Patisserie

"Well this department is just full of tarts now isn't it?"

Hohoho! Vissa på mitt jobb har humor :P

För alla som inte är med på ordvisten så är en tart typ en bakelse eller kaka eller vad man nu ska säga med det är också ett lite "finare" slangord för slampa. Detta sas då av en kille som jobbar på en annan avdelning till oss som jobbar i the patisserie/bakery (konditoriet/bageriet). Jag tyckte det var ganska vitsigt, men sen har ju jag kass humor också :P

Det bästa med mitt jobb.

Det bästa med mitt jobb förutom att mina kollegor är gulligast i stan är alla tårtor och bakelser. Idag var det återigen massa bakelser över från igår som sedan nån hade glömt att slänga. Hurra! För de är hur goda som helst!! Jag smällde genast i mig en Marike, det är min favorit. Det är bakelse med cocos och citron mousse och smultron gele inuti, låter kanske inte supergott men den är himmelsk!




Dulcie ville också ha en Marike men inte vara med på bild


Sacher någon? (inte så gott enligt mig, jag må hända gilla choklad men den är bara för mycket)


Mums!!

Nu True Blood! Har bara kvar 2 avsnitt på säsong 1, så spännande!!

Corn on the Cob



Majskolv och Goldens Girls and now sleep. Life is good

StupidStupid

Idag har jag varit duktig! Jag har städat hela lägenheten och jag har jobbat på mitt nya jobb som förövrigt var så tråkigt att jag kunde börja gråta. Men en kort period ska jag nog stå ut med det, i alla fall om jag slipper jobba på golvet som jag gjorde idag utan får vara mer i baren. Jobbar fredag nästa gång, förhoppningsvis lär de mig baren då.
Begav mig även ut för att "jogga" lite idag. Tänkte mig en kort runda eftersom jag av nån konstig anledning hade massa träningsverk. Men inte då, för nära oss här finns det egentligen ingenstans man kan jogga, typ inga parker mer än minimala små och några privata. Det enda riktigt negativa med att bo såhär centralt, vart man än vänder sig så lyckas man bara hamna på ställen med massa folk och massa bilar, inte direkt några joggingtrevliga ställen. Så jag begav mig ut på jakt efter en trevlig väg att gå och hamnade totalt vilse. Innan jag visste ordet av var jag vid Euston och sen Goodge street och sen Tottenham court road och därifrån hittar jag ju i alla fall hem.  Men innan det var jag helt lost, var irrade omkring i olika delar av stan i över 1 timma :P. Haha, var lite spännande :P.

Men nu sova!

Before the night is through I wanna do bad things with you

Idag har jag haft superslappis dag och bara pysslat med mina senste beroenden, Farmville och True Blood!
Efter att ha varit ute två kvällar i rad var jag lite trött idag så jag har legat på bäddsoffan på golvet framför datorn hela dagen. Sååå skönt, men sen kände jag att jag behövde lite luft så då gick jag upp på taket med ett paket Ben&Jerrys och tittade på utsikten, då kände man sig som en riktig livsnjutare.





Man kan se St Pauls Cathedral från mitt tak


Imorgon skulle jag också vara ledig, nu blir det inte så eftersom jag ska börja mitt nya extrajobb imorgon. Yesbox jag har tagit mig i skinnet och skaffat mig ett till jobb tills det att jag kan börja jobba för F&M på heltid. Är på puben som Sara jobbar på. Är egentligen inte alls sugen på det men den ligger nära och Sara har pratat bra om sina kollegor så förhoppningsvis så blir det bra.
Men nu ska jag återgå till mina beroenden, mmmmm True Blood!
Men först helgens bilder:












Hello Sunshine!

Idag lyckades jag och Jon ta oss ur sängen mot all odds i tid nog för att gå på museum innan jag började jobba. Vi mötte upp en av hans kollegor, en gullig fransk tjej vid namn Eva och gick till Science Museum. Jag ska ärligt säga att jag är lite besviken, hade förväntat mig massa exprimentgrejer, men inget sånt fanns. Trist! Dock var det ett fint och modernt museum och hade jag inte haft helt andra förväntningar hade jag nog tyckt om det. Tror jag ska gå dit nån annan gång för att kolla på nån av filmerna i deras 3D biograf som tydligen ska vara häftig.


Eva och Jon framför ett jättestort hjul som var ångdrivet.

Efter museet åkte jag till jobbet, då hade det blivit sjukt varmt helt plötsligt så jag var alldeles genomsvett när jag kom fram, hua! Värmen har hållt i sig hela dan så nu när jag kom hem tyckte jag att det kunde vara trevligt att lägga sig på taket och sola en stund men det var ju såklart skugga där uppe vid den här tiden. Jaja, får lägga mig en stund imorgon innan jobbet om det är lika fint väder då.
Slut på överflödig inormation för idag.

Hemma med bilder i bagaget

"Du är i stadiet där hemma är var du är och inte längre vart din familj är som det tidigare varit"
sa min pappa till mig innan jag åkte tillbaka. Tror det stämmer ganska fint, hemma är där jag är!
Och nu är jag i London och jag och bitch har lägenheten för oss själva i 2 veckor, sweet!

