I could dress him up like the pope...

Kom hem i fredags med nerskrubbade händer efter allt städande. Lägenheten såg i alla fall fin ut och besiktningen gick bra (om man bortser från ett missöde med nycklar som vi inte ska gå in på för då blir jag lite arg).
Hemma väntade min fina dvd-box, då blev jag ganska så mycket glad och fick snabbt Ellen att komma över så att vi kunde kolla på Princess Mononoke.


Lite skojigt med halvapriset lappen på kinesiska :P


Igår och idag har det bara vart jobba, som vanligt. Men nu ska jag vara ledig i 2 dagar, skönt! Börjar med mitt nya schema nu denna veckan. Innan brukade jag vara ledig torsdag, fredag och varannan helg, nu är jag ledig måndag, tisdag och varannan helg. Är en okej förändring, hade ju ett toppenschema innan men fortfarande ett bra.

Nu ska jag greja lite och sen om jag orkar kolla på nån av mina Studio Ghibli filmer.

Lite ledsamt... om man tänker på det

Inatt var sista natten i Niklas lägenhet i Växjö, med möbler i i alla fall. Idag kommer Niklas föräldrar med släp och ska hämta alla grejer. Känns väldigt ledsamt med tanke på att det är en superfin lägenhet som har varit mitt andra hem i 3 år. Känns ju inte jätteuppmuntrande att veta att han ska flytta till ett 17 kvm studentrum heller, jag tror jag kommer lida mer av det än Niklas. Gillar inte att dela kök med en massa folk.

Allt känns så tragiskt när man vet att det är sista gången man gör det. Fast bara om man tänker på det, det är liksom rätt ofta man gör saker för sista gången utan att bry sig eftersom man inte tänker på att man aldrig kommer göra det igen. Men vad som helst kan bli ledsamt om man tänker på att man aldrig kommer uppleva det igen, även om det inte är någon upplevelse att tala om så som, "Ååå, jag kommer aldrig mer åka den här bussen" eller äta på den här pizzerian eller gå längs den här vägen eller något annat fjantigt.
Men det är allt lite tragiskt att veta att jag nog kanske aldrig mer kommer åka till Växjö.
Jag hoppas att Karlshamn är lika trevligt.

Nu ska jag packa porslin.

Lina

Imorgon växjö! weii!

Imorgon åker jag till Växjö för sista gången. Ska hjälpa Niklas med flyttstädning och grejer.
Ska bli trist att inte åka dit mer, bäst för Karlshamn att det är lika trevligt.
Ska jobba en liten stund imorgon också men bara 12-15, skönt!

Nu ska jag skruva ihop en hylla innan jag går och lägger mig.

Nattinatt!

Shoppilisera

Igår umgicks jag en massa med Ellen. Alltid lika kul, men alldeles för sällan bara (men vi ska bli bättre). Vi gick på Allum och kollade på lite kläder. Jag skulle inte köpa nåt hade jag tänkt, men det blev en klänning och en kjol från H&M, är jättekär i båda.


Vilken tur att jag inte har en seriös modeblogg eller en blogg med "dagens outfit" med tanke på hur dålig jag är på att fota kläder. Fina är plaggen i alla fall :P

På kvällen kollade jag och Ellen och henns syster på Sweeny Todd (fick den av Niklas i födelsedagspresent :D) och åt popcorn, mys!

Idag blir det tyvärr jobba. Har tagit Jons pass idag så tar han min stängning på tisdag så att jag kan åka till Växjö då :).

Nu ska jag äta frukost.

Hejdå!

Städa, städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul

Ledighetskommiten här! Så sweet! Gjorde typ ingenting igår. Slöade, åkte med Sofia och hennes lilla valp och åt glass på glasscafeét i Partille och spelade Heroes med Niklas och Gustav på kvällen. Så skönt att vara ledig!

Idag skulle jag ha städdag hade jag tänkt, men har inte blivit så mycket än. Städade badrummet i morse men längre har jag inte kommit. Ska åka med Pappa och köpa thaimat nu men sen ska jag se om jag kan ta tag i det.
Istället för att städa har jag gjort nåt mycket roligare (för det är ju egentligen inte kul att städa varje fredag) nämligen träffat Dennis och vandrat runt i stan. Blev inget shoppat, förutom två öl bara för att jag var sugen, men vi var på en tatueringsstudio och snackade med några. Jätteskoj. De hade dock väldigt långa väntetider och var lite dyra för den lilla enkla tatuering jag planerat att göra men vi kollade massa på grejer till Dennis blivande tatueringar och han beställde en tid. Nu är jag mycket engagerad i hans tatuering och googlar inspiration till framtida grejer till honom :P.

