Män som hatar kvinnor

Lördagen fick ett trevligt avslut med myskväll hos Ellen och sedan utgång. Jag och Ellen satt med levande ljus och pratade under den släkta timmen igår. Göteborg var ytterst dåliga på detta måste jag säga. Vi gick nämligen upp på utkiksberget som ligger vid Ellens lägenhet och spanade ut över den högst tända staden. Dåligt! Vi var i alla fall duktiga och tände inte igen förrän efter 21.30. Då kollade vi på film, Ture Sventon - Fallet Isabella. Älskade den filmen som liten så det var en skojig nostalgitripp. Efter det åkte jag in till stan och träffade Jon och Filippa och gick till Gossip. var trevligt, vi träffade Tim och hans nya karl som var en hemskt charmant kille som får absolut mycket väl godkänt ;).
Sov hos Jon då han blev lite överforfriskad och behövde lite hjälp hem. Han var hemskt underhållande och talade med brevlådor och fick för sig att det hade varit inbrott i hans lägenhet och var tvungen att räkna sina t-shirts ifall någon skulle ha blivit stulen.

Idag har jag umgåtts lite med min pappa. Vi fikade mycket gott på Da Matteo och var på bio. Vi såg Män som hatar kvinnor. Kände att jag behövde se den då jag läste ut boken härom veckan. Tyckte den var väldigt bra faktiskt. Var impad hur de följt storyn väldigt snyggt även fast de tagit bort en massa i handlingen och en massa karaktärer. Pappa tyckte också det var väldigt bra.

Nu ska jag spela WoW och slöa och sen äta spagetti och köttbullar med Malin och Warren.


Högskoleprovet

Nu är det gjort! Kul var det. Ja, faktiskt! Riktigt kul! Har saknat att hålla hjärnan igång och tänka, klura, fundera och analysera. Har inte fått gör det så mycket de senaste 1,5 året då jag inte pluggat. Vet inte om det gick så bra men det kändes helt okej så det kan ha gått hur som helst. Tror inte på nån jättehög poäng direkt, men normal högt tror jag nog jag kan ha knopat ihop (hoppas jag i alla fall :S). Får resultet hemskickat till mig om ca 4 veckor men kan kolla upp det innan på nätet eftersom jag skrivit upp mina svar.
Men sidhelvetet funkar inte!! Facit ligger uppe på studera.nu men vill ite starta. Blä! Gör mig ju alldeles nervös.

Update: Nu är skiten rättad. Som jag trodde inget högt resultat men ungefär normalt. Tror jag i alla fall, har ju bara antalet rätt och inte poängen. Besviken? Yesbox. Men det var förväntat. Visste att jag inte skulle skriva nåt superresultat på första försöket men jag hade nog allt hoppats på liiite bättre. Jaja, duger i alla fall.

Stress, ångest och begynnande panik

Högskoleprovet på lördag. Stress! Har redan gett upp typ. Kommer aldrig skriva nåt vettigt resultat så jag kommer aldrig komma in på läkarprogrammet. Så nu sitter jag och letar efter nåt att göra med med mitt liv istället för att plugga. Nej, jag är inte alls en quiter. Jag är bara kass. Allt jag vill göra med mitt liv är antingen hopplöst att komma in på utbildningen på eller så finns det inga jobb. Eller så finns det jobb men man måste vara lite tuff och handlingskraftig för att få dom, jag är varken eller. Jag är bara kass. De ska ju göra så att det blir svårare att komma in på utbildningar med upplästa betyg nu också, så det är ju knappt nån idé för mig att läsa upp mina heller. Fan ta dom som gör det så svårt för oss som inte redan på gymnasiet visste vad vi ville göra med våra liv. Jag hade inte en tanke på att bli läkare då. Dessutom vet jag att jag skulle bli en bra mycket bättre läkare än nån liten weirdo unge som inte gjort annat än pluggat i sitt liv och inte har nån social komptens och inte kommer skaffa nån heller då den går direkt från gymnasiet till universitetet, så den kommer sluta som en såndär kufisk och konstig läkare som man inte tycker om att gå till. Kommer bli en bättre läkare en bratungarna också, som ska bli läkare för statusen och pengarna eller för att deras föräldrar vill att de ska ta över deras privatklinik. Varför kommer jag bli en bättre läkare? För att jag har liverfarenhet, jag har socialkompetens och mina arbetslivserfarenheter har gjort mig till en bra människorkännare (dock lite bitter också, men jag tror det går över när jag kommer ur resturangbranchen). Vill göra det här inte bara för att jag är intresserad av medicin som ämne (för det är jag) eller för pengarna eller statusen, för vore det bara det finns det annat att läsa typ biomedicin eller liknande eller om jag vill ha status typ juridik eller ekonomi, nej jag vill göra det här för jag vill hjälpa människor. Jag vill arbeta med något som känns viktigt och betydelsefullt. Vill dra mitt strå till stacken i att göra detta till en bättre värld. Låter kanske kliché men det är faktiskt så jag känner.