Har äntligen lagt in lite bilder, blev inte så mycket spännande bilder eftersom min lilla "ta-med" kamera inte funkat på länge, fick dock bytt den i söndags så nu kan ja ta festbilder och sånt igen :)
Men här kommer lite svensk sommar på Tjörn i bildformat























Från ett hem till ett annat

Imorgon åker jag "hem" till London. Vet inte riktigt hur det känns faktiskt, bra tror jag. Fast det kommer vara lite trist åka ifrån familjen och vissa vänner känns det som jag knappt hunnit träffa, typ Ellen som jag tänkt umgås med allra mest. Vi har på nåt sätt inte lyckats få ihop våra "scheman" när jag har haft tid har hon varit borta och när hon varit hemma har jag vart iväg och grejat med saker eller träffat folk. Så typiskt! Men det finns ju internet som tur är och jag kommer ju hem sen igen nån gång och det är ju det fina med bästa vänner att de finns kvar även fast man försvinner eller om de försvinner för man finns där för varandra ändå.

Kände mig väldigt nere i ett par dagar förut. Var nåt som slog ner på mitt självförtroende nåt så vansinnigt, eller egentligen var det nog flera grejer. Förstår bara inte hur jag kunde ta så väldigt illa vid mig. Var egentligen inget att bry sig om. Men nu känns det bra igen, väldigt bra! Har haft en toppen helg nu nämligen. I fredags så drack jag öl med Erika och sen åkte vi till redbergsplatsen och hade förfest på en utkiksplats med Jonatan och hans vänner. Sen gick jag och Jonatan ut, var alldeles dött. Men det gjorde inte ett skit för vi hade roligast ändå. Sen drog vi hem till honom och kollade på Xena och Stargate och skrek saker på dalmål (inte för att nån av oss kan dalmål, men försöka duger). Sen lördag blev det varmkorvs frukost vilket jag nu är ett fan av och sen in till stan i festkläderna från kvällen innan för att fika med Dennis :P. Var supermys. Sen åkte vi hem till mig och kollade på Ali G in da house. På kvällen blev det träffa Maria. Hon, jag och hennes syster skulle hem till Susanne som hade jobbat sin sista dag på böffen. Var jättekul för hon visste inte att jag var hemma i Sverige så det blev en överraskning när jag bara dök upp på hennes fest. Bäst av allt: Hon blev jätteglad! Innan vi åkte hem till henne var ni snabbt inne på böffen och massa gulligt folk jobbade så det blev massa kramar, trodde inte jag skulle tycka det var så himla kul att träffa alla igen men det var det verkligen! Synd bara att jag nu inte hinner umgås med dem. Dock kände jag mig himla glad när jag klev in på böffen att jag numera är därifrån, är verkligen bara människorna där som gör det stället värt nåt.

Nej det ska nog bli allt fint att åka hem igen, hem till min Bitch. Är massa kul som händer nu framöver, har planerat in en hel del kul med massa nya människor och en del med halvnya ;). Sen kommer Erika snart och hälsar på! Jej!
Och idag tog jag mig samman och Mailade Barry på Fortnum and Mason och fick svar direkt. Han skrev att han skulle snacka med HR Imorgon om att kanske anställa mig så nu gäller det bara att hålla tummarna!

Nu laga mat och sånt!

Over and Out!

Osv...

Blev en trevlig dag igår, även om det inte alltid kändes så. Var på stan med min mamma och shoppade loss lite och åt en god lunch. Är så himla mysigt att umgås med mamma lite själv så ibland. Sen hade jag tänkt mig att gå ut och dricka öl med lite kul folk men eftersom jag har varit lite seg blev det lite dåligt planerat och det slutade med att det inte blev nåt med det. Fast min syster skulle in till stan och kolla på ett bandet Räfven och dricka öl med sin kompis Maria så jag hakade på där istället. Blev ganska lajbans det med. Vi började i ett hörn med pensionärerna under konserten men slutade längst fram och dansade så vi blev alldeles svettiga, skoooj! Sen parkhäng och lite mys på Gossip.
Fin dag till slut :)
Idag är jag seg, trött och alldeles tom på nåt sätt. Har ingen lust med nåt så jag tvivlar på att det blir så mycket mer bilder och sånt nu i bloggen förrän jag är tillbaka i London. Orkar inte.
Ska gå och duscha och ta mig samman lite nu så att jag orkar med saker sen, ska faktiskt träffa Erika och dricka öl och efter det rejva med Jonatan så det är dags att rycka upp sig.