Nu ska jag åka.
Ciao!

Finally!

Äntaligen ledig! Dag 10 av 10 avklarat. Trött som sjutton men glad för att vara friii.. i några dagar åtminstone ;).
Blev lite snackkorg och nachos snaskande efter jobbet och sedan fika med Jon, trevligt värre.

Hemma åt jag en nektarin även fast jag är allergisk, den var jättejättegod! och köpte en dyr present till migsjälv!
Jag tyckte att jag var värd nåt, så jag klickade hem en Studio Ghibli box för 490 kr på Tradera! Jej! Ska bli så kul att få hem den! Så värst dyrt var det ju ändå inte med tanke på att det är 17 filmer ^___^

Nu ska jag kolla på Darkwing Duck och sen, om jag orkar, spela Heroes 3 med Niklas och Gustav.

Nu blir vi farliga!
Lina

Sleepysleepy

Dag 7 av 10

Status: Trött! Väldigt, väldigt trött. 2 dagar av stressiga luncher (dock chill kväll ikväll) har orsakat detta.
Imorgon blir det jobbigt stängningsspringpass, det vill säga att jag jobbar 12-15 och sedan 18-00. Lagom skoj.


Har läst ut min bok. Den var skoj!
Boken heter Mitt vågräta liv och är skriven av Chelsea Handler.
Snusk, med en stor dos humor och självdistans.
Fick den av Ellen i födelsedagspresent (tack så mycket!)
Imorgon blir till att börja med en annan födlesedagspresent-bok, Sagan om Pi av Yann Martel

      

Godnatt!

Rulladerulladerulladerej

Dag 6 av 10 avklarat.

Status: Förvånandsvärt bra. Idag var det superchill (för att vara lördag i alla fall) och de 11 timmar jag jobbade blev inte så farligt jobbiga. Dessutom följde Niklas med mig hem ikväll :) (han är här i Göteborg för att hälsa på sin kompis som också bor här). Var dessutom skönt att jag nästan var ledig igår. Skulle ha jobbat i 10 timmar men fick sluta efter 2 eftersom det inte var nåt att göra, jej!! Träffade Niklas och Viktor och gick på bio istället. Hur sweet som helst! Vi såg Prins Caspian vilket dessutom var en hemskt trevlig film!



Nu ska jag äta lite och sen sova gott :)

Imorgon dag 7.

Nattnatt!
Lina

Ajajaj...

Dag 3 av 10 avklarat.

Status:
Vansinningt ont i ryggen. Inser mer och mer att detta jobbet sliter ut mig förtid.
Längtar efter ledighet.

Sämsta servitrisen ever!

Idag fick jag det på papper att jag är en kass serivitris. Det hade inte gjort så mycket med tanke på att det förhoppningsvis inte har någon betydelse i min framtid (planerar inte direkt nån karriär inom yrket så att säga) mennu är det ju faktiskt mitt jobb och det är ju lite sugit att veta att jag är kass på mitt jobb, eller ja, jag visste det redan men nu vet alla andra det också.
Vi har fått reda på resultatet av Mystery Diner för julimånad och det var åt helvete. Det hela funkar så att nån kommer och äter och kollar på allt vi gör, tar tid på allt, kollar om ljuset på bordet står rätt, vem som kollade toaletten senast och en massa annat sånt där som tycks spela roll och sedan får man poäng och jämförs med andra restauranger i kedjan. Vi var näst sist i Sverige denna gång (var var bäst förra gången) och vem hade hand om det sabla bordet om inte jag. Jag är helt enkelt sämst...
Men vad gör det om hundra år! ;)

Tack och hej leverpastej!
Lina

Vad ska jag göra av mig själv?

Igår var myspys med god mat, gott vin och gott sällskap. Trevligt att snacka igen sig lite med människor som man är så bekväm med. Trevligt!


Blev Loka för Annicka som körde och ett gott rosé för mig och Ellen.