Ska fortsätta leta efter utbildningar och skit nu. Får se om jag får nån snilleblixt och känner att "det där är ju vad jag vill göra". Tvivlar dock på det, vet ju redan vad jag vill göra. Fan...

Pubquiz, Ullared och plugg

Igår var jag och en handfull trevliga människor på pubquiz på Sejdeln. Var hemskt trevligt måste jag säga och det gick bra mycket bättre än vad det gjorde senast jag var där. Frågorna var kluriga denna gång också, men jag kunde ändå rätt många och jag och Markus slutade på 13/25 poäng, vilket är ganska bra faktiskt.


Intensivt tänkande från lag Oush!


Min lagkamrat


Maria och Felicia var också där


Efter det riktiga pubquizet körde vi ett litet eget. Kul!


Sen gick vi till Kellys.

Mycket trevlig kväll helt enkelt.

Idag har jag varit i Ullared och shoppat loss på GeKås. Skojskojskoj, tycker jag. Köpte mest en massa småplock, typ ansiktstvätt, några böcker, några linnen, hårinpacking och sånt som man behöver. Kul att shoppa loss men man är ju alldeles trött efteråt och sen skulle jag hem och plugga. Högskoleprovet är på lördag och jag jobbar alla dagar fram tills dess nu så jag vet inte när jag ska hinna plugga mer. Hua! Jaja, får gå som det går då det är första gången jag skriver det kan jag ju inte räkna med nåt superresultat ändå.

Nu ska jag göra mig iordning för sängen och sen lägga mig och plugga lite till.
Nattnatt!

Bläblägrinig

Har inte skrivit nåt de senste dagarna eftersom jag mest jobbat och varit sur, grinig, ledsen, arg och allmänt pmsig.
Har jobbat en hel massamassa, långa pass och mycket att göra. I alla fall igår annars har det varit ganska lugnt. HAr slitit på min kropp känner jag. Men det brukar vara så när jag jobbat ett par dagar i rad, är så fysisk krävande mitt jävla skitjobb. Har haft en massa ångest också eftersom det har varit en massa strul med minus i kassa och såt och jag har haft minus i mi plånbok och skit. Vet att sånt händer med man känner sig så skyldig även fast man inte gjort nåt fel. Usch. Hade dock plus som man ska idag så nu känns det bättre. Nu ska jag dessutom vara ledig i två dagar. Imorgon blir det städa och pubquiz och tisdag blir det ullared. Trist att vädret ska blir sämre bara...


Har senaste tiden längtat efter en ny slappsemester. Var så underbart på min och mammas resa till Fuerteventura. Bara ligga och slappa i solen med en bra bok. Riktig semester det!

Meeeh

Idag har jag jobbat och kollat på fjärde Harry Potter filmen.

Klart slut.

Min dag

Idag har varit en bra dag, om man bortser från att jag har haft en hemsk huvudvärk hela dan. Men vad gör det när vädret är fint och man har massa mysiga människor omkring sig.
I förmiddags träffade jag Robin och åt lunch på Toscana.



