Grave of Fireflies och Laputa (Castle of the Sky)

Blir massa bloggande nu när jag är sjuk. Är inte van att inte göra nåt på det här viset. Har precis kollat på två Miyazaki filmer, blev Grave of Fireflies som nog var något av det sorgligaste jag sett i hela mitt liv, jag stortjöt i slutet av filmen. Det värsta var att de började liksom med det sorgliga slutet och sen var det tillbakablickar vilket gjorde att man hela filmen visste att det skulle sluta illa även i de lyckliga scenerna. Usch, vad hemsk den var men samtidigt vansinnigt bra. Se den även fast du kommer gråta.



Den andra jag såg var Laputa (Castle of the Sky). Den var klart mer upptempo och inte lika sorglig. Kändes som en typisk Miyazaki film med mysiga och roliga karaktärer, tydliga budskap och massa fantasi.



Nu vet jag inte alls vad jag ska göra med min tid. Hatar att känna att jag slösar tid men samtidigt har jag nästan inte ork för att göra nåt direkt vettigt. Kanske kan börja plugga lite inför högskoleprovet...

Magkatarr

Nu har jag träffat en läkare om min mage. Var tydligen en elak version av magkatarr frammanad av stress, vem är förvånad? Inte jag. Fick mitt läkarintyg också, det gäller fram till tisdag om jag känner att jag behöver det. Hade egentligen tänkt jobba imorgon men läkaren verkade skeptisk till det. Jobbar bara 4 timmar imorgon så jag får se hur jag gör och hur jag mår. Köpte medicin också som jag ska äta i två veckor nu. Den smakar inge vidare men får den min mage att må bättre så kan man ju stå ut.

Lite trist att vara hemma såhär bara. Vi skulle nämligen ha militärfest idag och nu missar jag det :(. Har mest legat och läst min bok, Breaking Dawn fjärde och sista boken i Twilight serien. Den blev lite väl crazy tyckte jag, blev lite för mycket och en del av den charmen som fanns i de tidigare böckerna var inte lika tydlig i den här. Men det hindrade mig inte från att läsa ut den 750 sidor tjocka boken på knappt 3 dagar, tror det kan räknas som ett bra betyg även om jag gillade de andra böckerna bättre.
 Nu måste jag hitta på nåt annat att göra när jag sitter hemma nu. Tror kanske det blir titta på Miyazaki film, har fortfarande bara sett ett fåtal av alla de jag har i min box.


Jävla skitjobb med jävla skitintyg

Vid typ 16-17 tiden fick jag ett sms från Lollo där hon skrev att hon glömde att informera mig om att jag måste lämna ett sjukintyg, som i ett läkarintyg. Jag menar vad fan, jag har varit sjuk en dag och det var liksom Lollo som skickade hem mig för att hon såg att jag inte mådde bra och inte kunde jobba så. Men det hjälps inte då de högre cheferna bestämt sig för att följa försäkringskassans nya lag som tillåter arbetsgivare att kräva sjukintyg från första dagen.
Såååå jävla illa! Inte så mycket för min skull, för visst det suger balle att behöva åka och sätta sig på nån jävla akutmottagning och vänta i x antal timmar när man egentligen mest behöver ligga hemma och vila, men jag kan ändå leva med det. Men däremot tycker jag det är sjukt fel att göra så mot våran redan överbelastade sjukvård. Ska man varje gång man fått lite feber eller en grov förkylning (sådana saker som man inte ska när man jobbar med mat som jag gör) gå och sätta sig på en akutmottagning för att sedan ta någon läkares dyrbara tid bara för att han ska skriva på ett papper som säger att "ja, den här personen är förkyld och behöver vara hemma och vila", något som alla redan visste.
Sedan ännu värre om man skulle vara magsjuk. Inget sjukhus vill ha nån med magsjuka där och smitta ner ett ställe fullt med folk som skulle fara väldigt illa av att bli mer sjuka än vad de redan är. Tänk om alla arbetsplatser skulle få för sig att kräva läkarintyg från första dagen, tänk vilket kaos det skulle bli på alla vårdcentraler och akutmottagningar. Alla småsjuka som skulle sitta och ta tid från de som verkligen behöver hjälp. Nej usch och fy tycker jag om detta och det ska fan ta och tala om för min chef imorgon.

Magjävel!

