Bloggelisera

Igår kom det och hämtade min dator igen och därför blev det inget bloggande igår men nu har jag satt mig vid familjedatorn för att skriva lite. Jobbade (som vanligt) igår och efter jobbet gick jag och Jon till condeco och delade på en sallad, gottigt. Och där har vi typ vad som har hänt sen jag senast skrev, jag har ett spännande liv. Idag är jag ledig och har inte gjort nåt än så länge. Va duktig imorse och gick ut en promenad innan frukost, men glömde självklart stegräknaren. Om jag vill kolla på jag rör ordentligt på mig får jag ju försöka börja ta med den, glömde den igår också. Ska städa lite nu snart, sen ska jag iväg och träna och sen in till stan och köpa pappas present.

Fick häromdan veta att min syster kommer hem snart! Är jätteglad för det! Saknar henne jättemycket! Hon flyger till london typ den 18 april eller nåt sånt och hon ville att jag skulle komma över då och vara där med henne lite innan hon kommer hem till Sverige men jag har tagit två pass just den helgen för Jon som ska till Rom, så det blir inget London då tyvärr :(. Men sen kommer hon hem och de ska blir sååå kul! Längtar! Och hon stannar i typ en månad också!
Tyvärr kommer hon ju efter pappas fest och födelsedag men familjen ska nog fira efter hon kommit hem.

Nu ska jag äta lite lunch och sen städa.

Writeya!


En lång dag

Idag har jag varit igång hela dan. Åkte i till stan och med mamma och mina småsystrar ganska tidigt för att träffa Emma med familj i stan. Är ganska håll igång att gå på stan 5 vuxna och 4 småbarn. Fick ganska mycket gjort ändå. Köpte en pennkjol, ett par skor, ett par strumpor, en stor tröja som jag ska ha som pjamas och en bok. Lägger kanske upp bilder på grejerna imorgon. Men nu har jag inte råd med så mycket mer shopping denna månad.
Sen hade jag stängning på jobbet, gick bra mycket smidigare idag än vad det gjorde förra veckan.
Glömde stegräknaren hemma idag men jag tror nog jag gick minst de 15000 stegen jag hade som mål, har ju liksom inte gjort annat än gått idag. Nu ska jag i alla fall sova så att jag kanske kan ta mig upp och gå ut och gå en sväng innan frukost.

Godnatt!
Lina

Skärpning!

Nu måste jag ta och skärpa mig! Jag har försökt bli nyttigare och gå ner i vikt men det går inge vidare för jag faller ifrån mina nyttiga vanor hela tiden. Jag har lite svårt att hinna med och träna och blir lätt att suget tar över och jag inte äter så nyttigt som jag skulle vilja. Jag ska försöka hålla mig till mina nyttiga frukostar och i alla fall ett par dagar i veckan gå ut och gå innan frukost. Jag har sagt detta förut men ska verkligen försöka hålla det nu! Ska dricka mycket vatten och ha stegräknare på mig om dagarna och gå ett visst antal steg om dan, ska skriva upp hur många steg jag tagit här i bloggen mest för att jag själv ska ha koll på det. Hade ju som mål att gå 12000 steg idag och gick 14706, vilket är 11,61 km. Hade väl ett för lågt mål, får höja det till 15000 steg om dagen. Senare kanske jag kan dra upp det till 20000 steg eller typ 2 mil om dan. Ska försöka träna ca 2-3 pass om vecka också. Om jag ska gå ner nåt i vikt så får jag faktiskt försöka hålla detta nu.
Nu ska jag kolla in friskis schema och vilka pass jag kan gå på denna veckan.

Ciao!

Jävla söndagmåndag!

Nu blir jag sen till jobbet bara för att det jävla tåget inte går eftersom  det är söndag idag.. jävla skit.
Som tur är så är de så snälla på jobbet och sa att jag kunde börja vid kl 12 istället idag. Så nu ska jag med bussen snart och då hinner jag köpa lite havremjölk på hemköp innan jag börjar, nice!

Har börjat med stegräknare idag. Ska bli spännande och se hur många steg jag tar på jobbet. Ska försöka gå 12000 steg per dag nu. Får se hur det går.

Hörs ikväll!

Lina

Snö, snö, massor av snö!

Fan vad med snö det är ute nu. Värsta vintern. Och kallt är det också.
Kom precis hem från att ha varit hemma hos min kompis Sofia. Har inte träffat henne mycket alls de senaste eftersom hon bott i Lycksele, men nu har hon flyttat ner till öder igen och bor och jobbar nu alldeles i närheten av mig. Så nu kan vi börja ses lite mer vilket är jättekul! Träffade hennes pojkvän för första gången idag också,riktig äkta norrlänning (anledningen till att hon bodde i Lycksele). Förstod knappt vad han sa till en början, men älskar norrländska, tycker det är så mysigt.

Min budget blev halvgjord. Måste ta reda på vad en bild kan tänkas kosta vid fotograferingen, men ska ändå ringa dom imorgon och ändra tiden så jag tänkte fråga då. Ska räkna ihop de mer nödvändiga utgifterna och de som är mindre nödvändiga men måste göras denna månad om de ska göras alls och komma fram till hur mycket sm jag har kvar att spendera i ullared och på kläder.

Nu ska jag sova för imorgon ska man upp och jobba igen. Har varit skönt att vara ledig nu i helgen, längtar redan till torsdag när jag är ledig igen.

Godnatt och sovgott till nattsuddarna som fortfarande är vakna.
Lina

Jag är en ekonomisk katastrof!