Ikväll var också ganska trevligt då jag var ute med en massa av mina Lisebergs vänner. Dock var det inte så roligt som de kunde vara med tanke på att jag fått för mig att ta bilen in och var nykter under kvällen. Det är klart tråkigare att gå ut när man är nykter! Ingen tvivel om det.
Kände mig lite som en partypooper så jag drog hem relativt tidigt. Kommer i alla fall inte vara bakis på jobbet imorgon, vilket alltid är nåt.
Men det var skoj att träffa alla som jag umgicks med förra året men knappt träffat alls sen dess typ.


Mysiga människor som jag tycker mycket om och som det är synd att jag inte umgås med mer.


När jag körde hem började jag tänka en massa, man har ju inte så mycket annat för sig när man kör själv på en tom motorväg på natten, och jag vet seriöst inte vad jag ska ta mig till, till hösten. Är jättejobbigt att tänka att jag skulle jobba kvar på Jensens hela hösten också, jag trivs förvisso men det är så deppande att bara se samma jobb framför mig, inget förändring alls att se fram emot. Klart att jag kanske kunde försöka skaffa mig en lägenhet kanske, men jag vet ju inte hur länge jag stannar i Göteborg så det känns så onödigt. Jag trivs ju hemma så jag det är ju bättre att jag stannar här och sparar pengar ifall jag ska fortsätta jobba på Jensens. Annars funderar jag på att flytta från Göteborg, bara för förändringens skull, men vart??
Oslo: Har ju boende där för ett litet tag i alla fall och det finns massa jobb och pengar att tjäna. Men det blir ganska långt ifrån min familj, vänner och främst långt ifrån Niklas.
Karlshamn: Flytta ihop med Niklas? Hade vart så skönt att vara nära varandra men blir det en för stor omställning från att ha långdistans i 4 år till att flytta ihop? Dessutom har Niklas bara ett litet studentrum så man skulle ju först få hitta en annan lägenhet. Sen främst vad sjutton ska jag hitta på i Karlshamn?
Malmö: Ny idé från ikväll. Lovisa ska flytta ner till Malmö och jag tyckte det lät skoj. Inte så långt hemifrån och lite närmare Niklas. Men åter igen, vad sjutton ska jag göra där?
Fast samtidigt: vad sjutton gör jag här?

Funderar på att söka andra jobb överallt. Hittar jag nåt som lockar kanske jag kan flytta dit det finns.

Nu ska jag läsa ut min bok och sedan sova. Imorgon jobba, dag 1 av 10 i rad.

Nattnatt!
Lina

Idag

Niklas är här och jag är ledig så livet leker, även fast vädret är lite grått och vi inte har gjort så mycket spännande.
Igår tittade vi Tristan och Isolde på tv, det var en fin film och idag har vi varit en sväng på allum och shoppade. Jag fyndade som vanligt lite och köpte mig två dataspel för 29 kr styck. Baulder Gate (ettan) och nåt spel där man gjorde mangaserier som Jonna ska få. Köpte mig även dessa sötsaker:


Detta söta charmbracelet från H&Ms barnavdelning



Denna fina långa t-shirten från Resteröds, som mest ser standard och skrynklig ut på bild men som var väldigt fin på.
Får försöka ta en bild på det nån gång när jag har på mig den.

Nu ska vi nog titta på nån mysig film och sen ikväll ska jag ut och åta middag med mina bästaste bästa vänner Ellen och Annicka. Jag tror seriöst inte att bara vi tre har setts själva sen i julas, så det ska bli superkul!

Lina

Igår

Det blev en fin födelsedag :).
Jag fick massa fina presenter som jag blev väldigt glad för och massa fint uppvaktad av folk.

Först firades jag av familjen hemma på morgonen sen bar det lite hastigt och lustigt av till Älvsborgsfästing med mamma, Moa och Jonna. I det fina vädret var det supermys även fast fästningen var mindre än vad vi trodde.



Sedan gick hela familjen på en mysig italiensk restaurang och åt väldigt gott.
På kvällen hade jag en hög trevligt folk här hemma. Fick fler fina presenter och hade allmänt trevligt.
Kvällen avslutades med att vi var fyra tappra själar som gick ut och festade. Blev en kortis på UppåtFramåt och sedan dans på Gretas.



Tack till alla som gjorde min födelsedag så trevlig!

Lina

Hurra för mig!



Ibland krävs det bara ett litet samtal för att man ska känna sig lite uppskattad igen.
Ett litet leende finns på mina läppar nu och jag ska absolut ha kul imorgon, eller idag för jag har faktiskt varit 21 år i 16 minuter nu.

Hurra för mig!

RSS 2.0