Är hemma från jobbet nu pga min mage. Mådde jättedåligt imorse men tänkt att det nog skulle gå ändå så jag försökte tvinga i mig själv lite mat ,men det gick inge bra, och sen åkte jag till jobbet. Mådde ännu sämre på vägen dit så jag sa det till Lollo (dagens chef) att jag inte mådde någe vidare. Hon skickade hem mig. Har ätit och vilat sen dess och det är den fortsatta planen för dagen också. Vet liksom inte om det faktum att jag inte ätit så mycket har gjort det värre eller om det är tvärt om och att det lilla jag faktiskt ätit gjort det värre.
Har ont i alla fall och nu ska jag se om jag kan sova bort lite av det.

Ajaj.. ont i magen.

Idag har jag haft jätteont i magen. Inte må illa ont som jag brukar utan ont ont. Känns so jag har en massa syra i magen eller ett öppet sår. Uscha, har nästan inte kunnat äta nåt idag eftersom det känns som en massa nålar i magen. Gick an att jobba ändå, men jag är lite orolig för morgondagen då jag ska jobba typ 3-4 timmar längre än vad jag gjorde idag och om jag inte kan äta blir det nog lite jobbigt. Får väl ta med mig lite yalla eller nåt som jag kanske klarar av att få i mig i så fall. Men har jag ondare imorgon än vad jag har nu, får jag nog ta och sjukanmäla mig.
Blir ju inte bättre av att det just nu handlar om ett galet foster som bankar sönder sin mamma innifrån i min bok heller, man har ju fått ont i magen för mindre lix ;P

Twilight

Idag lyckades jag tillslut pallra mig iväg för att se filmen Twilight. Var ganska nöjd faktiskt då de hållt sig bra till boken. Man stör sig ju alltid på vissa detaljer när man läst en bok och sen ser den som film, men det var mest småsaker så jag ger den ändå ett väldigt postitivt betyg.
Dock tror jag inte det är hälsosamt för mig att bli så fast i böcker som jag blir ibland, t.ex. nu. Speciellt när det är en serie av böcker. Blir alltid likadant, som när jag läst Harry Potter böckerna eller Sagan om Ringen serien osv. Blir alltid så fast och min fantasi flödar på ett sätt som är på gränsen till ohälsosamt. Jag har helt galet livlig fantasi, har alltid haft och borde egentligen tona ner den lite. Men det är så skönt att leva sig bort ibland, speciellt när ens eget liv inte alltid är så jävla great (mitt är dock för det mesta ganska great ;)).

Filmen var i alla fall trevlig och det verkade Ellen, som gick med mig, också tycka, så jag har nog nån att se de andra filmerna med när de kommer ;)

Nu ska jag återgå till min fantasivärld och min bok. Sen ska min garderob rensas, faller nämligen typ ihop för att den är så full (min kommande lösning blir nog förhoppningsvis snart en större garderob ;))

Puss och hej!



No fucking way jose...

Kan inte fatta att jag ska ge mig in på det här igen. Helt galet. Ska jag än en gång packa ihop mitt liv till 15 kg och gråta när jag vinkar hejdå till pappa på flygplatsen? Kan jag göra det en gång till?
Jag ska tydligen det i alla fall eftersom jag och Jon nu köpt flygbiljetter. 2 maj åker jag, scary!
Ska jag klara av det den här gången, ska jag lyckas med att ha en lyckad tid där nu så som det var tänkt förra gången?
Inte för att det var misslyckat förra gången men jag måste erkänna att jag var ganska olycklig emellanåt. Dock ska jag fan inte låta nåt skitjobb förstöra allt den här gången. Jag åker dit med bättre självförtroende nu och jag hoppas och tror att det ska vara nyckeln till framgång.

Men just nu är jag ganska skraj faktiskt och nu ska jag återgå till min fantasivärld och boken Eclipse.

Inget spännande alls

Nee, just nu händer det inget spännade, bara jobb. Imorgon också. Men sen ska jag vara ledig i en dag och då ska jag gå på bio med Ellen. Sen jobbar jag en massa igen. Jaja, lika bra, blir goa pengar sen som kommer behövas eftersom jag faktiskt ska flytta om ett par månader... omg!

London du ska få en chans till, i maj kommer jag tillbaka ;)


Dörren till min lägenhet i London. Där vill jag dock inte bo igen, vill gärna ha dusch och spis och mindre läskiga grannar denna gång. Men det kanske är för mycket begärt? ;)

Jävla skit!