Jag fattar inte! Nu jobbar jag, tjänar rätt okej men jag har ändå inga pengar. De som känner mig vet att jag nästan alltid har dåligt med pengar (men oftast lyckas jag spendera ändå). Nu har jag pengar men när jag räknar ihop det jag tänkt spendera det på den kommande tiden så räcker det ändå inte. Vet inte vad jag ska göra. Vet inte vad jag ska prioritera bort. Hade tänkt beställa skor och en lång skjorta/blus från H&M, hittade idag en jättefin kjol och en body (trodde aldrig att jag skulle kunna tänka mig att ha på mig en sån men den var faktiskt riktigt snygg) som jag hemskt gärna vill ha, sen ska jag ju fotograferas och då kanske jag vill köpa nåt mer foto än det jag får gratis, ska till frisören, blir nog i alla fall en födelsedags present som ska in förskaffas, sen ska man ju ha lite pengar till utgång, fika och liknande, sen ska jag ju åka till Niklas, så ska jag åka till ullared med mamma, ska betala min uppkörning, sen är det ju alltid lite räkningar och sånt och jag måste jag köpa pappas födelsedags present denna månad också och det blir ju en rätt rejäl utgift. Jag är en seriös ekonomisk katastrof. Vill inte vara nån spenderar galning som kastar pengar omkring sig som om de inte var nåt värda men jag är nog tyvärr lite sådan. Måste ta tag i mig själv nu! Fram med papper och penna här ska skrivas en budget!

Utmaning

Antog en utmaning på Marias blogg (en blogg som jag förövrigt fastnat för och läser ganska mycket. om du läser så: Bra blogg Maria, cred till dig!).

För fem år sedan var jag 15 år och gick vårterminen i 9:an på Lexby. Funderade mycket på vem jag var och började testa mig lite fram med lite udda kläder och accessoarer. Detta testandet fortsatte ännu mer sedan på gymnasiet. Umgicks mycket med mina då som nu bästa vänner Ellen och Annicka. Red då min sista termin på ridskolan Toleryd som tidigare i mitt liv betytt så mycket.

För tio år sedan var jag 10 år och hysterisk hästtjej. Pratade dagarna i ända om min favorithäst Wilmer. Även om jag kännt Ellen sen jag var typ 3-4 år så var det runt denna tid vi verkligen blev bästisar, började även umgås allt mer med Annicka då, blev ännu mer året efter (sen var vi fast ;P). Gick även i teaterkurs tillsammans med min syster vilket jag minns som skoj värre!

För femton år sedan var jag 5 år och skulle bara gå på dagis i en halv termin till. Vilket var lite spännande att jag snart skulle bli stor och få börja skolan. Min bästis var Angelica som jag efter dagis helt tappade kontakten med. Umgicks också mycket med mina grannar (däribland Ellen), mest med min systers dåvarande bästis Erika och hennes lillebror Joakim. Dansade balett och åkte konståking (om man nu kan kalla det, det vi den åldern).

Utmaningen avklarad! Nu utmanar jag Elenor till detta!

Glad Påsk!

Har precis kommit hem från påsklunch/middag hos mormor. Var trevligt. Fick träffa min moster, hennes man och deras tre små killar. Har inte träffat de yngsta sen jag flyttade hem från England så det var kul. Fått lite påskägg också och sånt blir man ju alltid glad av ;).

Nu sitter jag och lyssnar på låtar som Jonathan skickar från Daft Punks senaste album (live album) riktigt bra! Daft Punk kan verkligen göra musik! Har varit så dålig på att lyssna på musik de senaste åren. Lyssnade på musik dygnet runt typ på högstadiet. Hade jämt med mig min cd-spelare och en hög skivor överallt. Nu använder jag nästan aldrig min stereo och min mp3 spelare lysnar jag förvisso på ganska mycket, när jag orkat ladda batteriet vilket inte brukar vara så ofta. Lyssnar typ på radio på min mobil när jag åker till och från jobbet. Måste bli bättre. Älskar ju att lyssna på musik. Jag ska nog lägga in mina favorit skivor på datorn så jag kan lägga in dom på mp3n. Har ju en (numera ganska gammal) Ipod också men jag har aldrig riktigt använt den till mp3-spelare så mycket (mer som typ extern hårddisk) som det är 40 gb på så den får jag ju plats med ganska mycket på. Men grejen är att jag hatar itunes. Fattar verkligen inte det jävla programmet. Man kan ju inte bara lägga in musiken på ett vanligt sätt och om man kan de har jag inte fattat hur. Men jag kanske skulle ge det en ny chans, kan ju vara värt det. Får se hur jag gör sen när min dator kommit tillbaka (de har inte hämtat den än, men det känns ju onödigt att installera nåt på den innan). Får lite dåligt samvete när jag ser alla mina skivor som står och dammar i hyllan eller min stereo för den delen. Måste blir bättre som sagt var. Är väl för lite hemma. Brukade jämt lyssna på musik när jag pluggade förut. Kan jag ju inte göra nu.

Writeya!
Lina


Shoppat!

Lite bilder på grejer jag köpt. Vet egentligen inte om någon är intresserad men jag tycker det är lite skoj i alla fall så.
Hemska bilder men det bjuder jag på.



Mamma klagar jämt på att jag har för lite färg på mina kläder, men nu har jag köpt en grön klänning.
Tyckte den var söt :)



Blus som jag tänkt kombinera med pennkjolen jag tänkt köpa :P. Är ju fin att ha med vilken kjol eller vilka byxor som helst nästan så ja anser det vara ett bra köp.



Har letat efter en fin kuvertväska. Vet inte om detta är för mig men är ju fint så jag tänkte ge det ett försök. Hittade denna fina. Bilderna blev lite konstiga men den är söt och i lack i alla fall :P

Jag avslutar med två andra köp som jag inte gjorde igår men nyligen, sen räcker det med shopping tönterierna för idag.