Tillbaka i "stan"

Nu är jag hemma från landet. Har vart jätteskönt. Har inte gjort mycket annat än legat på stranden, badat, sovit och tagit de lugnt. Sen har jag gjort en massa grejer som man måste göra när man är på landet typ grillat korv i regnet på stranden, gått massa långa promenader på stranden och i skogen, hoppat studsmatta tills jag blivit yr i huvudet, haft studsbollsrejs, spelat kort och pictionary, spelat massa MarioKart på mitt DS och umgåtts med min familj, min mormor och Pisse och med mina husdjur. Kors vad jag har saknat de små liven!
Har inte orkat lägga in några bilder, de kommer upp imorgon. Men först imorgon ska jag gå på stan med mamma :)

Tredje dan hemma = Liseberg och födelsedag

Tredje dan hemma eller fredag var en hemskt fin dag :).
Min familj bestämde sig för att det var min födelsedag eftersom de missade min i lördags, så de kom in med tårta på sängen och massa paket. Fick hur mycket fint som helst, bl.a. ett nytt objektiv till min kamera! Annat fint jag fick var böcker, pengar och en kalender.
Sen åkte vi iväg för att gå på Liseberg med moster Emma med familj. Plus morfar som var här och hälsade på oss.
Med var även en tjej som heter Moa som ska bli småkillarnas nya AuPair i London, hon var jättetrevlig ska det ska nog bli finfint :)











På kvällen blev det god middag och mera tårta med familjen och morfar. Jättemysigt, min familj är den finaste man kan ha. Sen kom Ellen över för att vi skulle ge varandra lite födelsedagspresenter och prata lite. Jag Fick en jättefin väska som jag blev superglad för, man märker verkligen att Ellen känner mig för den var precis min stil. Svart från Friis&Co, min bästis skämmer bort mig ;). Var Jättemysigt att bara sitta och prata om allt i livet som är viktigt och en del om sånt som är oviktigt. Kände verkligen hur mycket jag saknat Ellen, finns ju liksom ingen som  kan ta hennes plats som den bästa vän man kan ha.

Nu blir det landet med sol och bad och ingen dator :P. Blir mycket läsa och massa ta det lugnt. Får se hur det ska gå ;).
Men ska bli jättekul att komma ut dit då jag inte vart där än i år och massa bilder ska det bli, måste ju lära mig mitt nya objektiv ;).

Puss och Kram!

Andra dan hemma

Andra dan var lugn och stillsam.


Mötte upp Sofia för glass


Var skönt att få snacka av sig med en nära tjejkompis. Dock vet alla som satt på den uteserveringen nu allt om mitt och Sofias privatliv, stackarna ;P


Söta lillasyster Jonna


Mmmm, grillat!

Nu ska det bli Liseberg :)

Over and Out.

Första dan hemma

Nu är jag hemma Sverige och det har varit strååålande sooool! Helt underbart!
Har haft två hemskt fina dagar nu :)


Först på dagordningen var en tripp till stan med lillasyster Moa


Blev en väldigt göteborgsk lunch, halvspecial :P. Var mums men jag blev supermätt!


Sen blev det fika med Robin. Notera förlovningsringen ;)


Jag drack en iste som var precis det, typ kallt te. Men den var väldigt kall så i värmen var det uppfriskande och glaset var ju fint ;)


Sen blev det glass och promenad nere vid vattnet


Haha :P



Mitt goa gamla Götlaborg!


Sen bar det av hem till Johan för kvällsöl och nattbad

Klart lyckad första dag hemma :).

Over and Out!





Ballader för nybörjare

Jag lyssnar aldrig på ballader. Jag kan uppskatta klassisk musik mycket, speciellt pianomusik men när det kommer till ballader, typ lugna favoriter ballader så är jag en total noob. Så när jag idag för typ första gången någonsin ville lyssna på ballader hade jag ingen aning om vad jag skulle söka efter (just nu använder jag nästan alltid youtube som musikspelare).
Bra ballader någon?

Misslyckat hemmaspa

Jag och Bitch tyckte att vi behövde lite hemmaspa idag så vi satte oss med varsinn ansiktsmask över ångande vatten. Var sjukt skönt och man kände verkligen hur det verkade. Jeffrey och hans vänner fann detta väldigt underhållande och tog kort på oss som skulle skickas till Mauritsio :P
Men sen skulle vi lägga nåt på ögonen och vi hade ingen gurka eller nåt hemma så bitch sa att tepåsar var bra, helst grönt te. Jag hade inget grönt te men jag hade ett körsbärste som jag inte tyckte var så gott så jag föreslog att vi skulle använda dem. Dååålig idé. Nån av oss borde ha reagerat när vattnet som de låg i färgades knallrött. Efter att ha haft tepåsarna på ögonen i sådär 5 min så hade vi båda stora röda fläckar kring ögonen som inte gick bort. PANIK!!
Men efter mycket skrubbande och massa olika medel så fick vi bort det.

Sista gången jag lägger tepåsar på ögonen :P

Happy f*cking Bday!

Jahaja, då var den här födelsedagen slut. Slutade självklart med att jag nu vid 5 tiden gick hem från Heaven gråtades alldeles själv. Tur att jag har en bitch hemma som kan ta hand om mig när jag kommer hem rödsvullen och snorig. Helt värdelös var dock inte födelsedagen ändå för det blev mycket dans och nya människor.
Nu ska jag snyta mig och gå sen gå och lägga mig i min säng mitt emellan Jon och Edward, de har snuskat sig nog för ikväll...

RSS 2.0