Hade en jättebra dag igår, till att börja med i alla fall. Var på Göteborg Horseshow med Ellen. Blev hästhoppning 13 timmar i sträck, eller nästan i alla fall ;). Var trevligt i alla fall, jag och Ellen babblar på så bra när vi ses, våra munnar går i ett så tråkigt blir det sällan.
Tyvärr glömde både jag och ellen kamera så det blir inga hästbilder. Lite tråkigt eftersom vi såg Jan Brinks sista tävling med Briar på svensk mark. Vilket avsked den hästen fick, vinst i skandinavium och en helt hysterisk publik.

Sen efter fick jag dumt nog för mig att gå ut. Åkte hem till Jon och gjorde mig iordning lite och drack lite. Sen åkte vi in till stan och träffade Tim och Susanne och åkte till Gossip. Där träffade vi Spets och hennes kille och senare kom Madsen och en kompis till henne dit. Jag hade förvisso väldigt trevligt, men huxflux var jag full som ett ägg. Jag som inte skulle dricka så mycket och åka hem tidigt. Dumtdumtdumt av mig! När jag åkte hem fick prata i telefon med Niklas för att inte somna och satt dessutom och spydde i en plastpåse som en annan liten 16 åring. Jag ska ändå vara vuxen och inte bete mig så, är så pinsam. Så idag har jag bakisångest på hög nivå, usch!

Ska åka och jobba om några timmar, hoppas jag mår lite bättre då

Bokjävel!

Nu håller en bok mig vaken nu igen. Andra boken i Twilight serien, New Moon. Egentligen är ju böckerna lite fåniga, men jag är sååååå fast!
Måste gå och göra mig iordning nu så att jag kan läsa lite till innan jag ska sova...

Singel? Scary!

Jag är totalt livrädd, helt skräckslagen faktiskt för detta med att jag nu är singel. Jag vet inte hur man gör. Var ju bara barnet när jag och Niklas blev tillsammans. Är jätteotäckt. Ordet singel osar just nu patetisk, ensam och desperat. Ja, vad sjutton har jag gett mig in på.
Tror inte jag tänker kalla mig det. Inte än i alla fall. Jag tänker nog vara otillgänglig bara. Känns bättre, för jag känner mig då rakt inte redo att ge mig ut i stora singelvärlden än på länge. Behöver få vara mig i lugn och ro och komma över saker och ting först.

You don't miss the water until it's gone

Varför är det så jobbigt?
Jag visste ju innan att det skulle blir jobbigt, hemskt och ledsamt, men det är omöjligt att innan förstå hur ont det gör.
Tomheten, saknaden och alla tårar över det man själv valt. Jag vet att jag har gjort rätt, även om det inte känns så nu, är alldeles för ledsen för att tycka att det är rätt just nu. Men jag vet att jag alltid mer vill ha det jag inte får eller borde ha.
Han förtjänar bättre än det, bättre än mig för han är den bästa...

Ångest och beslut

Alla dessa beslut och alla dessa förändringar kommer ta knäcken på mig. Men ibland måste man göra saker fast det är jobbigt och fast man får ångest för det för man vet att det är för det bättre eller bara för att det är dags för en förändring. För om inget förändras kommer livet till slut slå tillbaka på en och ge en ångest ändå.
Så nu gäller det bara att hålla sig till planen och hoppas att inget brister. Vissa saker vill jag helst hålla hela...

PoK

Ledigt värre

Idag har jag varit på stan och shoppat loss totalt med min mamma. Finfint! Har köpt hur mycket fina grejer som helst :)
Sedan bjöd jag min mamma på lunch eftersom hon är den bästa mamman som finns!

Läste ut min bok idag också. Har läst Twilight, då det varit så mycket fuss om den boken (och filmen) tänkte jag kolla vad grejen var. Trodde den skulle vara lite fånig och det var den också, men det var fan länge sedan nu jag blev så betagen av en bok. Har varit helt fast de senaste dagarna. Har kunnat läsa i flera timmar utan att märka att tiden har gått och boken har hållt mig vaken i alla fall de två senaste nätterna då jag inte kunnat lägga ifrån mig den. Nu är det lite tråkigt att den är slut men jag hade tänkt köpa mig uppföljaren New Moon imorgon och sen tvinga Robin att gå och se filmen med mig på bio.
Riktigt fin bok så läs den.



Man blir så trött när man inte sover...

Man blir så sömnig av att jobba och sen sjunga singstar hela natten. Knasigt!
Dags att sova för mig tror jag i alla fall, ännu en dag på jobbet imorgon.

Man blir så trött när man inte sover...