Supersöt liten axelväska man kan ha när man går ut. Nöjd med denna :)



Superfyndade dessa solglasögon för 5 kr. Tycker mycket om dom redan, det lilla jag fått använda dom i alla fall.

Nu räcker det med tönterier för denna gång, men det blir alltid mer :P. Men jag är allt en tönt så det får ni stå ut med. Ska se om jag har nåt vettigt att skriva imorgon kanske.

PoK!

Värsta grejen!

Eftersom min blogg bråkade med mig igår kommer gårdagens inlägg nu.

Har var en bra dag igår! Var på stan en sväng och shoppade lite. Köpte en blus, en klänning och en väska på H&M. Lägger kanske upp bilder på dom sen om jag orkar. Sen träffade jag Jonathan och tog en fika. Trevligt värre! Jonathan är som vanligt underhållande och lätt att umgås med :).
Sen hände det värsta kul grejen! När jag stog i kassan och skulle betala nåt så ringde min mobil och jag lite stressat svarade och de säger:
"Hej, jag ringer från Model House i Stockholm"
Jag blev mycket förvirrad tills hon nämnde att jag sökt jobb där (som receptionist) på deras kontor som ska öppnas i Göteborg. Hon sa att jag inte fått jobbet (vilket var lika bra med tanke på att jag hade haft svårt att tacka nej till det men jag har ju redan lovat bort mig till Jensens i sommar) men att de hade haft en utlottning bland de sökande och att jag var en av vinnarna! Ja hade vunnit en gratis sminkning, fotografering och en av bilderna gratis! Hur kul är inte det!! Fick dessutom ta med kompis som skulle få en gratis sminkning och fotografering. Ringde och frågade en mycket glad Ellen. Ska bli så kul!

För att toppa en redan bra dag hade jag även en trevlig kväll. Träffade Lovisa med vänner och tog en öl på min bror och jag. Väldigt trevligt! Tycker om att gå ut i Göteborg, man träffar nästan allti nån man känner.

Det var gårdagen. Skriver lite mer senare.

Caio!

Ledig!

Ledig idag! Så skönt! Ska in till stan och titta på lite kläder och grejer. Sen ska jag träffa Jonathan och fika lite. Ska bli trevligt. Skulle egentligen vara ledig imorgon också men eftersom jag inte hade nåt planerat så tog jag ett extra pass på jobbet, var en tjej som ville bli av med ett och eftersom jag gått hem så mycket tidigt tyckte jag det var ett bra tillfälle att ta igen lite timmar, jobbade över lite igår också så jag kanske lite pengar ska man nog få ihop :). Sen är jag ledig i helgen också. Moster Emma med familj kommer hem från England nu över påsk så vi ska till mormor på påskmiddag och träffa dom på lördag. Ska bli jätteskoj. Har inte träffat småkillarna sen jag flyttade hem till Sverige.

Har faktiskt börjat sakna London mer och mer nu. Inte mitt liv där, mitt jobb och lägenheten, men jag saknar staden. Jag saknar Leicester Square och Soho området med China Town och mitt skabbiga stammis internetcafé med sina goda Cinnamon Frappochinos (eller hur det nu stavas). Saknar att gå upp och ner Oxfordstreet tillsammans med Malin. Saknar att åka nattbuss genom staden, speciellt mellan Trafalgar Square och Bermondsey. Saknar Fulham och Parsons Green där min moster bor, tycker väldigt mycket om den delen av London. Saknar Primark och HMV. Saknar (konstigt nog :S) att handla på Tesco i Surrey Quays. Saknar fruktsalladen på Sainsbury vid Holborn.
Saknar helt enkelt att vara i London, gå i staden, känna känslan, känslan av London. Går inte riktigt att beskriva, är så mycket jag ogillar med London också, men det är speciellt i alla fall!
Såg fram emot att åka dit nu i maj tillsammans med Robin och visa honom mitt London (och få gå ut och festa lite, något som jag i princip aldrig fick chansen till när jag bodde där) men han kunde inte få semester just då så vi har fått skjuta upp det till slutet av sommaren/ början av hösten. Hoppas verkligen att det blir av då!



Nu ska jag ta ut hunden innan jag ska åka till stan.
Puss och kram!

Lina

Ska det vara över nu?

Nu har jag pratat med Dell för förhoppningsvis sista gången. Nu ska de ta in den och byta nätverkskortet. Nästan det enda de inte bytt redan :P. Förhoppningsvis löser det allt. Men just nu känns det som om det inte kommer göra det. Har slutat hoppas på nåt...

Pust!

Nu är jag alldeles slut! Stängde idag och det tog as lång tid. Hann inte med mitt sista tåg utan pappa fick komma och hämta mig (en fördel med att fortfarande bo hemma). Trivs som sagt bra på jobbet men iblend känns det som det tar knäcken på mig. Som idag när nån jävla uteliggar gubbe skällde ut mig för att han hällt sås över hela sin jacka och sa att jag skulle gå och tvätta den. Jag hade samtidigt massa andra gäster som ville mig en massa. Blev så arg och frustrerad på den gubben att jag grät, skrek av mig det lite ute i köket innan jag samlade ihop mig igen. Vissa människor säger jag bara!
Nu måste jag sova, ska upp och jobba imorgon igen.

Godnatt!

Orkar inte mer!