Blev en fräsch soppa till förrätt och sedan kyckling för min del. Efteråt fick man te och kaka. Kakan var som en tvättsvamp av choklad, jättekonstig men god ;)



Sen träffade jag söta Maria och hennes kompis Felicia för en fika och en vända på stan.

Fin dag!

Bilder från södern

Bilder från helgens äventyr:


Bussen och Jon var försenade så det blev bakisfrukost för min del.


När tillslut bussen kom (och Jon) och vi var redo för avfärd


Blev massa shopping och skojigheter både innan i Göteborg och i Malmö. Mycket påsar att bära på blev det.


Jon i shoppingtagen


Jag i flummigtagen


Hemma hos Lovisa bestämde vi oss för att ha spa-night med ansiktsmasker


Jons ansiktsmask var en sån där av papper eller vad man nu ska säga. Den fick honom att se ut som om han hade nån brännskada eller nåt som han hade en mask över.


Blev rödvin, chips, muffins och...


...melodifestivalen, som faktiskt var riktigt underhållande.








Saaay what?


Jag hade på mig mina nya fina skor, som jag har blivit helt vansinnigt förälskad i.


Ready to go!


På tåget till Köpenhamn


Snygga :P




Jon på Rocco




Lovisa och Jon var söta och glada när vi skulle åka hem.


Klart slut!

Hemma från södern

I helgen var jag och Jon nere I Malmö och Köpenhamn igen. Var skojskoj, om man bortser från det faktum att jag typ pajjade utekvällen i Köpenhamn för de andra genom att vara alldeles för full. Duktig Lina. Varför kan jag aldrig lära mig att jag inte tål speciellt mycket? Jag gör verkligen inte det. Räcker med väldigt lite för min del egentligen. Dumtdumt av mig men helgen i helhet var trevlig. Vi bodde hos Lovisa och det var väldigt trevligt. Var till stor del för att träffa henne jag åkte ner den här gången, med tanke på att jag flyttar snart. Är jättetrött nu så jag orkar inte lägga upp några bilder nu utan det får bli imorgon.
Kom hem i söndagskväll och idag har jag firat min lillasyster som fyllt 8 år. Mitt lilla hjärta har blivit så stor! Blev tårta och massa presenter på sängen imorse och på kvällen blev det kinamat och mer tårta med mormor och Pisse.
Senare på kvällen träffade jag, Malin och Warren Gustav och ölade lite på Kings head. Var mycket trevligt.




Grattis min lilla gurka! Att du blivit en sån stor tjej!


Nu sova.

Hellyeah!

Frööööölunda!!
Yeeey!
Vart på hockey idag och det var riktig kul! Verkligen.
Frölunda spöade Luleå totalt! 5-1.
Dock har jag fått höra att matchen kanske måste spelas om för att nån domare gjorde nåt fel. Det suger i så fall men det gör dock inte dagens match mindre rolig.
Blev Warrens första hockeymatch också och jag tror han tyckte det var riktigt kul han med. Hockey verkar ha blivit hans favoritsport här i Sverige. I Sydafrika är ju baseball, rugby och cricket de stora sporterna.
Det bästa är att Warren har insett att frölunda är det bästa laget, så jag har äntligen en till supporter i familjen. Resten av familjen är HV71 fans (mamma är aikare men det räknas inte).

nu ska jag kolla lägenheter i london.

Maaaaat

Har varit helt mattokig de senaste dagarna. Har bara ätit och ätit och ätit och sen ätit lite till. Massa sötsaker, massa mackor och massa mat. Har ätit hysteriskt snabbt också, igår hade jag ätit upp min mat innan de andra började, helt seriöst. Usch, kommer ju vidga min magsäck en massa och aldrig bli mätt och sen bli jättetjock!
Skärpning Lina.
Försökte lugna ner mig lite idag och åt inte alls mycket tills nu på kvällen då jag smällde i mig två jättemackor med jordnötssmör och banan (min gamla london hysteri av jordnötssmör har kommit tillbaka) på två röda sekunder, utan att jag ens var hungrig. Ååååå, matlust och matsug försvinn!!!


