vi tog först en glas vin på Avalons uteservering, sen en fika på Condecos och sen tog vi en promenad ner mot operan.

Blir lite bilder men tyvärr inte mer spännande än så ikväll, orkar inte. Ska spela Age of Conan istället, sorry bloggen.



Kram och sol!
Lina

RSS 2.0