Är så trött på det här med datorn så jag inte vet vad jag ska ta mig till! Orkar inte mer. Är trött på att spendera mina lediga dagar i telefon med teknisk support. Är trött på att inget händer och när det gör det så hjälper det inte. Är trött på att göra samma test om och om igen och på installera windows om och om igen. Är trött på att inte vara tuff nog för att sätta ner foten och säga "nu fixar ni det här eller så ger ni mig en ny dator". Är trött på att vara trött på det här. Är trött på att oroa mig över att inget kommer bli fixat innan garantin går ut. Är trött på att min mamma gnäller över att jag ska ha ersättning för det. Är trött på att hålla med henne men ändå säga emot eftersom jag vet att jag inte kommer få nån.

Orkar inte mer!

Snö! Vafan!

Igår sken solen och jag använde min vårjacka och mina nya solglasögon för första gången, jag trodde verkligen våren var påväg. Fick höra att den skulle snöa i veckan men jag trodde verkligen inte att det skulle göra det. Men när jag tittade ut genom fönstret i morse så var det helt vitt! Snö! Vafan! Det var ju inte nån liten flinga som smälte när den hamnade på marken utan flera cm på marken och snön vräkte ner. Jag som ville ha vår :(. Hoppas den smälter snart och att det blir varmt snart igen.

Fick tillbaka min kofta idag också. Blev helt lycklig! Min arbetskamrat hittade den. Hon hade råkat få med sig den med sina grejer. Blev jätteglad :)
Var allmänt nice på jobbet idag. Var nästan inget att göra och alla bara gick runt och chillade. Trivs bra på jobbet, är ett så gott gäng!

Imorgon har jag stängning vilket innebär lite ledig tid på dan. Tror dock inte jag hinner göra nåt eftersom jag måste ringa dell, igen. Verkar vara fel på den nya hårddisken jag fått. Har ju inte haft tur med den här datorn så att säga.

Tjo!
Lina

Borta :(

Min kofta är bara borta, helt väck. Fattar inte vart den är :(. Hade på mi den när jag gick till jobbet igår men när jag skulle gå hem var den inte bland mina kläder och inte heller nån annanstans i omklädningsrummet. Tänkte att jag kanske inte hade på mig den då, att jag bara hade haft för mig det men när jag kom hem var den inte här heller. Vill inte tro illa om någon av mina arbetskamrater, för jag kan inte se att någon av dom skulle ha tagit den, inte med mening i alla fall. Någon kan ju kanske ha tagot den av misstag men jag har i princip frågat alla som jobbade igår, idag om de sett den och ingen vet. En skulle kolla hemma i fall hon fått med sig den men hon trodde inte det och om jag ska vara ärlig så tror jag inte det heller. Blir bara så sur för den är helt ny, har bara haft den i ett par dagar och jag har redan slarvat bort den. Så surt!

För att skriva om nåt lite trevligare så fyller min yngsta lillasyster 7 år idag. Hon har blivit så stor! Helt sanslöst! Tycker hon var 4 år typ igår :S. Hon had barnkalas igår, imorse sjöng vi för henne (och det blev en nyttig frukost bestående av tårta) och ikväll var mormor och pisse här på middag. Hon är mycket stolt över det lilla akvarium hon fått med två guldfiskar.
Vi tittade på Min Granne Totoro, Jonna (lillasyster) och jag nu ikväll också. Heeeelt underbar!! Älskar Miyazakis filmer. Har ni inte sätt nån så gör det. Har inte sätt alla, men älskar de jag sätt. Några exempel är Spirited Away, Min Granne Totoro, Princess Mononoke och Kikis Dilivery Service. Så underbar stämning, så fantastiskt tecknade och så charmiga karaktärer. Se dom!

image58
Från Min granne Totoro

Köpa eller inte köpa?

Har fått lön! Och det finns så mycket fint jag skulle vilja spendera den på (eller det lilla av den jag har att spendera). Har hittat massa fint på www.forever21.com. Men vad borde jag köpa?

Är ganska säker på att jag vill ha denna helläckra pennkjolen (19.80$):



Men gillar också dessa skor väldigt mycket (19.80$):


Men jag är lite rädd att det kommer dra upp priset på portot eftersom skor är ju lite tyngre än kläder.

Dessa tre tunikor/klänningar har jag också blivit förtjust i (både den gråa och den svarta 11.50$ och den rutiga 22.00$):



Tror jag kan låta mig köpa en eller två av dessa. Dollarn står ju lågt nu så man ska ju passa på.

Annars har jag även hittat denna underbara chiffong klänningen på www.stylebystars.com (299 kr):



Vad borde jag satsa på?


Jävla skitappamackapär!

Så trött på den jävla datorn att jag knappt vet vad jag ska göra med den. Är så sur för att den aldrig vill funka. Verkar vara fel på den helt nya hårddisken nu :S... morr!
Dessutom funkar inte usb-uttagen som de ska. Håller nu på att ominstallera windows... igen!
Hoppas detta funkar nu. Annars är min gissning att de kommer byta hårddisken igen, hoppas på det. Om inte det funkar kommer jag bli sur påriktigt och kräva en ny dator!

Få se om de ringer från supporten snart igen så ska vi installera drivrutinerna till datorn.
Skulle åkt med mamma till allum nu men det blir inget med det eftersom jag måste vara hemma och vänta på deras samtal. Kul att spendera sina lediga dagar i telefon med dells tekniska support  :(

Morr och hej!
Lina

Storstadsljus

Var och såg Storstadljus på stadsteatern. Blev inte överförtjust. Scenografin var fantastisk och den var väldigt bra spelad men som väldigt ofta på stadsteatern höll inte pjäsen, den var trist och intetsägande. Tycker att det är sällan de lyckas hitta bra pjäser. Vilket är synd för de har väldigt duktiga skådisar och lånar in en massa andra också väldigt duktiga skådisar. De lyckas ibland med några guldkorn, men alldels för sällan. Jag går och ser det mesta som sätts upp på stadsteatern så lite koll har jag ändå fått genom åren. Sen kanske jag är lite fjantig och gillar klassiker. Klassiker som spelas på ett mordent sätt. De behöver inte utspela sig i nutid eller så, sånt kan ganska lätt bli fånigt utan att de ska spelas på ett kvickt och rappt sätt med snygg scenografi och mycket känsla. Ibland har stadteatern lyckats bra med detta när det t.ex. spelade en midsommarnattsdröm, stormen och ett dockhem. 
 
image49

Sovgott alla. Jag ska upp och ringa dells support imorgon igen. Sen måste jag få tag på Robin så vi kan bestämma när vi ska åka till London så att jag kan maila min chef om när jag vill ha semester.