Inkheart

Idag är jag ledig. Trevligt värre. Dock ringde de från jobbet imorse och frågade om jag ville jobba. Det ville jag inte för då skulle det blir 11 dagars jobb i rad (6 dagar nu innan och sen fram till fredag) och det tyckte jag var lite att ta i. Min lediga dag har än så länge spenderats med att umgås lite med min syster och sedan gå på bio med Jon. Vi såg Inkheart, eller Bläckhjärta som den heter på svenska. Fin film, kanske riktad till en något yngre publik men jag har ju barnasinnet kvar så jag tyckte den var trivsam. Det tårdrypande lyckliga slutet var dock nästan att ta i. Men det är ju ändå en amerikansk familjefilm så vad kan man annars vänta sig?

Resten av dagen ska spenderas med att äta middag med min familj, plugga inför högskoleprovet och spela WoW.


I väntan på Godot

Idag har jag jobbat sedan varit på teater med Malin, mormor och Pisse. Vi såg I väntan på Godot på stadsteatern. Var väldigt bra! Mycket bättre än väntat faktiskt. Hade egentligen inga förväntningar alls om jag ska vara helt ärlig.
När jag kom dit var jag väldigt trött efter att ha jobbat och det är ingen bra utgångspunkt när man länge ska sitta och titta på något i en bekväm teaterstol. Men jag kände inte av tröttheten alls under pjäsen för man var så inne i det hela tiden, även om "storyn" är väldigt långsam. Helt strålande skådespelarinsatser av Swen Wollter och Iwar Wiklander. Var som Malin sa, de höll ens uppmärksamhet även när de inte gjorde nåt. Det är ett tydligt tecken på att det är riktigt bra skådespelare på scen.
Dock tror jag inte det är nåt för den icke teaterintresserade men annars, gå och se den! Klart värt!


Bild härifrån

Något jag hatar...

Något jag hatar är bitchiga gamla människor, there I said it! Dock är det väl nåt allmänt kännt att äldre människor oftast är:
1: väldigt gulliga, trevliga och artiga, 2: smått knäppa (typ senila eller varit ensamma för länge eller liknande) eller
3: Rent av elaka!
Nu är det den sista kategorin jag har så svårt för. De som klagar på "dagens ungdom" när de själva beter sig som om de aldrig lärt sig nåt hyffs. Jag tycker det är vansinnigt trist att bli bemött med en tråkig attityd och massa gnäll när man själv bara är trevlig (försöker om inte annat). Attityden har alltid en något högfärdig klang till den, som om de vore så mycket bättre än mig bara för att de är äldre, som att jag inte visste bättre och att jag har gjort fel och de alltid har rätt, även i situationer när det är precis tvärt om. Jag blir så less och trött på dessa envetna, korkade och elaka gamla tanter och gubbar, tål dem verkligen inte. Ett sådant par gjorde att jag fick alldeles ont i magen idag (har inte haft ont sen i lördags) bara för att de stressade upp mig så mycket med deras jävla gnäll och dumma kommentarer.
Kan de inte bara lära sig att man kan få sin vilja igenom om man ber snällt också?

Nej jag säger bara, dagens äldre behöver lära sig lite hyffs! Man ska visa sina medmänniskor respekt oavsätt ålder, yrke eller vad nu mer dessa gamlingar kan tänkas anse ge dem rätt att tala till mig som om jag vore inget värt. Nej fy säger jag bara.