Man blir så sömnig av att jobba och sen sjunga singstar hela natten. Knasigt!
Dags att sova för mig tror jag i alla fall, ännu en dag på jobbet imorgon.

Girls night out for the boys

Igår var jag på Gretas med Jon och Efra (som är här och hälsar på från Malmö). Vi hade det riktigt lajbans.
Idag mår jag lite kasst dock men jag börjar inte jobba förrän kl 14.30 så det är ganska bra.

Nu ska jag äta thaimat till frukost

Yesbox

Idag har varit en fin dag. Träffade Ellen i stan efter att hon varit i skolan och gick och åt en mycket god lunch. Sen köpte vi med oss semlor och åkte hem till hennes nya lägenhet. Det var en hemskt trevlig liten lägenhet med mysiga trägolv och en liten balkong. Vi åt våra väldigt goda semlor och pratade en massa. Är så skönt att tala ut med Ellen för vi förstår varandra så bra. Antar att man gör det när men kännt varandra sen man var 3 år gamla och vart bästisar sen mellanstadiet.
Sen åkte vi till hem till Jonsered och in till varsitt föräldrahem innan det bar iväg till friskis för att dansa lite. Kuligt. Nåt annat som är kul är att jag nästan alltid träffar folk jag känner på friskis, gymnasie klasskompisar, gamla jobbarkompisar, vänners vänner och så vidare. Trevligt!


Elenor


Mmm, fika!

Tillbaka från södern

Nu är jag hemma från min Malmö och Köpenhamns tripp som slutade med att vara bara en Malmö tripp. Mycket trevligt ändå. Var ganska duktig på att dokumentera så nu blir det massa bilder för hela slanten med start på i fredags då det var party här hemma i götet.


Först förfest hos Jon


Erika och Humpus var där


och Erikas kompis Joel


Hampus the svale-poser


Joel flätar Erikas hår och Hampus ville vara med på bild, lite desperat


Jag gick crazy med mitt röda läppstift och skulle märka alla mina vänner med stora röda pussmärken på kinderna


Anledningen till att jag inte ska ha rött läppstift på mig när jag går ut ;)
Såg antagligen ut som en clown större delen av kvällen utan att veta om det, jag är allt bra dum :P


Första bilden från i lördags. Var alldeles för bakis och grinig för att ta några bilder på vägen ner. Lyckades spilla en chailatte i väskan också, duktigt lina. Så allt blev alldeles vått och kladdigt, varför ska jag drick såndär sötsliskig skit? Nu luktar min väska chailatte. När vi väl kom fram i alla fall så tog vi Jons pappas bil och körde runt lite. Vi hittade dessa massagestolar inne på Mobila och tyckte att vi behövde lite massage. Ganska behagligt var det.


Vi köpte dammsugare och åkte hem från att vara bakis och powernappa tills det var dags att bege sig ut igen ;)


Bakis!


Bästa förfesten ever med 2,25 cider och dammsugare. Så går det när man är för seg för att ta sig till systemet innan det stängde ;)


Vi fick ryck och klippte Jons hår. Blev faktiskt riktigt bra!


Träffade Efra med familj på Brodersstugan


Blev party på A2 och klubben Wonk i Malmö istället för på Rocco i Köpenhamn eftersom både folk och ekonomin svek.
Men vad gjorde det för vi hade riktigt kul ändå.


De hade ett piano på Wonk. Jon var duktig på att spela.


det var inte jag


Vi hade flest dipsåser i stan


Sen blev det snöigt i Malmö


Söndag och middag på böffen i Malmö (man måste ju kolla in hur det sköts där ;)) med Lovisa och Efra




Vidare till Ölcafeet där jag ver den enda som drack öl. Jag är så hård!




Var jättekul att träffa Lovisa igen. Är så trist att hon flyttat iväg dit ner!


Var kallt ute så vi tyckte det var bäst att gå som pingviner.
Lägg märke till min fina väska som jag köpte för att ha när min andra torkade


Jag tvingade Jon att åka rutchkana med mig och sen skulle jag bestiga den


jag misslyckades


men jag var såhär glad ändå


Hemresa idag måndag


Vi testade lyckan med en tianlott och vann 20 kr, yey!

Nu ska jag gå och skrubba av mig resan eftersom jag varit för lat för att göra det sen jag kom hem. fanns ju liksom ett Guitar Hero här och väntade på mig som var just då mer lockade en duschen. Men nu är duschen vansinnigt lockade, luktar skabb för den som vill veta ;)

RSS 2.0