Godnatt!
Lina

Bild: www.stadsteatern.goteborg.se

Muffins bilder ;)

Klara!

image42

image43

image44



Är lite amatör när det kommer till att dekorera, men lite goda ser de allt ut, tycker jag :)

Nu ska jag duscha ska på teater med mormor ikväll.

Tjo!

Muffins!

Bakar muffins så det står härliga till. Många olika varianter blir det! Lägger upp lite bilder sen :P

Är lite sur för min dator krånglar igen :(.. fattar inte de har ju typ bytt allt på den! Vad är det som är fel!!!
Håller på med ett test på den nu så får vi se hur det går. Ska ringa dell sen när det är klart.

Min fot gör ont också... en till sak som aldrig vill bli bra. Kanske dags att gå till doktorn nu?

Sova ut

Ååå vad skönt det var att få sova ut lite. Inte för att jag brukar få gå upp så jättetidigt, är mer det att man inte får sova så länge man vill utan måste upp vid något tillfälle. Jaja, ska ta ut lilla hunden nu och sen ska jag käka frukost.

hej så länge!

Gossip Girl

Nu har jag sett klart första säsongen av Gossip Girl och blev som alla andra mycket förtjust i serien. Såååå bra!
Jag är nog allt lite töntig och girly emellanåt. Men till er som inte sett den, ge den ett försök, du kommer bli fast.

image41

Nästa serie att hugga in i blir nog andra säsongen av Heroes. Tyckte väldigt mycket om den första så jag hoppas på den andra också. Har det kommit en andra säsong av Gossip Girl än? Måste kolla upp det.

xoxo
Lina

Bilder

Orkar inte lägga upp så många bilder. Dessutom är det inte så intressant kanske så det blir bara några få nu.


Jag förstår inte heller poängen med att supa sig redlös, Ellen, fattar inte hur jag lyckas. Fast jag var inte redlös igår, bara helborta idag :S.

Jaja, ledig i 2 dagar nu. Ska bli skönt.


Detta med att spy på jobbet

Jag har seriöst gjort bort mig. Jag har jobbat på Jensens i typ 2 månader och jag har redan brytit ihop på jobbet en gång och spytt på jobbet en gång. Är så jävla bakis så jag inte vet vad jag ska ta mig till. Vi hade personalfest igår vilket var väldigt kul, kanske lite för kul. Fan vad jag är bra på att supa för mycket på personalfester. Blev dyngrak igår, var gratis i baren upp till10.000 kr., vilket själklart utnyttjades. Pengarna tog slut ganska snabbt. Lyckades bli dyngrak på min förra personalfest också, fast då var det mycket värre! Igår mådde jag prima, det är bara nu efter som det har varit eländigt. Började jobba vid 11.30 och mådde pest. Jag lullade runt och såg troligtvis ut som ett spöke, om inte annat betedde jag mig som ett. Jag försökte spy vid ett tillfälle för jag tänkte att jag skulle må bättre då men det gick inge bra att spy så jag struntade i det. Men senare när jag stog och tog en beställning kände jag att det var på väg, tog den beställningen jävligt snabbt och sprang upp till personaltoan och spydde en jävla massa (speciellt med tanke på att jag inte ätit nåt). Sen mådde jag dock bättre och alla hade väldigt roligt åt mig (och det kan jag bjuda på). Skulle egentligen jobbat till 21 men fick på hem vid 15 istället. Känns ju tungt när man har timlön men jag tror det får vara värt det idag.

Jag kan bara konstatera att jag är patetisk och hopplös.
Var en kul fest i alla fall, lägger upp bilder senare.

hejssvejs
bakis-lina

Var är mina nunne-grejer ò-ó

Jag kan inte hitta mina nunnegrejer!! Jag behöver ju dom! Ska ju vara nunna imorgon!
De har bara gått upp i rök...
Kan inte hitta dom nånstans.. har letat överallt!
Ska fortsätta leta men om jag inte hittar dom behöver jag lite alternativ till vad jag annars ska vara imorgon.
Har lite grejer till:
Pimp
Katt
Japonofil
Fetish person (typ lite lack grejer och så)

eller så köper jag nya nunne-grejer imorgon..

Vad tycker folk?

Mitt älskling är hemma (och jag är hemma från Niklas ;))

Kommit hem från Niklas nu och det har som vanligt varit en trevlig vistelse. Idag chillade vi mest, vi gjorde pizza och spelade massa frågesporter på nätet. Resan hem gick bra, men var seg. Kollade på film de 2 första timmarna, Boys don't cry, bra men lite seg. Eller så upplevde jag den bara som seg eftersom jag var uttråkad.
När jag kom hem var min älskling hemma! Min dator har kommit hem! Må hända att jag inte haft den så länge och att den funkat dåligt men den har ändå blivit mig mycket kär och jag har saknat den! Jag är en sådan tönt...
De har bytt hårddisken, moderkortet och jag har fått en ny adapter till den. Vi får se hur den ska funka nu, men det verkar bra för batteriet verkar funka som det ska i alla fall. Testade att starta den på batteri vilket inte har funkat tidigare och det gick alldeles utmärkt. Får pressa den lite och installera lite spel och grejer när jag har tid.
Verkar dock tyvärr ha blivit en repa i skärmen, men jag tror inte jag orkar ringa och klaga över det (även om det stör mig något).