Inte så mycket jobba

Blev inte så mycket jobb idag. Bra det för jag stressade upp mig så mycket över att inte bli uppstressad att jag fick alldeles ont i min mage. Skulle ha jobbat springpass, 11.30-15.00 och 18.00-22.00, under mitt 3 timmars hål kikade jag på födelsedagspresenter till min lilla lillasyster som snart blir 8 år och då ringde Lollo och sa att jag inte behövde komma tillbaka om jag inte ville. Skönt tyckte jag, dock inte min plånbok, men det fick va.
Åkte med Jon hem till honom istället. Vi kollade på Sex and the City och The Tudors och åt en jävla massa. Jon tvingade mig att prova den skånska specialiten sirap och potatismos, var faktiskt inte så äckligt som det låter. Föredrar dock mitt mos med stark senap, grukmajönäs och rostad lök (eller helt naturellt om det är jag eller mamma eller pappa som gjort moset).

Nu måste jag sova så att jag orkar jobba imorgon.

Nattnatt

Hausfrau

Idag har jag lagat massa mat som en äkta husfru. Lagade 3-rätters middag till min syster, Warren och Robin.
Blev rostad sötpotatissoppa till förrätt, kyckling i gräddsås med pasta till huvudrätt och sedan hade jag inte tid och ork till nåt mer avancerat än kladdkaka till efterrätt. Men ibland är det enklaste det godaste ;)
Skrev jag föresten att jag bakade eget bröd till detta? För det gjorde jag, Valnötsbröd ;)
Men imorgon är det tillbaka till jobbet och stressen igen, får se hur min mage tar det, ska ändå jobba 6 dagar i rad nu. Huahua. Men det ska nog gå bra. Har inte kännt av min mage nåt alls idag och har fakiskt kunnat äta helt normalt, vilket ju är skönt.

Måste bara avsluta med att visa en liten bild på bokhögen som min pappa gav mig när jag sa att jag tyckte det var tråkigt att min bok tog slut



14 böcker (13 på bilden) så jag ska nog ha att göra. Jag har börjat på Män som hatar kvinnor nu (den som saknas på bilden). Jag tycker än så länge att den är jättetråkig, men den ska ju vara bra så jag ska ge den en ärlig chans. Annars får jag väl gå tillbaka till vad jag börjat läsa på innan pappa kom men bokhögen, Hemsöborna. Inte speciellt rolig den heller men nån gång i livet ska jag ta mig igenom den, den är ju i alla fall inte så tjock.

Nu The Tudors

Mentalmenthol

Blev en bra dag idag med. Jag och Jon skuttade omkring på ikea rätt länge för att hitta fina möbler till vårt personalrum. Hittade det mesta vi behövde. Sedan åkte vi hem till honom och hängde framför tvn med Madsen och Shiva och tittade på Sex and the City och The Tudors, mys! Vi fick faktiskt ihop vår skiss och vårt kostnadsförslag till peronalrummet också. Ska renskriva det lite på datorn imorgon och lägga till bilderna som jag tagit på möblerna så att vi kan fint presentera det för vår chef.

Visste folk föresten att de säljer kolasnören under namnet gula godis snören på ikea för 9 kr?
Detta gjorde i alla fall mig glad idag (dock inte min stackars mage)

Mjau

Godmorgon!
Igår blev en trevlig dag faktiskt. Jobbade i några timmar men mådde ganska kasst så jag gå he efter typ 2,5 timmar, skulle ha jobbat 4 timmar så det var inte så mycket tidigare. På kvällen skulle jag hem till Ellen och Linus på inflyttingsfest. Tog min medicin där och efter det mådde jag väldigt bra faktiskt. Kunde till och med dricka lite vin utan att det gjorde det minsta ont. Vid 24 tiden skulle de sedan dra ut vilket jag också var ganska sugen på eftersom flera av mina andra vänner också skulle ut till olika ställen ikväll och jag var riktigt sugen på att få dansa lite. Men jag var duktig och tänkte på min hälsa och åkte hem.
Idag mår jag också ganska bra vilket känns lovande inför att jag ska jobba 6 dagar i rad nästa vecka, känner att jag behöver vara lite fit for fight igen för det. Men först ska jag vara ledig i två dagar nu och idag ska jag och Jon till Ikea och kolla på grejer till personalrummet som vi ska renovera. Ska blir kul.

writeya later!

RSS 2.0