Nu ska jag sova snart. Hade tänkt försöka ta mig upp och ut och röra på mig innan jobbet imorgon.

tjo!

Ernst Manker och Barbro Alving

Upptäckte precis att det stod om min mormors far på wikipedia :D (min mormor omnämns också som dotter Margareta född 1935)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ernst_Manker

Värsta grejen!

Och nu går det även en film på bio (lite sådana där kulturbiografer som t.ex. hagabion i Göteborg) om min styvmormors mor Barbro "Bang" Alving. Ska se om jag kan ta mig iväg att se den.
Gå in och kolla in trailern!

Känner mig stolt att vara släkt med intelligenta människor som gjort ett intryck på världen!




Hemma från Flädingstorp

Eller hemma och hemma, är i Växjö men det är ju som mitt andra hem så. Var trevligt hos Niklas föräldrar i alla fall. Käkade lite god middag, lite tårta och sen kollade vi på film på deras flashiga tv. Vi hade ju kanske tänkt åka till växjö reda igår kväll för att gå på nån klubb som Gustavs kompis anordnar. Hade vart kul men det sista tåget gick 19.40 och det blev lite stressigt så vi sket i det. Vilket var ganska skönt, kunde man ta det lite lugnt igår kväll. Får se om vi kanske går ut eller gör nåt annat skoj ikväll. Vi ska i alla fall laga lite god middag, vildsvins revbensspjäll (känns bra att käka vilt ^^) men klyftpotatis och nån god kall sås.

Tjo på alla!
Lina

Bara sååå 90-tal

Kom precis hem från att ha varit ute med Ellen. Blev en ganska tidig kväll eftersom det är vardag och vi inte kommer hem efter 12 och det var inte tillräckligt bra drag ute för att det skulle kännas värt att stanna för att ta en taxi senare. Var kul ändå, har alltid kul med ellen. Vi snackade en massa och käkade pizza innan vi gick ut och sen satt vi i baren och snackade ännu mer och sen dansade vi lite.
Men nåt som vi båda reagerade på var en massa brudar med stora silikonbröst som var ute. De hade små toppar på sig som visade magen och kortkortkorta kjolar som nästan visade rumpan. Var lite andra tjejer (utan brösten) som var klädda så också, däribland värdinnorna. Jag menar känns inte det väldigt 90-tal? Jag är inte den som dömmer folk för hur dom klär sig eller om de följer trender eller så, det gör jag liksom inte själv, men snälla, jag trodde verkligen världen hade kommit förbi att den där plastiga looken men silikonbrösten och mer hud än kläder skulle vara sexig. Finns ju så mycket snyggare sätt att vara sexig på. Behåll tubtoppen men ta på en snygg pennkjol och ett halsband så är det plötsligt snyggare, sexigare och mer rätt i tiden. Eller vad tycker ni?

Vad fint väder vi har...

Känns lite så att snacka om vädret men jag måste nästan, är ju så fint ute och inte så fasligt kallt heller. Kändes nästan som jag hade kunnat ha vårjacka. Ser fram emot att börja använda min vårjacka snart. Har köpt en jättefin svart trenchcoat från Vila. Har inte lyckats ta nån bra bild på den men jag tror det är denna om inte annat en väldigt lik (fast i svart då):

image33

Nu ska jag ta mig nåt att äta. Är vrålhungrig, har dock nästan ingen mat i huset. Får se vad jag kan hitta på.

tjo!

Bild från: http://www.mandeldesign.se/

Meningen med Livet!

Det finns ingen jävla mening med livet. Då menar jag inte det som att det är meningslöst att leva, nej, nej, utan som att det finns ingen poäng eller mening till mänskligheten. Om man tänker på det känns det ju bisarrt att man ens funderar på det. En mening med att vi finns, en mening till mänskligheten. Känns som religiöst dravel. För det måste ju vara nån religiös tanke bakom om man ska tro att det finns en mening till mänskligheten, för någon måste ju ha satt det målet eller poängen. Någon eller något måste ha satt människan till världen för att ha haft en poäng med den. Detta något eller någon måste vara något som står över mänskligheten, en Gud (eller flera om man så vill). Denna tankegång finns inte för mig! Det känns som om det är ett meninglöst sökande efter en poäng med sitt liv. Dessutom känns det som en rätt lat attityd att vänta på nån mening med mänskligheten och att det är nåt som någon annan bestämt åt dig istället för att faktiskt själv ta tag i det och göra ditt liv meningsfullt.
För ja, livet kan vara meningsfullt och ha en mening i och med det. Men att ens liv är meningsfullt behöver ju inte betyda att man måste jobba för läkare utan gränser eller att man skriver en banbrytande bok för att ditt liv ska ha en mening. Att vara meningfull kan ju vara att man skaffar barn som man ger massor av kärlek och låter de växa upp och vara lyckliga eller att man är en god vän. Alla kan göra sitt liv meningsfullt på ett eller annat sätt och i och med det få en mening med livet. Men att tro att det finns något förutbestämd poäng med ens liv eller med hela mänskligheten är bullshit. Meningen med livet är att göra sitt liv meningsfullt.

Det är i alla fall min åsikt!
Vad är din?

Falskt chef-alarm!

Idag skulle ägaren till hela Jensens kedjan Palle Skov Jensen komma till vår restaurang. Har varit en massa panikartad städning de senste dagarna, jag skrubbade en vägg och massa hyllor och sorterade grejer i köket härom dan. Och idag har alla gått på helspänn och väntat på att han ska dyka upp. Allt var jättesnyggt i restaurangen idag, alla hade jätteordning på allt. Alla bord blev dukade jättesnabbt och allt hölls rent och snyggt. Sen kom han aldrig :S. Han bara inte kom, även om de ringde och sa att han var påväg. Tror till och med han var kvar i Danmark, har för mig att nån sa att vår restaurangchef (som är på kurs i Danmark) hade träffat honom på huvudkontoret. Jaja, vi har en prydlig resturang nu och visat att vi kan hålla bra ordning även om det är stressigt.

För att övergå till nåt helt annat så igår när jag var på Allum var jag bara tvungen att impulsköpa detta gulliga halsband:



Visst är det ursött? Tror jag blev kär i det mest för att det är en häst på det ^^

Är från och med imorgon ledig i fyra dagar framåt och imorgon ska jag träffa Ellen! Yey! Blir alldeles för sällan även fast vi bor så nära att vi nästan kan prata med varandra från våra sovrumsfönster. Sen kommer familjen hem imorgon kväll och jag åker till Växjö på fredag, eller jag ska egentligen inte till Växjö utan till Niklas föräldrar i Flädningstorp utanför Emmaboda. Har inte vart där på evigheters, evighet, ska bli skoj men nästan lite nervöst också har ju inte träffat hans föräldrar på så länge heller :S (niklas du får tycka jag är töntig men så är det i alla fall).

Nu ska jag titta på ett avsnitt Gossip girl innan jag ska sätta mig och skriva ett mer seriöst inlägg. Har ju utlovat ett inlägg om meningen med livet. Det blir ju lite sent nu men orkade verkligen inte skriva nåt igår när jag kom hem.

Kram så länge!

Duktig!

Jag känner mig väldigt duktig just nu. Igår var jag ute och gick innan frukost (jag joggar inte av princip och dålig kondition :P) för att sedan äta en portion av mina goda och nyttiga gröt och min mumsiga morgondrink. Nu sitter jag och åtnjuter samma frukost och ska snart iväg och träna innan jobbet. Jag är såå duktig! Fast jag ska ju bara hålla duktigheten under dan också vilket är svårare med tanke på att lite av det jag kan äta på jobbet är nyttigt. Tror att det kanske får bli kyckling eller köttbit och någon sallad idag kanske. Känns dock lite dumt att äta kyckling eller kött efter att ha sett de peta filmerna igår, jag vet ju att köttet på jobbet inte är svenskt eller ekologiskt eller nåt. Har rent ut sagt inte en aning om hur djuren behandlats. Vet vilka länder vi får kött ifrån, ska ta och kolla upp det lite tror jag. 

Nu ska jag bege mig till Allum och gå till apoteket en sväng innan jag ska till friskis.
Ciao! 

Saker som gör mig arg!

Igår när jag skulle när jag skulle sova låg jag som vanligt och tänkte (tror alla reflekterar över livets frågor som bäst alldeles innan de ska sova, håller ni inte med?). Men jag började ligga och tänka på saker som gör mig arg och tillslut låg jag och var så arg att jag inte kunde somna på en lång stund. Det som nästan gör mig mest arg av allt, och det som jag mest låg och tänkte på igår var djurrätts frågor. Sådant kan verkligen få det att koka i mig!
Jag såg för inte så länge sedan en informations film från Peta om pälsindustrin, den gjorde mig så jävla arg och jag kände mig stolt som inte har några plagg med päls, inte ens en pälskant på nån jacka eller nåt sånt. För mer päls än man tror är äkta och även om jackan är sydd i italien så är pälsen ändå troligtvis från Kina eller någon av de andra stor länderna när det kommer till pälsindustrin.

http://www.youtube.com/watch?v=Zus1e_78yog
Detta är inte riktigt den filmen jag såg men en liknande och nästan ännu mer upprörande med tanke på att man har så dålig koll på att ull och läder också är sådana hemska industrier.

http://www.youtube.com/watch?v=CxloCd1kBCY&NR=1
Den här får mig nästan att vilja bli vegeterian. Fyfan, man ska hålla sig till vilt och svenskt kött, helst ekologiskt. 
Jag vet att den svenska köttindustrin är snäppet bättre eftersom det inte är tillåtet att slakta djur utan bedövning enligt svensk lag. Men jag måste ändå ta mig en titt hur den svenska köttindustin verkar behandla sina djur.

Men det leder mig i alla fall till en annan sak jag låg och tänkte på igår. För över 1 år sedan såg jag ett program på tv om hallal och kosher slakt. Jag tror få program gjort mig så arg. Både hallal och kosher är tillåtet i Sverige så länge de svenska lagarna kring slakt följs, så som att slakten då inte får ske utan bedövning. Detta går de som håller på med hallal med på med inte de som håller på med kosher. För er som inte har koll på det så är hallal muslimskt kött och kosher är judiskt. Båda går till så att man skär upp halsen och låter djuret  förblöda till döds. Detta sätt var praktiskt förr i varma läder eftersom köttet inte lika snabbt blev dåligt i fall djuret var tömt på blod. Detta alltså från en tid innan kylskåp och frys i varma länder, alltså verkligen inte Sverige i nutid!
Jag vet inte exakt om det är nåt mer som är speciellt med just kosher men jag vet att hallal måste utföras av en muslim som under slakten ska rabbla vissa viktiga religiösa ord eller nåt liknande.
Men varför vill man inte utföra kosher slakt med bedövning? Ja, du det undrar jag. Det var det hela programmet handlade om, eller debatten kring huruvida Sverige skulle ta bort den lagen så kosher kunde utföras i Sverige. Men jag ska säga att man inte fick ett enda vettigt argument. Det enda argument de hade att komma med var att djuret kunde dö av bedövningen och man får inte slakta ett kadaver enligt deras religion. Men vad fan är det för jävla argument! Som om det skulle vara en anledning att instället slakta dom fullkomligt inhumant, blir ju såsom i filmen ovan, tortyr av de stackars djuren rent ut sagt! Bara för att deras religion håller fast vid knäppa, groteska traditioner som inte alls har någon funktion idag. Jag har fan inte mycket till övers för religion, i alla fall inte idiotiska religiösa grejer som detta. Om jag hade varit religiös skulle jag vilja att det var något personligt, inte nåt man bara följer, det ska vara min tro liksom. Det skulle jag kunna skriva ett eget inlägg om, så det får komma någon gång i framtiden.
Efter mycket snicksnack hit och dit med olika personer, vettiga som ovettiga (djurensrätt, slaktare på ett hallal slakhus, nån muslimsk kvinna som stöttade detta med att upphöra lagen för judarnas skull helt utan anledning utan bara för att och en hög andra typer) så plockade de fram en hemsk, hemsk kvinna som var ordförande i svenska judiska föreningen (tror jag). Hon var så avskyvärd så att jag fortfarande kan bli sur sähär långt efteråt när jag tänker på henne. Hon hade så kassa argument att jag vill strypa henne. Hon tog ju självklart fram "det är synd om oss för vi är judar kortet". Ja, judarna är den mest förföljda religösa folkgruppen i världhistorien, men det ger dom fan inte rätt att tortera djur! Två exempel på vad hemska kvinnan sa (inget exakt, kommer inte ihåg på ordet liksom):

"Detta är en gammal lag från tiden innan andra världskriget, då nästan alla europeiska länder var skeptiska mot judar. Idag har alla europiska länder avskaffat den utom Sverige. Sverige har alltså kvar en gammal nazist lag!"
Jag menar vad fan! Enda anledningen i princip till att Sverige har kvar denna lag är för att Djurens Rätt arbetar starkt för att den ska vara kvar. Sitter hon och kallar djurens rätt för nazister? Dessutom är det inte en lag mot kosher, det är en lag mot inhuman slakt, slakt utan bedövning. De får ju utföra kosher slakt, bara de bedövar djuren först"

"Tänk på barnfamiljerna i våran förening. De blir väldigt dyrt för dem att importera kosher kött från andra länder som t.ex. USA"
Tänk på de stackars djuren i de amerikanska slakterierna!



Nej, nu har jag vart arg så det räcker. Ska i alla fall tänka lite mer på vad jag äter för kött och vad jag har på mig för klädmaterial.

Tack för att du läste och hoppas du tog till dig lite!
Djurvännen-Lina

Jag vill ha en bra blogg!

Jag vill inte att detta ska vara en blogg som många andra. Vill inte att detta ska vara en blogg som handlar om det som de flesta som har många läsare handlar om. Jag vill inte skriva en blondinbella blogg eller en kenza blogg. Jag vill att det ska vara en intelligent blogg där jag skriver om intelligenta saker. Men jag vill ändå kunna skriva om ovesäntliga grejer som kläder och sånt ändå, men jag ska försöka göra det på ett bra sätt, lovar! Jag vet att denna blogg inte är så skoj, jag vet att jag bara skriver strunt och eller klagar på att jag bara skriver strunt. Men jag vill verkligen få till en riktigt, riktigt bra blogg. Om inte annat för mina vänner att läsa i alla fall. Jag ska bli bättre helt enkelt! Med detta lovar jag att inom 2 dagar ska jag skriva ett inlägg om mina åsikter kring meningen med livet!
Så det så!

Meddelande till Ellen: Bästaste du! Du skriver så bra, det har du alltid gjort och jag skriver detta nu med anledning till mitt inlägg ovan för jag tycker att du fått till det och skriver om vardagsgrejer och tankar och funderingar på ett så fint sätt i din blogg.
Meddelande till alla andra: Gå in och läs: elenorandersson.blogg.se

Hej och Hå

Idag åkte familjen till fjällen så nu är jag och katten ensamma i huset (hunden fick åka till mormor). Jag blir lite knasig och paranoid när jag är själv såhär. Är ju så van att ha människor omkring mig hela tiden. Jag försöker pracka på min katt lite extra mat för att få vara lite social med honom, han är inte alltid lika entusiastisk (även om han oftast inte tackar nej till mat). Sen ska jag alltid kolla så alla dörrrar är låsta, alla lampor släkta och allt annat sånt där som man blir paranoid över tiotusen gånger. jag beter mig i alla fall något knepigt när jag är ensam hemma i alla fall. Fast jag har blivit något bättre på senare år.

Jobbade 11 timmars pass igår, det var jobbigt. Var ganska skönt att få sluta vid 7 idag (skulle egentligen slutat 6 men jag jobbade över en timme) istället för standard vid 9 eller senare. Ska maila min chef nu ikväll också och höra lite om semester och så. Tror nämligen att jag har bestämt mig för att stanna på jensens i sommar, schemat passar mig bättre. Men jag tänkte avgöra det lite på huruvida jag kan få fast anställning och semester. Vill ju kunna åka till arvika i sommar, dessutom behöver jag ledigt den 26 april då jag och Ellen ska på Göteborg Horseshow. Sen vill jag ju åka till London med Robin också, om nu han vill det.

Nu ska jag nog maila honom, sen kanske jag ska baka lite. Är dock ingen hemma som kan äta upp det men jag kan ju alltid ta med det till mina arbetskamrater imorgon.

Kram och hej!
Lina


RSS 2.0